Zakrslý králík v zimě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

králik katka

25.9.2016 18:56
králik katka

XXX.XXX.19.50

Ahoj chtěla bych si pořídit zakrslého králika ale rodiče ho nechtějí mít ve vnitř muže být tet pres zimu v králičníku nebo má být doma

25.9.2016 19:29
borax

XXX.XXX.91.21

A právě na tyto otázky je tu pet diskuze.

Za mne...tohoto přešlechtěnce bych na zimu ven určitě nedával.
Pořiďte si raději akvarijní rybičky.
Nezapáchají, jsou zticha.

25.9.2016 19:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Králík je milý, ale nevhodný do bytu.
Denně manipulovat v pokoji se senem, hoblinami, slámou.
Zkus si to.
Pořiď si kotě . (rovnou dvě).

25.9.2016 20:38
palast

XXX.XXX.72.34

Sežeň si ho od někoho, kdo je chová venku. Pak s tím určitě problém nebude.

rapotacka11: Než mít v bytě kočky, tak to radši nějakého toho drobného hlodavce.

25.9.2016 20:57
jardagin

XXX.XXX.167.9

palast napsal(a):

rapotacka11: Než mít v bytě kočky, tak to radši nějakého toho drobného hlodavce.

25.9.2016 20:59
jardagin

XXX.XXX.167.9

Je to děcko co odpovědět normalně.

25.9.2016 21:04
skodovak

XXX.XXX.241.252

jardagin napsal(a):
Je to děcko co odpovědět normalně.

To tady přece není moderní... Nebo ne?

25.9.2016 21:47
borax

XXX.XXX.91.21

skodovak napsal(a):
To tady přece není moderní... Nebo ne?

Skodovaku akvarijní ryby jsou vyborná zvířata do bytu.
Mám mininalne 13 let 300l akvárium.
Báječně se u toho člověk zrelaxuje a zklidni...v dnešním uspěchané době.
Jen nejakou tu kacku za energii je třeba oželet!

25.9.2016 21:57
skodovak

XXX.XXX.241.252

Však nikdo neříkal že ryby jsou špatné, mám je od dětství taky.
Nic to asi nemění na tom že když chce králíka na třeba mazlení, s rybou to moc nejde a hlavně má asi jasno co chce.

A reakce byla spíš na příspěvky výše, ne na váš konkrétně.

A že to tu moderní je, to asi popřít nejde že?
Nic, zpět k tématu.

Chovatel Lada

26.9.2016 07:32
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Chovám zakrslíky Hem a mám je celý rok venku, nenechte se odradit, tady od těch radílků...
Chovatel Lada.

26.9.2016 08:20
burgund6

XXX.XXX.33.7

Chovatel Lada napsal(a):
Chovám zakrslíky Hem a mám je celý rok venku, nenechte se odradit, tady od těch radílků...
Chovatel Lada.

Souhlasím s Vámi.Stačilo napsat, že králík, byť zakrslý, se může chovat v zimě venku.Jestli ho pořídíte, dejte ho ven už teď, ať si zvyká na chladnější počasí.

26.9.2016 15:12
bronda

XXX.XXX.98.84

palast napsal(a):

Třeba myš?
Ta je hlodavec - králík patří do řádu zajícovci!

králik katka

26.9.2016 16:21
králik katka

XXX.XXX.19.50

Já mam kočky dokonce 3 rybky mam taky(teda moje ségra)

26.9.2016 16:43
awake

XXX.XXX.115.233

Také chovám zakrslíky již několik let venku (mám Hem, ZRČ a Zkuh) a zvládají to úplně stejně jako střeďáci co mám. Zakrslík je u mě normální, jen menší králík a ne žádný přešlechtěnec neschopný žít normální život .

Appe

26.9.2016 18:39
Appe

XXX.XXX.240.118

rapotacka11 napsal(a):
Králík je milý, ale nevhodný do bytu.
Denně manipulovat v pokoji se senem, hoblinami, slámou.
Zkus si to.
Pořiď si kotě . (rovnou dvě).

Nikdy, tyhle krvelačný stroje na zabíjení ptactva a všeho co se hýbe by mělo být zakázány chovat, když je eu tak chytrá! Do..

26.9.2016 18:56
palast

XXX.XXX.72.34

bronda napsal(a):
Třeba myš?
Ta je hlodavec - králík patří do řádu zajícovci!

No svým vyjádřením jsem chtěl obsáhnout i myši, morčata, nebo i potkany. Měl jsem napsat drobní savci. Sypu si popel na hlavu.

