Výkup kůží
Vážení chovatelé,
vykupujeme stále, výkupní ceny platné od 1.5.2016, jak ve výkupu v areálu TONAK a.s., tak u zaslané pošty:
80 Kč/kg pestré králičiny,110 Kč/kg bílé králičiny (musí být bez hlav a nožiček, s odstraněnými shluky tuku, vysušené; nevykupují se kožky vyčiněné, z angorských králíků, z nemocných zvířat, plesnivé, ošetřené naftalínem, zmražené).
Dále vykupujeme zaječí kůže (cena I.kat.25 Kč, II. kat.15 Kč).
Výkupní doba v areálu TONAK a.s., Zborovská 823 v Novém Jičíně
Do balíku uveďte čitelně adresu, číslo účtu, kam mají být peníze poslány, jinak bude poslána složenka).
Platí příspěvek na poštovné při zaslání kožek poštou a to ve výši:
5-10 kg kožek: 40 Kč,
10-15 kg kožek: 60 Kč
15-20 kg kožek :80 Kč
nad 20 kg kožek – poštovné se proplácí v plné výši buď podle ceny uvedené na poštovním štítku, nebo podle platného ceníku České pošty.
Bližší informace k podmínkám výkupu získáte u p. Krčové, tel. č.556 202 511, mobil 724 214 092 (pouze v pracovní dny v době od 6:30 do 15 hodin).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Přerovsko, přesně "krmiva přerov" vykupují 70 Kč za 1 kg. Co mě ale zajímá, kolik taková usušená králičí kůže váží... a jestli mi vezmou i kůži od králíka co je kříženec, tudíž mi momentálně příjde že barvu má "želvovinovou" nebo ty barvy moc neřeší?
1Kg králičích kůží. Záleží na tom v jaké jateční váze porážíte a jaké plemena nebo jakých plemen křížence máte. Já porážím v 4 měsících a usušených kůží potřebuju na kilo kolem deseti. Samozřejmě jsou rozdíly ve váhách a ta porážka je 120 dní +-. U dospělých králiků masných plemen stačí 6-7 kůží na kilo.
Pokud posíláte do tonaku, je dobré do balíku vložit číslo účtu na který vám má být zaslán výdělek. Většinou to máte na účtě do tří týdnů. Pokud to tam nedáte příde vám složenka do měsíce. Když si myslíte, že vám to nějak dlouho nepřichází, stačí zavolat na uvedené číslo a pani Krčová je velice milá a ochotná dáma, která vám ráda odpoví na dotazy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
horal mám křížence Kal a Bu ale zatím mají jen měsíc a druzí 14 dní ale už se poohlížím co s kůžema protože na půdě jsem našla napínáky a tak je škoda to někam vyhazovat když pak za to můžu koupit žrádlo. taky mám v plánu zabíjet okolo 4 měsíce, doufám že budou mít váhu už kolem 3 kg... bude to naše první "zabíjačka" tak jsme sami doma zvědaví.
Momentálně mám samičky Ča a Vss. Samce Ča, Vss a kříženec Nos x Fb. Před tím jem měl místo křížence Bu. A právě po Bu byli kůžičky jak cigaretový papírek. Před pár lety jsem měl samičky křížence Nb x Kal a samce Vss nebo Kal a i když každý tvrdí, že Nb má těžkou kůži opak je pravdou. Má jenom delší chlup, ale kůže je tenká. Do tonaku se dávají kůže zbavené přebytečného tuku a tak už při stahování dbám na to aby tuk zůstal na králikovi a né na kůži. Pak kůže musí být bez hlavy a nožiček, jedině ocásek může zůstat. V zimě dosušuji kůže v garáži, takže jsou absolutně suché. Je to důležité, aby po namačkání do krabice nechytily plíseň.
Tak pochopitelně hlavu, nožky a tuk "sundávám" taky, ocásek nechávám, ale "sloupnu" ho z ocasní páteře, nenechávám ji uvnitř.
Ale tu nízkou váhu, resp. vysoký počet kožek vysvětluje ten Bu, ti mají opravdu slabou kůžičku. Já na samici Bu pouštím samce Vss a je fakt, že oproti křížencům od Čv (a samec opět Vss) jsou ty kožky "slabší".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Minulý týden jsme prodávali kůže z králíků 6-7 měsíců za 35 Kč a ze samic za 40Kč.Tento výkupčí u nás jezdí tak 1 za měsíc někdy za dva, ale chce jen kvalitní kůže.Ne, jak říká papír, z 3 měsíčních mladých.

