Co byste poradili vy...? Průjem králíčat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2016 12:17
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Na rovinu říkám, že se dotaz netýká mě osobně - mám jen samce podlahovou rohožku. Ale přistál nám dotaz na diskuzním fóru, a já upřímně nevěděla, co na něj říct.

Pětitýdenním kojeným králíčatům dala chytrá rodinka kousek jablka, a králíci se podělali jak aminy.
Berte prosím jako status quo, ani vy, ani já s tím nic neuděláme.

Ale co poradit jako první pomoc - POKUD existuje...? Dieta na seně je v tomhle věku pitomost... a dá se něco podat králíčatům na mléce? Má někdo zkušenost...?
Normálně se dá dát smecta, to vím, existujou i různé kapky proti průjmu, pár známých je má odzkoušené a oukej...
Ale pro ty mrňouse...?

Fakt mě to zaskočilo... a jelikož předpokládám, že dotaz tohohle typu jsem asi nepotkala naposled v životě dumám dumám, kudy vede cesta...

21.8.2016 12:29
burgund6

XXX.XXX.33.7

Pokud je samice kojí, tak bych do nich nic necpal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2016 12:31

Králíčci jistě již požírají, tak jen ovesné vločky a seno.To jim stačí pokud samice kojí.No, pokud jsou již průjmem oslabení, tak nevím...

21.8.2016 13:10

Mám výborné zkušenosti a přípravkem Ema Fauna, ač jsem tomu moc nevěřila, vyzkoušela jsem, a jsem s tím nadšená.Dávala jsem to i 14 ti dennímu králíčeti, které hodně zaostávalo a pěkně se vzpamatovalo.Jakmile nějaká králík nejde hned žrát, vyskytne se jakýkoliv problém se zažíváním, podávám hned do tlamičky.Zatím 100% účinek.
Dokonce ho nyní dávám starému psovi, kterému se zužuje míšní kanál.Nemohl vstát a ušel jen pár metrů a nyní po asi měsíčním podávaní, vstane sám, nemusíme ho stavět a ujde i nějakých 400 -500m.

21.8.2016 13:44
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Díky všem. Právě že bych se jim taky bála jen tak něco dát...

Ema Fauna si zapamatuju, ale nějakou "tradiční" radu...? Ono lidi, co jsou tak pitomí, že králíčatům dají jablko, takovéhle přípravky doma v lékárničce pochopitelně nemívají

21.8.2016 21:16
Barnham

XXX.XXX.132.182

Cerne uhli. Rozdrte, smichejte s vodou, dejte do injekcni strikacky a primo do tlamy asi jeden mililitr

22.8.2016 07:38
borax

XXX.XXX.5.137

Já jsem teď trošku zariskoval.
Mel jsem velke množství okurek nakladaček i salátovek...tak tim krmim králíky.
Moc jim to chutná.Už zvládli zbaštit téměř 100kg!
Naprosto bez problémů!

22.8.2016 08:00

Tak to máte odvahu, tady se pose... králík z kousku jablka a vy do nich cpete po kilech vodnaté okurky .

22.8.2016 09:14
borax

XXX.XXX.91.21

Faltuško fakt ani nejmenší problém.
Ale dávám jim to po troškách jen na chuť a" žízeň " a až dijdou okurky, čeká je amarant...
Na ten jsem je v průbehu července adaptoval

22.8.2016 09:22

Máme známého, dnes už je to starý pán, a ten ještě před revolucí pracoval ve velkoskladu zeleniny.Králíky krmil vším co se nehodilo k dalšímu prodeji.Okukry, banány, salát atd., králíkům nic nebylo, ale říkal, že se jim to musí dávat se šrotem.Měl velice úspěšný chov čistokrevných králíků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík