bublinka611
XXX.XXX.109.1
Dobry den,
koupila jsem samce až doma jsem si všimla, že ma něco u očí, nevite co to muže být?
Uživatel s deaktivovaným účtem
bublinka611
napsal(a):
Dobry den,
koupila jsem samce až doma jsem si všimla, že ma něco u očí, nevite co to muže být?
To je zánět kůže způsobený chronickým výtokem z oka.
může mít zúžené slzné kanálky, problémy se zuby nebo třeba i pasteurelózu. nebo byl v hnoji či prachu (amoniak i prach dráždí oko k slzení).
dejte ho do karantény a pokud byl výtok způsobený špatnými podmínkami, do konce karantény by měl být fit.
pokud ne, tak je to materiál na sekanou.
bublinka611
XXX.XXX.109.1
Děkuji za odpověd, mam ho doma druhy den a podminky pan neměl moc dobre, byl to chliv a docela zahnojeny, samec chodil na volno bylo tam dost moči atd... tak snad to bude dobré.
Fotka není příliš průkazná, ale nedávno jsem se potýkal s podobným případem. Poprvé jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, takže jsem přišel o chovného samce. Když se to podobné objevilo u samice se 14 dní starými mláďaty, mazal jsem k vetovi, který dal injekčně antibiotika, což zabralo. O pár dnů později jsem měl ještě další případ u druhého ramlíka, takže opět antibiotika. Podle veta se jednalo o infekci, která se prostě vyskytuje... Takže doporučuji rychle k vetovi, nechat přeléčit (nebylo to drahé, pár desetikorun) a je klid.
Uživatel s deaktivovaným účtem
hogwild
napsal(a):
Fotka není příliš průkazná, ale nedávno jsem se potýkal s podobným případem. Poprvé jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, takže jsem přišel o chovného samce. Když se to podobné objevilo u samice se 14 dní starými mláďaty, mazal jsem k vetovi, který dal injekčně antibiotika, což zabralo. O pár dnů později jsem měl ještě další případ u druhého ramlíka, takže opět antibiotika. Podle veta se jednalo o infekci, která se prostě vyskytuje... Takže doporučuji rychle k vetovi, nechat přeléčit (nebylo to drahé, pár desetikorun) a je klid.
Jasný, přeléčujte pasteurelózu, zvíře zůstává trvalým nosičem a každou chvíli se mu to může vrátit
králík, který tohle nemá z podráždění amoniakem nebo prašným senem patří na pekáč nebo zakopat podle stavu vnitřních orgánů.
bublinka611
napsal(a):
Děkuji za odpověd, mam ho doma druhy den a podminky pan neměl moc dobre, byl to chliv a docela zahnojeny, samec chodil na volno bylo tam dost moči atd... tak snad to bude dobré.
Jen Vám doporučím, až budete příště kupovat králíka, tak z takových podmínek si ho neberte.
bublinka611
XXX.XXX.109.1
Jsem poučená pro příště