Králík otačí hlavou zleva doprava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie Křivánková

26.6.2016 12:22
Lucie Křivánková

XXX.XXX.143.167

Potřebuji pomoct!
Máme 4 měsíčního králíka, celou dobu co je s námi se od nás nehne, neustále nás olizuje..je strašně mazlivá.
Dnes ráno jsme vstali a Mia seděla v kleci a pořád otáčela hlavou zleva doprava. Pustila jsem ji a pořád se takto rozhlížela, pak se začala točit dokola.. Po půl hodině žádná změna.. neustále točí hlavou zleva doprava, nevyskočí ani na matraci.. chová se dezorientovaně..
Volali jsme ihned veterináři a ten nám řekl, že jednou z možností může být přehřátí.. a pokud ne, tak se máme zítra stavit. Ale já mám strach, aby nebylo pozdě. Teď jsem Miu zvedla na klín a párkrát mě i olízla, teď se čistí, snědla i kousek okurky (vím, že je malá, ale nějak do ní potřebuji dostat vodu), ale hlavičkou otáčí pořád. Všimla jsem si, že to oko, ke kterému se otáčí má vidět hodně bělma, jak kdyby tou hlavou otáčela, protože na něj nevidí, ale oko vypadá, až na to bělmo stejně jako druhé.. Nevíte prosím někdo, o co by mohlo jít? Mám o ni strašný strach, nechci o ni přijít..

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2016 12:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lucie Křivánková napsal(a):
Potřebuji pomoct!
Máme 4 měsíčního králíka, celou dobu co je s námi se od nás nehne, neustále nás olizuje..je strašně mazlivá.
Dnes ráno jsme vstali a Mia seděla v kleci a pořád otáčela hlavou zleva doprava. Pustila jsem ji a pořád se takto rozhlížela, pak se začala točit dokola.. Po půl hodině žádná změna.. neustále točí hlavou zleva doprava, nevyskočí ani na matraci.. chová se dezorientovaně..
Volali jsme ihned veterináři a ten nám řekl, že jednou z možností může být přehřátí.. a pokud ne, tak se máme zítra stavit. Ale já mám strach, aby nebylo pozdě. Teď jsem Miu zvedla na klín a párkrát mě i olízla, teď se čistí, snědla i kousek okurky (vím, že je malá, ale nějak do ní potřebuji dostat vodu), ale hlavičkou otáčí pořád. Všimla jsem si, že to oko, ke kterému se otáčí má vidět hodně bělma, jak kdyby tou hlavou otáčela, protože na něj nevidí, ale oko vypadá, až na to bělmo stejně jako druhé.. Nevíte prosím někdo, o co by mohlo jít? Mám o ni strašný strach, nechci o ni přijít..

Pravděpodobně encefalitozoonóza.

ale možností je samozřejmě vícero.

26.6.2016 20:37
jardagin

XXX.XXX.167.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pravděpodobně encefalitozoonóza.

ale možností je samozřejmě vícero.

přesně.

26.6.2016 21:01
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Jak psáno. Ale pokud je to encefala, potřebuje jiného veta, než toho, který vám tvrdí, že je to přehřátí!
Bohužel jsou veterináři, kteří v dnešní době o encefalitozoonóze ani neslyšeli, takže nevědí ani jak ji léčit - a podotýkám, že encefala je potenciálně smrtelná. Takže posílám odkaz na ověřené "králičí" veterináře, a rozhodně doporučuju nějakého vybrat, a i kdybyste to k němu měli dál, vyrazit k němu.
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=veteriny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík