Králík a jiné zvíře?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2016 11:54
kerrynekk

XXX.XXX.53.73

Zdravím, mám králíka ve venkovním výběhu cca 10x10m a chci si pořídit Indické běžce, můžou být spolu? Jde o to že mám králikárnu a "kurník" ve výběhu a šlo by jen o několik dní aby si IB zvykli, pak je budu pouštět volně po zahradě.

6.6.2016 20:33
burgund6

XXX.XXX.33.7

Já bych je asi spolu nedával.Kačeny nadělají docela dost nepořádek a králíkovi by to nesvědčilo.Když tak bych kousek toho výběhu oplotil, aby byly kačeny zvlášť.

13.6.2016 08:35
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Tak nakonec jsem je nechala společně a musím si to jedině chválit. Jsou spolu ve výběhu zavření jen přes noc jinak je pouštím po celé zahradě a to i s králíkem. Indičtí běžci se přes den čvachtají v potůčku a králík se pase někde kolem nich a hezky si je hlídá aby mu neutekly. A největší výhodou je, že mi na kačky nechodí kuny a další šelmy jelikož králík vyžene vše co mu do výběhu nepatří.

Ne-chovatel

13.6.2016 21:56
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.203

Já mám králíky taky volně (alespoň zatím) a jsou převážně u slepic ve výběhu. K husám lezou taky, ale ty po nich jdou (a oni to vědí) i když je ještě neměly ani příležitost zahnat - protože při své hravosti odhopsají rychleji než se husa přižene.

Jsou to zkřížení strakáči s čímsi dalším. V budoucnu je chci nechat do stáje, tak jak tomu bylo u strakáčů ještě před sto lety. Akorát jsme nepochopil zda v těch stájích i vyváděli mladé a zda měli nory. Proto jsem docela zvědavý zda si v tom výběhu slepic noru zbudují. Zatím se opevnili v jednom křoví do kterého se slepicím blbě leze (nebo tam nelezou vůbec) a trávu chodí žrat převážně mimo tento výběh. Brzy začnu slepicím zase trávu nosit (jde prostě o naše hospodaření s touto surovinou a nemá smysl to rozebírat) a to ji i sekám - zda to bude králíkům také vyhovovat netuším.

Přidejte reakci

Přidat smajlík