26.9.2016 20:36
borax

XXX.XXX.91.21

Appe napsal(a):
Nikdy, tyhle krvelačný stroje na zabíjení ptactva a všeho co se hýbe by mělo být zakázány chovat, když je eu tak chytrá! Do..

http://www.jatop-topoly.cz/nabidka/product/view/52/84

29.9.2016 19:02
Cat cat

XXX.XXX.209.237

borax napsal(a):

http://www.jatop-topoly.cz/nabidka/product/view/52/84

Takové idio.y miluju. Týrání zvířat Ti asi nic neříká, co? Věřím, že boží mlýny melou...

29.9.2016 20:55
borax

XXX.XXX.91.21

Na ňuňání na vesnici, kde koček jak sra.. ( exkrementů ) není čas.
Je třeba to redukovat.
Dělalo se to odjakživa...a dělat se to bude.O nějakém týrání nemůže byt řeč.
To je na první dobrou...tak jako u veta.

29.9.2016 21:14
Cat cat

XXX.XXX.209.237

borax napsal(a):
Na ňuňání na vesnici, kde koček jak sra.. ( exkrementů ) není čas.
Je třeba to redukovat.
Dělalo se to odjakživa...a dělat se to bude.O nějakém týrání nemůže byt řeč.
To je na první dobrou...tak jako u veta.

Typický vesnický buran. Co neni k žrádlu, tak toho se zbavim, co? Ano, kočky redukovat, ale k tomu slouží kastrace. Jenže vysvětlovat to někomu takovému, je jak házet hrách na zeď. Je mi z takových lidí na bliti. Topení koťat je trestné. Zvažuji trestní oznámení.

29.9.2016 21:38
borax

XXX.XXX.91.21

Máte pravdu.
Jděte blít.
A až psychicky a emočně dospějete, udělá se Vám líp.
Opouštím vlákno..řeč byla o zakrslém kralíkovi.
Takže pet vlákno...ňuni ;-).

30.9.2016 00:10
Cat cat

XXX.XXX.209.237

borax napsal(a):
Máte pravdu.
Jděte blít.
A až psychicky a emočně dospějete, udělá se Vám líp.
Opouštím vlákno..řeč byla o zakrslém kralíkovi.
Takže pet vlákno...ňuni ;-).

Buran zůstane buranem. Neboj, voda už se vaří.

Elikn

30.9.2016 15:27
Elikn

XXX.XXX.240.118

Appe napsal(a):

(Souhlasím, když se to ještě nezakázalo, tak alespoň kastrovat, kastrovat, kastrovat, kastrovat, kastrovat,...)

Zakrslíky chováme celoročně venku ve výběhu, dělají tam nory díky kterým dávají zimu bez problémů.

30.9.2016 19:10
awake

XXX.XXX.115.233

Tak to já si pořídila kočky právě kvůli "škodné" co mi lezla u králíků. Od té doby mám klid

Elikn

30.9.2016 19:29
Elikn

XXX.XXX.240.118

Doufám, že jsou alespoň kastrované.

30.9.2016 19:44
jardagin

XXX.XXX.25.15

Proč by měly byt kastrovane ?

Elikn

30.9.2016 20:21
Elikn

XXX.XXX.240.118

Protože pokud jsou jen na chytání myší, atd., je zbytečné podporovat nekontrolovatelné množení koček.

30.9.2016 20:55
jardagin

XXX.XXX.25.15

Elikn napsal(a):
Protože pokud jsou jen na chytání myší, atd., je zbytečné podporovat nekontrolovatelné množení koček.

Nemyslíte že by si tohle měla příroda srovnat sama. Myslím že už se to s takovymi věci přehaní až moc. Kralik mazel.prase sežrat. kun mazel krava sežrat. atd Kdo tady rozhoduje co a jak.
Za chvili zvířata budou mít více ochrany v zakonech než lidi, myslíte že je to normalní.

Jak by se vam líbilo že vas někdo vykastruje jen proto že budete plodit blbe děti. Ja osobně bych vas třeba nechal vykastrovat jake by to bylo.
Jen pro takovy duvod ktery jste zde napsal bych to považoval za tyraní.

K zvířatum se musíme chovat s uctou ale zase to přehanět at z jedne nebo druhe strany, je nesmysl.

30.9.2016 21:00
jardagin

XXX.XXX.25.15

Cat cat napsal(a):
Buran zůstane buranem. Neboj, voda už se vaří.

