Zdravím,
máte někdo zkušenost s použitím spreje proti okusu na ochranu nábytku, záclon atd. u králíků?
Četla jsem, že limetkový hořký sprej proti okusu některým králíkům vyloženě chutná, a jelikož jej chci jako prevenci pro lepší pocit, nerada bych jeho použitím nalákala ušáka ke žraní něčeho, čeho by se normálně ani nedotkl :).
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
máte někdo zkušenost s použitím spreje proti okusu na ochranu nábytku, záclon atd. u králíků?
Četla jsem, že limetkový hořký sprej proti okusu některým králíkům vyloženě chutná, a jelikož jej chci jako prevenci pro lepší pocit, nerada bych jeho použitím nalákala ušáka ke žraní něčeho, čeho by se normálně ani nedotkl :).
Takováto prevence nemá cenu - akorát upozorníte ušáka, že je to něco neobvyklého, o co se má zajímat. Když ho budete ze začátku hlídat a včas ho při pokusu o ohlodávání zarazíte, neměly být s kousáním do budoucna žádné problémy. Jako prevence je nejlepší dostatek větviček určených ke chroupání.
Kdyby mu někdy něco moc zachutnalo a nedal by si vysvětlit, že to není věc určená k obrušování zubů, tak mně nejlépe zabírá pepř rozmíchaný ve vodě.