Na rovinu říkám, že se dotaz netýká mě osobně - mám jen samce podlahovou rohožku. Ale přistál nám dotaz na diskuzním fóru, a já upřímně nevěděla, co na něj říct.
Pětitýdenním kojeným králíčatům dala chytrá rodinka kousek jablka, a králíci se podělali jak aminy.
Berte prosím jako status quo, ani vy, ani já s tím nic neuděláme.
Ale co poradit jako první pomoc - POKUD existuje...? Dieta na seně je v tomhle věku pitomost... a dá se něco podat králíčatům na mléce? Má někdo zkušenost...?
Normálně se dá dát smecta, to vím, existujou i různé kapky proti průjmu, pár známých je má odzkoušené a oukej...
Ale pro ty mrňouse...?
Fakt mě to zaskočilo... a jelikož předpokládám, že dotaz tohohle typu jsem asi nepotkala naposled v životě dumám dumám, kudy vede cesta...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Králíčci jistě již požírají, tak jen ovesné vločky a seno.To jim stačí pokud samice kojí.No, pokud jsou již průjmem oslabení, tak nevím...
Mám výborné zkušenosti a přípravkem Ema Fauna, ač jsem tomu moc nevěřila, vyzkoušela jsem, a jsem s tím nadšená.Dávala jsem to i 14 ti dennímu králíčeti, které hodně zaostávalo a pěkně se vzpamatovalo.Jakmile nějaká králík nejde hned žrát, vyskytne se jakýkoliv problém se zažíváním, podávám hned do tlamičky.Zatím 100% účinek.
Dokonce ho nyní dávám starému psovi, kterému se zužuje míšní kanál.Nemohl vstát a ušel jen pár metrů a nyní po asi měsíčním podávaní, vstane sám, nemusíme ho stavět a ujde i nějakých 400 -500m.
Tak to máte odvahu, tady se pose... králík z kousku jablka a vy do nich cpete po kilech vodnaté okurky .
Máme známého, dnes už je to starý pán, a ten ještě před revolucí pracoval ve velkoskladu zeleniny.Králíky krmil vším co se nehodilo k dalšímu prodeji.Okukry, banány, salát atd., králíkům nic nebylo, ale říkal, že se jim to musí dávat se šrotem.Měl velice úspěšný chov čistokrevných králíků.