Měla by jste si uvědomit že díky takovam vesnickym buranum mezi ktere patřím i ja vy mate na talíři každy den co jíst. Tak co kdyby jste ty vaše ochranařske projevy namířila na to co by se opravdu mělo chranit než bude pozdě. Co vy na to ?

30.9.2016 21:00
awake

XXX.XXX.115.233

Elikn napsal(a):
Doufám, že jsou alespoň kastrované.

Kocouři ne (a ani nebudou) a ano, kočku to v nejbližší době čeká. Koťata nechci, a kočka je navíc hluchá.

30.9.2016 21:50
Cat cat

XXX.XXX.209.237

jardagin napsal(a):
Měla by jste si uvědomit že díky takovam vesnickym buranum mezi ktere patřím i ja vy mate na talíři každy den co jíst. Tak co kdyby jste ty vaše ochranařske projevy namířila na to co by se opravdu mělo chranit než bude pozdě. Co vy na to ?

Ja v zemědělství dělám celý život, takže mě nechtějte rozplakat...ale v životě by mě nenapadlo se k jakémukoli zvířeti chovat jako buran..mám tím na mysli topit kočky v sudu, jak tady jistá osoba od Kroměříže píše.
Myslite si, že je to hezká, rychlá smrt? Ja tedy ne. A k těm kastracim..kvůli přemnožení jsou třeba a je to lepší, než přihlížet týrání v podobě topení koťat atd. Kočkám kastrace nijak nevadi, je jim to fuk. Doma kočky mám kastrovane, jsou v kondici, zdravé a spokojené.

30.9.2016 22:10
Cat cat

XXX.XXX.209.237

Jo a na talíři králíka určitě nemám, maso k životu nepotřebuju.

30.9.2016 22:43
Cat cat

XXX.XXX.209.237

jardagin napsal(a):
Nemyslíte že by si tohle měla příroda srovnat sama. Myslím že už se to s takovymi věci přehaní až moc. Kralik mazel.prase sežrat. kun mazel krava sežrat. atd Kdo tady rozhoduje co a jak.
Za chvili zvířata budou mít více ochrany v zakonech než lidi, myslíte že je to normalní.

Jak by se vam líbilo že vas někdo vykastruje jen proto že budete plodit blbe děti. Ja osobně bych vas třeba nechal vykastrovat jake by to bylo.
Jen pro takovy duvod ktery jste zde napsal bych to považoval za tyraní.

K zvířatum se musíme chovat s uctou ale zase to přehanět at z jedne nebo druhe strany, je nesmysl.

Kastrace u některých lidí ano, pak by aspoň nebyla půlka republiky plná deb.lu a nevypadalo by to tady, tak jak to vypadá.
A myslíte si, že zde maji lidi malou ochranu? Každý kriminalnik, zloděj a nemakacenko je hájeny a chráněny víc, než některé druhy vzácných zvířat před vyhynutim.
A teď mě ukamenujte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2016 00:19

Víte, já nechápu, proč chodíte do sekce, kde lidé píší především o chovu králíků na maso. Máte zde krásnou sekci vyhraženou pro chovatele pet králíčků. Přejděte prosím se svými příspěvky tam, najdete tam větší souznění s vašimi názory. Tady se budete pouze zbytečně rozčilovat. Zde dávají lidé přednost lidskému životu před zvířecím, má poněkud větší cenu než mu zjevně přisuzujete vy.

1.10.2016 20:11
borax

XXX.XXX.91.21

Cat cat vy jste ekoterorista!
Jediné s čím lze souhlasit je místo mého bydliště.
Je třeba si uvědomit, že smrt zvířete je prostě jednou pro vždy smrtí.
Hranice humánnosti nastavuje úředník v Praze?!

Na vesnici se to dělá a dělalo tak, že se nechalo kočce jedno kotě, nebo žádné.

Tady se to prostě nějak nereší.A taky ne každý má penize nazbyt.
Ztěží někdo bude utrácet za kastraci zvířete ( které vidí jen ráno a večer), když má problémy uživit svoje děti!
Zkuste se nad tím zamyslet...
Pokud chovatel redukuje mláďata králíků, taky neletí na injekci k vetovi!

1.10.2016 20:42
xchipsy

XXX.XXX.142.1

borax napsal(a):

Ztěží někdo bude utrácet za kastraci zvířete ( které vidí jen ráno a večer), když má problémy uživit svoje děti!