Taky jsem prodávala do Přerova za 70 Kč za kilo a neřešili nic ani tuk na kůži jako Tonak. Teď jsem našla výkupčího.Dává 20/kus a taky tuk neřeší.Poštovné proplácí.V pátek mu přišel balík a v úterý jsem měla peníze na účtu. Tak že se mi vyplatí zajet s balíkem na poštu. Porážím do 3 měsíců. Dostala jsem o 200 víc jako bych dostala v Přerově.Do Přerova navíc projedu benzín, poštu mám kousek.Za kožky mám 3 pytle krmení.Kdo nehledí na ekonomiku tak je mu jedno za kolik prodá.40/kus je fakt nádherná cena.
Jiva. Ty kůže zřejmě jdou na činění a proto ta tvrdší kůže a vyzrálá. To máte štěstí, ale mě by se to nevyplatilo, nemohu tak dlouho překrmovat a také málokdo z mých zákazníků by takového králika chtěl. Kdo dělá králiky jenom pro svou potřebu a produkuje pár desítek králičat, tak tam to jde. Já ale z takto dlouho kremených králiků místo dvou vrhů udělám tři. U mne je na prvním místě výtěžnost v mase a to co s nejmenším podílem tuku.

No, jenže Tonak připlácí na poštovné až od 10 kilo a jen 40 Kč a pak se cena za poštovné zvedá.Skladovat kožky až je jich 20 a víc kilo aby zaplatili celé poštovné tak mě je zatím něco napadne a poškodí. Mě zaplatili celé poštovné 156 kč za 32 kůží.
FB výkup kůží.Napíšete zprávu a pán vám zavolá.

jasu
napsal(a):
Jaké králíky máte, na jaké váze zabíjíte a čím krmíte, že zabíjíte do 3 měsíců?
Mám francouzskou hylu a porážím 3 - 3,5 kg.

horal
napsal(a):
Jiva. Ty kůže zřejmě jdou na činění a proto ta tvrdší kůže a vyzrálá. To máte štěstí, ale mě by se to nevyplatilo, nemohu tak dlouho překrmovat a také málokdo z mých zákazníků by takového králika chtěl. Kdo dělá králiky jenom pro svou potřebu a produkuje pár desítek králičat, tak tam to jde. Já ale z takto dlouho kremených králiků místo dvou vrhů udělám tři. U mne je na prvním místě výtěžnost v mase a to co s nejmenším podílem tuku.
No pár králíků zrovna nedělám, ročně kolem 200 mladých, už teď jich mám přes 100, ale dělám výstaváky.A hold u těch barevných, narozdíl od těch kresebných, je konečná barva srsti a podsady vidět až po přelínání do dospělosti a to je v 6,7 měsících a někdy i v 8.A pak se třeba objeví nestejná barva, pásky, melírování apod.A to je pro další kvalitní chov nežádoucí.Tak v 7 měsících pozabíjíte vrh 7 tetovaných, zpočátku nadějně vypadajících mladých.A co se týká zákazníků, nemám problém je prodat.On ne každý chce hodně mladé králíky.Dokonce mám pořadník na vyřazené samice a samce.Prostě svíčková ze staršího kusu je něco úplně jiného.
napsal(a):
No, jenže Tonak připlácí na poštovné až od 10 kilo a jen 40 Kč a pak se cena za poštovné zvedá.Skladovat kožky až je jich 20 a víc kilo aby zaplatili celé poštovné tak mě je zatím něco napadne a poškodí. Mě zaplatili celé poštovné 156 kč za 32 kůží.
FB výkup kůží.Napíšete zprávu a pán vám zavolá.
Tak u nás zatím vychází nejlépe Tonak.
V zimě je skladování kůží v pohodě, ale v létě do toho jde kožojed.Loni jsem cca 20 kůží musel vyhodit-neuhlídal jsem to.
Kde jsou ty časy, když jsem za kůži dostal 35-40kč.To vykupoval kůže kdo měl ruce, nohy.
Dokonce i čmoudi začali jezdit! Jsem měl slzu na krajíčku, jak mne to dojalo

Právě proto nechci kůže dlouho skladovat tak dlouho abych posílala do Tonaku.Platit ze svého poštovné se mi taky nechce. Nabízí slušnou cenu, ale tratila na poště nechci. Nemám králičí farmu a neudělám 30 kg nebo kolik to mají nastavené za 2 měsíce.Já jsem spokojená s tím co mi nabízí a hlavně nemusím čekat měsíc na peníze.Za 6 týdnů mám 32 + kožek, odešlu a nemusím se o nic starat.Vyhodil ste 20 kůží to jsou v mém případě 400, to mám 2 pytle krmení.proto neskladuji..Usuším a hned prodám.
napsal(a):
Právě proto nechci kůže dlouho skladovat tak dlouho abych posílala do Tonaku.Platit ze svého poštovné se mi taky nechce. Nabízí slušnou cenu, ale tratila na poště nechci. Nemám králičí farmu a neudělám 30 kg nebo kolik to mají nastavené za 2 měsíce.Já jsem spokojená s tím co mi nabízí a hlavně nemusím čekat měsíc na peníze.Za 6 týdnů mám 32 + kožek, odešlu a nemusím se o nic starat.Vyhodil ste 20 kůží to jsou v mém případě 400, to mám 2 pytle krmení.proto neskladuji..Usuším a hned prodám.
A prozradite mi komu?Třeba přes sz?

To není tajné našla jsem pána na FB. Výkup kůží.Napsala jsem mu zprávu, on mi odpověděl a hned mi zavolal.V pátek dostal balík a v úterý byly peníze na ůčtu i s poštovným.

xchipsy
napsal(a):
Bacha na ty názvy, slovo hyla je posvátné a jen tak někdo ho nemůže používat...
Aha omlouvám se, přesný název zní :Francouzská Eurolal Hyla genetics. Teď už je to vážně v pořádku. Xchipsy, Tak už mi nepřijde mejlem a bez adresy předžaloba, ale žaloba.No ale že by už mě žalovali ne o 250 000 ale 500 000?
Jen čekám kdy dostane předžalobu firma Hyla na prodej vysavačů. Budu tuto firmu kontaktovat aby si název rychle změnili.I když ochrannou známku mají. Budu si registrovat známku tohoto znění: Králík Hyla na hrníčku" a věřte že by mi ten název zaregistrují.

15kč dává dnes každý, já dám klidně i 20kč, pokud ta kožka stojí za to.Nebo 95kč/kg.Nebudu psát svoje tel.č., to by bylo k zbláznění.Prosím horala, boraxe a xchipsy ať se mi ozvou, něco jim po mejlu vysvětlím.Můj mejl:neznama53@seznam.cz Jana Smutná.
napsal(a):
15kč dává dnes každý, já dám klidně i 20kč, pokud ta kožka stojí za to.Nebo 95kč/kg.Nebudu psát svoje tel.č., to by bylo k zbláznění.Prosím horala, boraxe a xchipsy ať se mi ozvou, něco jim po mejlu vysvětlím.Můj mejl:neznama53@seznam.cz Jana Smutná.
Proč to nevysvětlíte nám všem.Co je na tom tak tajného?
Janekkk

XXX.XXX.195.41
Koupím králičí kožešinu 10 - 30 Kč/kus. Osobně nebo poštou. Napište na mail a připište prosím telefon. Ozvu se.
Děkuji
mail: kralicikozesina@seznam.cz

horal
napsal(a):
Ano je to tak, TONAK od soukromníků vykupuje. Záleží jaké králíky porážíte jestli starší nebo mladší a také jaké plemeno. Cena kůže pak je 15 až 20 Kč/ks po odečtení nákladů na poštovné.
Zdravím,tak nevím jestli to víte,ale Tonak je od cca 10.2.v platební neschopnosti,a doteď není jasné jestli budou kožky od soukromníků vykupovat,vzhledem k tomu jaké jsou od 1.3.tarify české pošty.Rybar
Tak nevím kde jste vzal tuhle informaci, ale na jejich stránkách jsem nic takového nenašel. Pro jistotu zítra paní Krčové zavolám, ale vždy když něco bylo, okamžitě se to objevilo na jejich stránkách.
6:30 — 9:00 hod., 12:00 —16:30 hod.
Od 1.10.2018 do odvolání je pozastaven výkup farmářských jatečních kůží smluvních dodavatelů i pošty, ostatní sběrové králičí kůže stále vykupujeme.
Králičí kůže
100 Kč/kilogram pestré králičiny,
120 Kč/kilogram bílé králičiny
Zaječí kůže
I. kat. 25 Kč/kus,
II. kat. 15 Kč/kus
Výkupní ceny platné pro rok 2019.
Adresa pro zaslání kožek poštou:
TONAK a.s., výkup kůží, Zborovská 823, 741 01 Nový Jičín (do balíku uvést jméno, adresu, číslo účtu).
Příspěvek na poštovné při zaslání kožek poštou a to ve výši:
5-10 kg kožek: 40 Kč
10-15 kg kožek: 60 Kč
15-20 kg kožek: 80 Kč
nad 20 kg kožek – poštovné se proplácí v plné výši.
Když vložíte do balíku číslo bankovního účtu, dostanete peníze do měsíce. Pokud ne, tak vám pošlou složenku a ta chodí o čtrnáct dní déle. Pokud se vám něco nezdá a trvá to moc dlouho (balík se mohl ztratit) zavolejte paní Krčové 724214092 v pracovní době. Je to jednoduší a lepší, než se dovídat jenom fámy. Ostatně podmínky výkupu jsou v propozicích.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Tazatelka

XXX.XXX.245.52
Prosím vás kontakt výkup králíčích kůži máte někdo?
Dobrý den chovatelé,
obnovuji tak trochu již tradiční vlákno, zajímalo by mě, a určitě nejen mě, jakou máte ve vašem okolí výkupní cenu králičích kůží? Případně jak s nimi nakládáte? Jeden výkupčí, co dělá závozy po vesnicích s drůbeží a krmivem, dává za kůži 15Kč, jiní výkupčí na chovatelských burzách dají beze slova 30Kč za kus.....
Reakce chovatelů, na toto téma, ze všech koutů republiky, nebude jistě od věci a možná to přinese i vyšší výkupní ceny těch výkupčích, kteří dávají, z mé vlastní zkušenosti, polovinu ceny než druzí výkupčí....

U nás dávají 35 Kč.Chovatelé z organizace dají kůže k jednomu chovateli a výkupčí si je tam jednou za 3týdny vyzvedne.
Pokud se domluví více lidí-chovatelů, je to určitě vždy ku prospěchu věci, v tomto případě viz. výše popsané. A to platí u všeho.... U nás v Jihomoravském kraji je to momentálně nastavené (ceny) výkupčími tak, jak jsem psal odpoledne.
Každý chce pochopitelně vydělat na svém produktu, překupníci (ne výkupčí),tak ti obzvlášť.....
Ty rozdíly v cenách jsou tak veliké, že snad jiná komodita na světě nemá takový cenový rozdíl , buď 10Kč, nebo i 35Kč..... Výkupčí, překupníci, zpracovatelé.... Samozřejmě by ale nebyli tam, kde jsou (co této komodity se týká), kdyby nebylo prvovýrobců - v tomto případě chovatelů...........