Kočka sežrala králíčata, co se samicí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2016 11:55
katyltm

XXX.XXX.220.6

Nemohla jsem tomu uvěřit, ale kočka musela vyrvat drátěná dvířka zpod obrtlíku, který byl dobře zavřený a všech min 9 mladých vytahala, našla jsem zbylé čtyři už mrtvé, pochutnávala si na nich i s koťaty. Viděli jsme ji, jak na ně nahlédá, byli v dolním kotci, byli jsme obezřetní při poklízení, už jsme nachystali horní kotec, že je tam o víkendu, až vyběhnou z hnízda, pro jistotu přestěhujeme, ale už jsme to nestihli.
Prosím poraďte, co s kojící samicí, která přišla o dvanáctidenní mláďata? Vzala jsem jí vodu i zelené z jeslí, dala jí vrbové větvičky, ty prý staví mléko, už nevím, kde jsem se to dočetla a zda je to pravda. Mám jí dát ještě něco a jak dlouho ji mohu nechat bez vody? Kdy ji můžu zase připustit? Sedí chudák v tom prázdném hnízdě a čučí.
Děkuju předem za konstruktivní rady. K.

7.7.2016 13:15
borax

XXX.XXX.0.126

Vodu ji neberte!
Normálne ji krmte, , dostatek sena...
Ona se srovná.Dejte ji znovu připustit.
No a jestli "máte špatné svědomí"kupte samičce Rabittin - vitamíny do vody

7.7.2016 15:23
horal

XXX.XXX.58.226

Hned připustit, říje se dostaví po připuštění a tím ztratí mléko. Vrbu radši nedávejte aby se laktace nezastavila na delší dobu než je nutné. Možná už nebude tak početný vrh, ale samici to pomůže.

7.7.2016 15:39
katyltm

XXX.XXX.220.6

Děkuju moc, připustila jsem ji, jakoby na to čekala . Vodu jsem jí vrátila, tak snad za měsíc budou další. Hezký den K.

7.7.2016 17:38
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Hlavně udělejte bytelnější dvířka, aby se situace neopakovala - jakmile jednou micka zjistila, že vaše králíkárna = její večeře, mohla by to zkusit znovu
Ať se daří. Náš kocour taky očumuje králíky, zatím naštěstí nic nezkusil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík