Dobry den chci se zeptat jake je nejlepsi krmivo por kraliky. memu jsme davala nejake junior kdyz nemel jeste 10 tydnu a ted mel chvilku od vitakraft premium menu vital. obe jedl ale ten vitakraft byljensoucasti klece vybaveni. ted mu chci kupovat uz jedno a nejake nejlepsi. dekujuza rady.
Králíček patří děcku ?
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni.
rapotacka11
napsal(a):
Králíček patří děcku ?
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni.
Prosim?!
Mima26
napsal(a):
My dávame Versale Lága zatiaľ junior a potom Nutrin Complete Junior to striedame a sme spokojný.
Asi taky jsem premyslela kterou z nich asi to tedbudu hodne stridat ale jeste doberem ty jniorkymyslim versele laga a pak vezmu dalsi baleni a az bude tak v 7 mesici koupim od nutrinu adultky.
Eliis55
napsal(a):
Asi taky jsem premyslela kterou z nich asi to tedbudu hodne stridat ale jeste doberem ty jniorkymyslim versele laga a pak vezmu dalsi baleni a az bude tak v 7 mesici koupim od nutrinu adultky.
No tie od nutrinu su tiež dobré, chutia nášmu králikovi a aj pekne voňajú.
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2
Eliis55
napsal(a):
Dobry den chci se zeptat jake je nejlepsi krmivo por kraliky. memu jsme davala nejake junior kdyz nemel jeste 10 tydnu a ted mel chvilku od vitakraft premium menu vital. obe jedl ale ten vitakraft byljensoucasti klece vybaveni. ted mu chci kupovat uz jedno a nejake nejlepsi. dekujuza rady.
Http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni#granule
Zde máte tabulku s granulovaným krmive, všechny ty nutricomplete a brit atd my příjdou jedním slovem jako "sra*a". Pro králíka, kterého chci mít jako mazlíka co nejdelšího věku, bych tyhle hnusy nekupovala...
terkaterkaterka
napsal(a):
Http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni#granule
Zde máte tabulku s granulovaným krmive, všechny ty nutricomplete a brit atd my příjdou jedním slovem jako "sra*a". Pro králíka, kterého chci mít jako mazlíka co nejdelšího věku, bych tyhle hnusy nekupovala...
Takze jim mam kupovat jeste vetsiu sracku? s obilovinama a za nw, m kolik? tyto chutnaji a pekne prospiva po versele laga cuni junior.
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2
Eliis55
napsal(a):
Takze jim mam kupovat jeste vetsiu sracku? s obilovinama a za nw, m kolik? tyto chutnaji a pekne prospiva po versele laga cuni junior.
Oxbow sr*čka? Taky jde o to, že pokud jste si DŮKLADNĚ přečetla ten odkaz, který jsem Vám poslala, tak tam je jasně napsaná, že ačkoliv Verse laga je méně vhodné tak stále docela kvalitní krmivo, králík ho musí sníst celé, jde tedy o to, že pokud vyzobe jen to, co mu chutná a něco nechá, tak nemá vyváženou stravu, protože nesežral všechno, třeba u oxbow máte v každé paletce stejný obsah všeho. Nemusíte řešit, co králík snědl a co nechal. A především, pokud Váš králík žere seno bezproblémů, můžete se na granule vykašlat a raději mu zajistětě dostatek kvalitního sena.
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2
Eliis55
napsal(a):
Jinak ještě, jedna paní zde na diskuzi napsala toto
"Já se snažím krmit co nejpřírodněji tzn.-větve jabloní a lípy, smrku, černobýl, luční trávy, a pěstuju si topinambury, které skrmim celé i s hlízami, konopí seté. Vše jako doplněk ke granulím."
Tohle je nejlepší řešení, pokud máte tu možnost. Vše přirozeně, krmím taky vše co se dá přirozeně, jen s těmi Topinambury ještě nemámzkušenost, ale chystám se zkusit na příští rok, prý je to super krmení.
terkaterkaterka
napsal(a):
Oxbow sr*čka? Taky jde o to, že pokud jste si DŮKLADNĚ přečetla ten odkaz, který jsem Vám poslala, tak tam je jasně napsaná, že ačkoliv Verse laga je méně vhodné tak stále docela kvalitní krmivo, králík ho musí sníst celé, jde tedy o to, že pokud vyzobe jen to, co mu chutná a něco nechá, tak nemá vyváženou stravu, protože nesežral všechno, třeba u oxbow máte v každé paletce stejný obsah všeho. Nemusíte řešit, co králík snědl a co nechal. A především, pokud Váš králík žere seno bezproblémů, můžete se na granule vykašlat a raději mu zajistětě dostatek kvalitního sena.
Sena ma dostattek agranule od versele lagy sni taky vsechny protoze kazda granule ma stejny obsah.
Zdravím, my našim králíkům už pár měsíců kupujeme krmiva Energys a musím říct, že mají mnohem lesklejší a hustší srst. Mají různé druhy, například pro malé králíčky nebo pro kojící samice, apod. takže si určitě vybereš. Na informace o složení a tak podobně když tak můžeš mrknout sem: https://www.energyshobby.cz/krmiva-pro-kraliky/ :)
Nejsem zastánce králičích mazlíčků, můj názor je že byl stvořen jako potrava pro masožravce. To teď ale stranou. Diskuse je o krmení a je těžké vybírat z toho množství značek. Podotýkám že žádné granule nejsou sra*ka, a neznamená ,že vysoká cena je záruka kvality. A pak, co chutná a prospívá jednomu nemusí druhému, proto neexistuje nejlepší krmení. To že se to líbí vám jště neznamená že se to bude líbit i tomu králikovi, on vám to neřekne. Pokud chcete krmit králika podle nějakých předepsaných norem musíte se ty normy naučit a podle nich vybírat krmivo anebo si míchat směs podle nich. Králiček vám ale neumře ani když ho budete krmit senem a ovesnými vločkymi, pri tom dát nějaký pamlsek jako je mrkev. Je možné zakoupit obilnou směs pro hlodavce, kde si králiček vybere co potřebuje a je to lepší než granule. Protože žije většinou v bytě v kleci tak potřebuje něco na okus. Nejlepší je špalek o průměru několik centimetrů a klidně třeba z kmínku vánočního stromku. Opatrně s lupeny brukvovité zeleníny, působí průjmově a také olejnaté semena jako třeba slunečnice. To ale neznamená že je musíte vyloučit z krmení. Na závěr jenom takový postřeh. I mezi chovateli je dost snobizmu, ať už jde o jakékoliv zvíře. Já nebudu kupovat na krmení nějakou sra*ku za pět korun, nejsem socka. Já mám na to abych mu koupil kvalitu za třicet korun. To neni chovatel ale majitel. Doufám, že jsem nikoho neurazil. To nebyl můj úmysl.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!