Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bublinka611

21.6.2016 21:44
bublinka611

XXX.XXX.109.1

Dobry den,
koupila jsem samce až doma jsem si všimla, že ma něco u očí, nevite co to muže být?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2016 22:22

bublinka611 napsal(a):
Dobry den,
koupila jsem samce až doma jsem si všimla, že ma něco u očí, nevite co to muže být?

To je zánět kůže způsobený chronickým výtokem z oka.

může mít zúžené slzné kanálky, problémy se zuby nebo třeba i pasteurelózu. nebo byl v hnoji či prachu (amoniak i prach dráždí oko k slzení).

dejte ho do karantény a pokud byl výtok způsobený špatnými podmínkami, do konce karantény by měl být fit.

pokud ne, tak je to materiál na sekanou.

bublinka611

21.6.2016 22:27
bublinka611

XXX.XXX.109.1

Děkuji za odpověd, mam ho doma druhy den a podminky pan neměl moc dobre, byl to chliv a docela zahnojeny, samec chodil na volno bylo tam dost moči atd... tak snad to bude dobré.

22.6.2016 00:08
hogwild

XXX.XXX.37.14

Fotka není příliš průkazná, ale nedávno jsem se potýkal s podobným případem. Poprvé jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, takže jsem přišel o chovného samce. Když se to podobné objevilo u samice se 14 dní starými mláďaty, mazal jsem k vetovi, který dal injekčně antibiotika, což zabralo. O pár dnů později jsem měl ještě další případ u druhého ramlíka, takže opět antibiotika. Podle veta se jednalo o infekci, která se prostě vyskytuje... Takže doporučuji rychle k vetovi, nechat přeléčit (nebylo to drahé, pár desetikorun) a je klid.

22.6.2016 08:02

hogwild napsal(a):
Fotka není příliš průkazná, ale nedávno jsem se potýkal s podobným případem. Poprvé jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, takže jsem přišel o chovného samce. Když se to podobné objevilo u samice se 14 dní starými mláďaty, mazal jsem k vetovi, který dal injekčně antibiotika, což zabralo. O pár dnů později jsem měl ještě další případ u druhého ramlíka, takže opět antibiotika. Podle veta se jednalo o infekci, která se prostě vyskytuje... Takže doporučuji rychle k vetovi, nechat přeléčit (nebylo to drahé, pár desetikorun) a je klid.

Jasný, přeléčujte pasteurelózu, zvíře zůstává trvalým nosičem a každou chvíli se mu to může vrátit

králík, který tohle nemá z podráždění amoniakem nebo prašným senem patří na pekáč nebo zakopat podle stavu vnitřních orgánů.

22.6.2016 08:13
burgund6

XXX.XXX.33.7

bublinka611 napsal(a):
Děkuji za odpověd, mam ho doma druhy den a podminky pan neměl moc dobre, byl to chliv a docela zahnojeny, samec chodil na volno bylo tam dost moči atd... tak snad to bude dobré.

Jen Vám doporučím, až budete příště kupovat králíka, tak z takových podmínek si ho neberte.

bublinka611

22.6.2016 08:30
bublinka611

XXX.XXX.109.1

Jsem poučená pro příště

Přidejte reakci

Přidat smajlík