lenkahh
XXX.XXX.47.11
Dobrý den chovatelé králíků.
Máme několik samic BU a samce. Všechna zvířata dobře žerou, všechny samice mají skoro dvou měsíční mladé. U jedné samice se objevil výtok u očí, rýma, pčikala. Přidali jsme vitamíny, kopřivy. Po dvou dnech byla samice bez rýmy i výtoku z očí. Po dalších dvou až třech dnech jsme zjistili u samice krev u nosu. Samice žere, mladí prospívají. Toto vše trvá přes týden. Co jsem vyčetla na netu není moc pozitivní. Děkuji za vaše cenné rady.
Lenka.
No když si odmyslím absenci věštecké koule...
Kolik krve? Pokud to nebylo moc, mohla mít jen po té rýmě oslabenou nosní sliznici a mohla jí prasknout nějaká žilka. Lidi taky krvácejí z nosu, sem tam, a nikdo je nechce odstřelit, že jo.
Na jakékoliv tragičtější diagnózy, od abscesů v čelisti až po pasteurellu, by to chtělo veterináře.
lenkahh
XXX.XXX.47.11
Děkuji za vaši reakci. Já se ptám, protože vy chovatelé máte zkušenosti... Samice vypadá normálně, byla jsem za ní od včerejška večera asi 4x žere, vypadá spokojeně, nepšíkala a rýma s krví také ne. Když otevřu dvířka je aktivní, hned přiběhne, co mám dobrého... Pravdou je, že je to naše nejstarší samice, může být ta rýma z horka, máme je venku. Hezkou neděli a děkuji
lenkahh
napsal(a):
Děkuji za vaši reakci. Já se ptám, protože vy chovatelé máte zkušenosti... Samice vypadá normálně, byla jsem za ní od včerejška večera asi 4x žere, vypadá spokojeně, nepšíkala a rýma s krví také ne. Když otevřu dvířka je aktivní, hned přiběhne, co mám dobrého... Pravdou je, že je to naše nejstarší samice, může být ta rýma z horka, máme je venku. Hezkou neděli a děkuji
Muže to mít podražděne od čpavku ktery je při takovych vedrech daleko agresivnější, Mohla by ji praskonout jen žilka z vysokych teplot. Ma nebo měla vytoky z nozder nebo ma okolo nozder mokro. ryma je spojena s více faktory, pruvan, prach čpavek atd.
lenkahh
XXX.XXX.47.11
Asi to bylo tím vedrem. Všichni králíci jsou v pořádku. Přeji všem, ať se vám daří a dík...