Promiňte, ale pokud má někdo problém uživit svoje děti, neměl by chovat zvířata.
Nejsem sice žádná "outlocitná květinka", ale nechat kočku dva měsíce nosit koťata, porodit a pak jí mladé pozabíjet a toto opakovat několikrát do roka... Nejenže je to krajně nehumánní, ale je to dokonce jedna z největších prasáren, co jsem kdy v chovu zvířat poznala
Chovám zvířata kvůli "různému užitku" (koně, psi, králíci, prasata, teď jsou v plánu slepice), to ale neznamená, že se k nim budu chovat bezohledně či krutě. Před dvěma lety se k nám nastěhovala toulavá zdivočelá kočka a nechala nám na půdě tři koťata. Dvě jsme umístili do nového domova, jedno u nás zůstalo. A samozřejmě je kastrovaný - přestože je to kocour. Nechtěla jsem, aby se toulal a rval s jinými kocoury.
Tak, to jsme trochu odbočili od chovu králíků, ale vše souvisí se vším

1.10.2016 21:27
Cat cat

XXX.XXX.209.237

borax napsal(a):

Někdo je ekoterorista a někdo prostě buran..a ještě k tomu neschopný..když neuživí své děti.. Zamyslet by se tu měl někdo jiný..takovým jako vy, mají zakázat chov zvířat úplně.
Ano hospodářská zvířata se chovaji na maso, pokud je porážka provedena rychle a humánním způsobem, tak s tim problém nemám, ale co tady předvádíte, tak k tomu slov opravdu nemám. Myslim, že topeni koček v sudu patří do středověku. A jestli k tomu vychovávate své děti, tak...
Mno nic, mně stačí co jste zde napsal..i těm úředníkům v Praze..

1.10.2016 21:34
Cat cat

XXX.XXX.209.237

xchipsy napsal(a):
Promiňte, ale pokud má někdo problém uživit svoje děti, neměl by chovat zvířata.
Nejsem sice žádná "outlocitná květinka", ale nechat kočku dva měsíce nosit koťata, porodit a pak jí mladé pozabíjet a toto opakovat několikrát do roka... Nejenže je to krajně nehumánní, ale je to dokonce jedna z největších prasáren, co jsem kdy v chovu zvířat poznala
Chovám zvířata kvůli "různému užitku" (koně, psi, králíci, prasata, teď jsou v plánu slepice), to ale neznamená, že se k nim budu chovat bezohledně či krutě. Před dvěma lety se k nám nastěhovala toulavá zdivočelá kočka a nechala nám na půdě tři koťata. Dvě jsme umístili do nového domova, jedno u nás zůstalo. A samozřejmě je kastrovaný - přestože je to kocour. Nechtěla jsem, aby se toulal a rval s jinými kocoury.

Děkuji! .moc pěkně napsané, mluvíte mi z duše. Kdyby byli všichni chovatelé stejně uvažující jako Vy, bylo by na světě fajn.

1.10.2016 22:21
borax

XXX.XXX.91.21

Cat cat napsal(a):
Někdo je ekoterorista a někdo prostě buran..a ještě k tomu neschopný..když neuživí své děti.. Zamyslet by se tu měl někdo jiný..takovým jako vy, mají zakázat chov zvířat úplně.
Ano hospodářská zvířata se chovaji na maso, pokud je porážka provedena rychle a humánním způsobem, tak s tim problém nemám, ale co tady předvádíte, tak k tomu slov opravdu nemám. Myslim, že topeni koček v sudu patří do středověku. A jestli k tomu vychovávate své děti, tak...

Řeč tu nebyla o tom, kdo ale jak.
Viz onen odkaz.
Mudrujte si co chcete, máte na to právo.

Až se budou u oněch lidí kotit koťata( tak jako každý rok)dám Vám vědět.
Můžete je přijít zachránit, třeba kastrací.

A když už tam budete můžete vzít nějakou kačku jejich třem dětem!
Těch dětí je mi líto, otec je denně v hospodě na "jedno" , matka nezaměstnaná.
Toš tak...

Přeji dobrou noc.

1.10.2016 23:30
Cat cat

XXX.XXX.209.237

borax napsal(a):
Řeč tu nebyla o tom, kdo ale jak.
Viz onen odkaz.
Mudrujte si co chcete, máte na to právo.

Až se budou u oněch lidí kotit koťata( tak jako každý rok)dám Vám vědět.
Můžete je přijít zachránit, třeba kastrací.

A když už tam budete můžete vzít nějakou kačku jejich třem dětem!
Těch dětí je mi líto, otec je denně v hospodě na "jedno" , matka nezaměstnaná.
Toš tak...

Přeji dobrou noc.

