Dobry den chci se zeptat kralika mam uz asi mesic doma a uz si nevimrady jak ho naucit aby chodil do ednoho rohu zkousela jsem premistit misku a taky mu davam bobky do jednoho rohu ale ignoruje to a tak dela bobky a cura kde se mu zachce uz fakt nevikm co jeste udelat. a taky si vzdycky vyskoci na poctel a uz se ina ni vybobkovala a vycural uz se nevik rady jak ho donutit aby delal potrebu do jednoho rohu nechape absolutne nic.
Najlepšie je vecko umiestniť do kúta klietky a nech tam chodí na toaletu a keby si vybral iný kút tak ho premiestniť tam. A zbierať bobky a dávať aspoň pár do tej toalety aby vedel kde sa to má vykonávať. Skúste toto mne to zabralo. Alebo teda vydržať on sa naučí. Záleží ale aj od povahy náš bol od mala naučený teda hneď chodil do záchodíka. Ale teraz má pubertu tak zozhadzuje misky aj vecko kade tade a aj bobky aj sa vyciká všelikde takže tak a že vraj po puberte to ustúpi a bude sa chovať normálne teda mal by. A koľko má váš králik mesiacov?
Eva Králíčková

XXX.XXX.250.170
Mám částečně podobný problém, máme dvě holčičky 9 a 12 týdnů, čůrání z 99 % zvládají obě do záchůdku, ale bobečky je naprosto netrápí. Při puštění po bytě to není kritické - občas někde kuličku utrousí, ale v králikárně je to vždy ráno jako u Popelky. Čůrání na svém místě v záchodě, pár bobečků též, ale desítky dalších všude. Také sesbírám a uklidím do WC, ale efekt zatím žádný. Je čistotnost kus od kusu králíčka nebo i toto lze nějak naučit?
Onbude mit 10 mesicu a on jednu chvili chodilpekne na jedno mistov ramci moznosti ale klec jsme mu dala ne zem predtim bylana malem stolecku a kdyz je na zemi otevru dvirka on si sam vyde ven a dovnitr takze neomezeny pohyb mame pres den ucim ho at si zvykne na klec zavrenou v noci. mampocit ze v noci protestuje kousanim do klece ale snad hoto prejde. zitra mi ma prijit zasilkou novy zachudel krmivo vse ted to bylo docasne nez jsme mela penize. takze mu dam zachudek do ejdnoho rohu do nej podestylku jinak jen domecek a jakoby ta prebalovaci plenka a ne podestylka po celem jak to mel zatim do ted. jako i kdyz je venku tak si obcas ubobkne :D ale to me zas tak nevadi zametam kazdy denasem tam bobek neni hruza jednou se mi stalo se ze vycural na postel uz ma zakaz a na zemi to vytru jen mini louzicku ale nedela to porad spise v kleci coz jsem rada. je ten novy zpusob zavedeni klece lepsi? doufam ze jo (na foto docasny stav pak pridam i zitra novy stav) omlouvam se za slohovku :/ :).