juzek

XXX.XXX.131.36
Dobry večer chcem sa vas spytať za aky čas môžem znova pripustit samicu.Hneď ked ju oddelim od malich alebo kedy ? Vopred Ďakujem.
Záleží jak máte nastavené priority. Zda chcete vyprodukovat co nejvíc mláďat, anebo vám stačí pár králičat do roka. Pokud je to to ten druhý případ, tak ji nechte a ona si sama řekne. Myšleno příznaky říje. Pokud ale chcete víc vrhů v roce tak je možné třicátý den po porodu připustit (ještě je s králičaty) a 45 den odstavit. Má pak ještě dva týdny na regeneraci a odpočinek. Každý to praktizuje jinak jak mu to vyhovuje. Já timto způsobem připouštím čtyři až pětkrát v roce. Je ale pak potřeba dost často obměňovat samice.
juzek

XXX.XXX.131.36
Ešte je z mladimi male maju 25 dni.
A neda sa tak že oddelim samicu od malich počkam napr tyžden a pripustim ju ?
V domácim chovu nedoporučuju odstavovat dřív než 45 den, spíš nechat déle. Pokud myslíte po tomto termínu tak je to ideální a dokonce většinou pár dní po odstavu se dostaví i říje.25 dní je ale na odstav málo, pokud nemáte specielní granule pro malá králičata jako v intenzivním chovu. Ale i tak tím ničeho nedocílíte, králičete budou slabší a pomalu porostou.
juzek

XXX.XXX.131.36
Viem ja ich teraz ešte nechcem odstaviť ja som sa len sa pytal ked ich odstavim a o tyzden ci mozem samicu pripustit a nie ze ich idem uz teraz odstavit. Ale dakujem za upozornenie.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když samici odstavíte od mláďat, budete ji kvalitně krmit, přijde zpravidla brzy do říje a můžete ji připustit.V tomto období králíci většinou línají a pak bývá připuštění problematičtější.Připouštím samice 3x ročně zhruba od října do května a přes léto je nechávám odpočinout.
juzek

XXX.XXX.131.36
Ďakujem za radu.
Jano555

XXX.XXX.52.53
Ja odstavujem po 60 dnoch (2 mesiace) a počkam 3 dni a pripuštam.
juzek

XXX.XXX.131.36
Dobre dakujem a odkedy ich môžem dať pasť na travu ?
Petrst.

XXX.XXX.105.90
Já připouštím 10 dní po porodu a za dalších 10 dní kontrolní skok. Samice nejsou tlusté a zabřeznou. Samice mám 2-3 roky, ale i déle.