Jak to mam zrusit? otevru klec boji se me nebo zdrhne do domku a kdyz je ousteny sednu si zdrhne za srul obcas teda pride ale otoci to a zdrhne je to kralik ze zverimexu. mam ho prodat? a vzit si krlalika z chovu?
a furt kouse do klece jako jak se muze nuditkdyzse me boji a raci de odemne?
tak mam ho prodat a koupit si z chovu?
Pokud králíka máš krátce, tak se přirozeně bojí! Nedávej ho pryč a raději se mu věnuj. Nejprve mu nenechávej krmení celý den, ale nos krmení ráno a večer. Nebo mu celý den nech seno a večer mu přines natrhanou pampelišku nebo něco, co má moc rád. Čekej u klece, dokud to nesní. Trpělivě ho zvykej, že jsi pro něj "ten, co mu něco hezkého přinese". Když ho pustíš a přijde blíž k Tobě, tak mu zase něco malého a dobrého dej. Nedávej dobrot moc, ať pro něj zůstanou vzácné. Uvidíš, že časem Tě bude přímo pronásledovat a od toho je jen kousek k laskání a pod...
Zásadně králíka nepronásleduj, čekej až sám přijde.
Držím palce.
Králík není jako pes, mám ušandu (nyní devět let starou), také ze zverimexu a mám jí dobrých pět let. Nikdy se pomazlit nepřišla, vrčí, ohání se, ale ona už prostě jiná nebude. Hodně na sobě ovšem zapracovala, už nekouše mě ani klec, bere si jídlo z ruky, nechá se v klidu ošetřit ode mě i od veterináře a nechá si sáhnout do klece. Všechno chce jen trpělivost, naučí se že nejsi vetřelec. Nedávej ji pryč, ono to přijde.
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Tak ho nech bez jídla a pak přijd a krm ho z ruky...Pak ho začni hladit a potichu na něj mluvit a chválit ho.Hlad pomalu a nedlej prudké pohyby.Měl by si zvyknout
Vivijakokiwi

XXX.XXX.213.127
Ahoj skus si ho nejprve víc všímat. Často na něj mluv jako například. Dobré ráno. Nebo třeba jak ses dneska vypsal/a. Postupně by mnel vylézt z boudicky ale dej tomu čas. Kdyby ne dávej mu jídlo tak aby viděl že mu ho dáváš ty a ne někdo jinej. Začne si všímat kdo se o něj stará. Ú králíka mluv potichu a ani jinak moc neměn tón hlasů aby to nebral že mu hubujes nebo tak. Víc pomoct nedokážu. Doufám že ti to pomůže👍👌🙂
S tím mám zkušenosti, byl u nás divoký králík kterého jsem si ochočila že sem si klekla a šustila usušeným kolečkem rohlíku, takhle každý den, potom už se nechal mazlit a chytat, jenže potom od jara do podzimu byli mladí od našich samiček tak šel na kastraci a potom ten ''vztah'' už nešel znovu navázat, ale byl venku což je jiná. Je pravda že na něj hodně mluvit, hladit i dávat pamlsky nebo dobré jídlo, snad k jídlu z boudičky vyleze a jak to udělá, tak stát někde poblíž dvířkům a klidně čekat co bude dál. Ještě asi tak za ním často chodit a pozorovat ho, potom si už snad zvikne že nejste hrozbou, musí si u vás prostě připadat v bezpečí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

czt
napsal(a):
S tím mám zkušenosti, byl u nás divoký králík kterého jsem si ochočila že sem si klekla a šustila usušeným kolečkem rohlíku, takhle každý den, potom už se nechal mazlit a chytat, jenže potom od jara do podzimu byli mladí od našich samiček tak šel na kastraci a potom ten ''vztah'' už nešel znovu navázat, ale byl venku což je jiná. Je pravda že na něj hodně mluvit, hladit i dávat pamlsky nebo dobré jídlo, snad k jídlu z boudičky vyleze a jak to udělá, tak stát někde poblíž dvířkům a klidně čekat co bude dál. Ještě asi tak za ním často chodit a pozorovat ho, potom si už snad zvikne že nejste hrozbou, musí si u vás prostě připadat v bezpečí.
Vy jste nechali kastrovat divokého králíka?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!