Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2016 10:44
Cheero

XXX.XXX.164.29

Dobrý den chtěl bych se někoho optat zda mohu svému zakrslému Teddymu dát čas od času nějaká semínka? Popřípadě jaká?

19.6.2016 18:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Proč?
Jaká semínka třeba?
Já jim ráda podávám, ještě zelené, svěží klásky trav - jílek...
Mají to rádi.

19.6.2016 18:50
Cheero

XXX.XXX.164.29

Myslím například proso, slunečnicová semínka a jiná?

20.6.2016 08:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Četla jsem tady, že někdo slunečnici dává,
v zimě, ale naši se jí ani nedotkli.
Teď bych nešetřila čerstvou trávou - vitamíny.

26.6.2016 10:24
kachna

XXX.XXX.188.76

Cheero napsal(a):
Myslím například proso, slunečnicová semínka a jiná?

Proso mi nikdy nežrali, slunečnicová semínka obsahují hodně oleje (ostatně jako většina semen), takže ve větším množství pro domácího zakrslého králíka moc vhodná nejsou.
Ty klásky trav (jak sušené, tak zelené) my ale přijdou jako výborný nápad. Dokonce i klásky obilí, když jsem byla malá, sbírali jsme na poli klásky (konec 80. let, nesem tak stará!), ale samozřejmě je třeba už to započítat do krmné dávky.

8.7.2016 22:49
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Cheero napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se někoho optat zda mohu svému zakrslému Teddymu dát čas od času nějaká semínka? Popřípadě jaká?

Len Pokud ho králíci žerou, je super na trávení a kvalitu srsti. Lžičku dvě denně úplně v pohodě, to nemá jak ublížit.
Slunečnice je daleko tučnější, ale sem tam malinko (!) by taky neuškodila. Ale len je lepší.

Zrní to není, ale když už je řeč o klasech - momentálně bych z polí fakt nic neškubala, nikdo neví, čím je to ošetřené. Ale dá se koupit spousta blbostí, fajn jsou bylinkové směsi, pokud to králík žere... naprosto fantastický je zelený oves:
http://obchod.kralici.cz/p1402-jr-farm-jr-zeleny-oves.aspx
ovšem dtto... chce to naladěného králíka... :)
Loupaný oves dávám jako alternativu granulí, micák na to byl naučený od chovatelky. Spokojenost.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík