Rýma králíka, dnes krev u nosu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lenkahh

25.6.2016 21:08
lenkahh

XXX.XXX.47.11

Dobrý den chovatelé králíků.

Máme několik samic BU a samce. Všechna zvířata dobře žerou, všechny samice mají skoro dvou měsíční mladé. U jedné samice se objevil výtok u očí, rýma, pčikala. Přidali jsme vitamíny, kopřivy. Po dvou dnech byla samice bez rýmy i výtoku z očí. Po dalších dvou až třech dnech jsme zjistili u samice krev u nosu. Samice žere, mladí prospívají. Toto vše trvá přes týden. Co jsem vyčetla na netu není moc pozitivní. Děkuji za vaše cenné rady.

Lenka.

25.6.2016 23:27
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

No když si odmyslím absenci věštecké koule...
Kolik krve? Pokud to nebylo moc, mohla mít jen po té rýmě oslabenou nosní sliznici a mohla jí prasknout nějaká žilka. Lidi taky krvácejí z nosu, sem tam, a nikdo je nechce odstřelit, že jo.
Na jakékoliv tragičtější diagnózy, od abscesů v čelisti až po pasteurellu, by to chtělo veterináře.

lenkahh

26.6.2016 10:37
lenkahh

XXX.XXX.47.11

Děkuji za vaši reakci. Já se ptám, protože vy chovatelé máte zkušenosti... Samice vypadá normálně, byla jsem za ní od včerejška večera asi 4x žere, vypadá spokojeně, nepšíkala a rýma s krví také ne. Když otevřu dvířka je aktivní, hned přiběhne, co mám dobrého... Pravdou je, že je to naše nejstarší samice, může být ta rýma z horka, máme je venku. Hezkou neděli a děkuji

26.6.2016 20:04
jardagin

XXX.XXX.167.9

lenkahh napsal(a):
Děkuji za vaši reakci. Já se ptám, protože vy chovatelé máte zkušenosti... Samice vypadá normálně, byla jsem za ní od včerejška večera asi 4x žere, vypadá spokojeně, nepšíkala a rýma s krví také ne. Když otevřu dvířka je aktivní, hned přiběhne, co mám dobrého... Pravdou je, že je to naše nejstarší samice, může být ta rýma z horka, máme je venku. Hezkou neděli a děkuji

Muže to mít podražděne od čpavku ktery je při takovych vedrech daleko agresivnější, Mohla by ji praskonout jen žilka z vysokych teplot. Ma nebo měla vytoky z nozder nebo ma okolo nozder mokro. ryma je spojena s více faktory, pruvan, prach čpavek atd.

lenkahh

28.6.2016 21:44
lenkahh

XXX.XXX.47.11

Asi to bylo tím vedrem. Všichni králíci jsou v pořádku. Přeji všem, ať se vám daří a dík...

Přidejte reakci

Přidat smajlík