Jarka.jarka
XXX.XXX.7.99
Dobrý deň, som začiatoník v chovaní králikov, ale podla toho čo mám naštudované, myslím, že mám v chove kokcidiózu. Králiky priberajú, žerú, nie sú apatické, sú čulé a zvedavé, bobky sa mi zdajú byť normálne. Prestahovala som ich do čisto novej králikárne a odvtedy mám tento problém. Jedná sa iba o králiky na výkrm. Najprv som si myslela...že páchne králikárna, je to taký zápach, ktorý som pred tým nemala. Ale dnes som pričuchla k samotným bobkom, a to je presne to... páchnu tie bobky :( králici majú cca 13 týždnov... okolo 2,5 - 3 kg. Mám ich poraziť a môžem ich zjesť, aj keby mali kokcidiozu? Alebo, čím ich najlepšie liečiť, je nejaký prípravok, ktorý sa dá kupiť aj bez veterinárneho predpisu?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dát co nejdřív do mrazáku.Váha je dobrá.Neléčit, je to na nic.
Jarka.jarka
XXX.XXX.7.99
napsal(a):
Dát co nejdřív do mrazáku.Váha je dobrá.Neléčit, je to na nic.
Dakujem, prosím, poradíte mi ešte ako mám vydenzifikovať kotce? Vraj savo na to nestačí. Plameň nemám.
Pokud nemáte horkovzdušnou pistoli /koupila jsem za 570/.Doporučují louh sodný.S tím opatrně aby jste se nepopálila.Nebo pořádně vyčistit, vystříkat Ivasanem a pohodit vápno.Nevím jestli je to 100%, ale dělám to tak i po vypálení horkovzdušnou pistolí.Postupuji stejně i když kokci není.
Je lépe to dělat preventivně.
Určitě Vám někdo doporučí třeba něco lepšího.Ivasan používám po každém kydaní.Navíc anuluje případný zápach v kotci.Používám na dezinfekci i lotatky a smetáčku po kydání, váhy a krmítek.Jelikož je Ivasan dost drahý mám ještě Chirox.
Chirox si můžete objednat v lékárně.
Tady jsou taky rady jak vyčistit králíkárnu.
https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/3119220/cisteni-kotce#a3122510.