Proč najednou tady mluvíte o sousedovi? Myslim, že ten odkaz na sudy jste tady dal vy. A tím rozpoutal tuhle diskuzi. Váš soused mě opravdu nezajímá a korunky jeho dětem taky nedonesu, nejsem Ježíšek, já se na ty prachy taky docela nedělám. Tiskárnu na penize bohužel nemám. Život je boj a každý je strůjcem svého osudu. Doma mam 6 kocek z ulice a kastrace jsem taky platila ze svého. A když je hospoda pro pána přednější, tak ať si neporizuje zvířata a koneckonců i ty děti.
A ať se vám to líbí nebo ne, topení koťat je trestný čin a já to tak prostě nenechám.

Matsik

2.10.2016 10:51
Matsik

XXX.XXX.104.254

borax napsal(a):

Tak proč si nepořídit antikoncepci pro kočky já ji kupuji u veterináře za 20Kč a je to na celý rok ( dáva se vždy půlka na půl roku) to snad není taková investice ne? A s těma králíkama my necháváme všechny protože selekci za nás udělá příroda to mi přijde lepší než redukce od chovatele.

2.10.2016 11:29

Přetla jsem si diskusi, která se stočila ke kočkám.Žiji celý život na vesnici.Zvířat máme hodně i koček máme 11.Všem se snažíme zajistit kvalitní krmení a život u nás, ať už je jakkoli dlouhý.
Kočky máme většinu od zodpvědných lidí, kteří je na kraji vesnice vyhodili.Dvě koťata jsou i z potoka od nějakého dobráka, který je tam hodil.Necháváme je kastrovat všechny.
Pro APPE tyhle krvelačný šelmy pochytají denně několik hrabošů, rejsků, myší domácích, které by nás bez nich sežrali.A představte si, že kosáci žerou kočičí granule a 2m od nich sedí kočka, že modřinky vyvádí pravidelně mladé v lípě u domu po které kočky běžně šplhají, strnadi, hrdličky sbírají zrní na dvoře a kočka je pozoruje přes plot a mohla bych pokračovat dál a dál.Zabijákem ptáků není kočka, ale člověk který jim ničí jejich životní prostředí.Kácí staré stromy, keře a všude má zámkovku a anglický trávník.

2.10.2016 11:51
borax

XXX.XXX.6.145

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přetla jsem si diskusi, která se stočila ke kočkám.Žiji celý život na vesnici.Zvířat máme hodně i koček máme 11.Všem se snažíme zajistit kvalitní krmení a život u nás, ať už je jakkoli dlouhý.
Kočky máme většinu od zodpvědných lidí, kteří je na kraji vesnice vyhodili.Dvě koťata jsou i z potoka od nějakého dobráka, který je tam hodil.Necháváme je kastrovat všechny.
Pro APPE tyhle krvelačný šelmy pochytají denně několik hrabošů, rejsků, myší domácích, které by nás bez nich sežrali.A představte si, že kosáci žerou kočičí granule a 2m od nich sedí kočka, že modřinky vyvádí pravidelně mladé v lípě u domu po které kočky běžně šplhají, strnadi, hrdličky sbírají zrní na dvoře a kočka je pozoruje přes plot a mohla bych pokračovat dál a dál.Zabijákem ptáků není kočka, ale člověk který jim ničí jejich životní prostředí.Kácí staré stromy, keře a všude má zámkovku a anglický trávník.

2.10.2016 12:16
bronda

XXX.XXX.98.84

Matsik napsal(a):
Tak proč si nepořídit antikoncepci pro kočky já ji kupuji u veterináře za 20Kč a je to na celý rok ( dáva se vždy půlka na půl roku) to snad není taková investice ne? A s těma králíkama my necháváme všechny protože selekci za nás udělá příroda to mi přijde lepší než redukce od chovatele.

Za tu antikoncepci pro kočky jsem Vám dal bod. To jsem ani nevěděl, že existuje.
Co se týče chovatelské redukce vrhů, není to tak jednoduché, aby se to nechalo jen na přírodě. Záleží na tom jaký máte cíl. Chováte-li na výstavy, pak chcete, aby nejkvalitnější mláďata dobře rostla a živin jim neubírali neduživci. Pro malé plemeno je ideálních 6 mláďat. Co ale, když je jich ve vrhu třeba 9? Necháte všechny a podrazíte celý vrh. Ne každá samice je stejně mléčná. A co třeba mlynáři u strakáčů. Mají letální faktor, ale často přežijí, či zdechnou později. To sama příroda nevyřeší.

Appe

2.10.2016 12:49
Appe

XXX.XXX.87.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

S většinou souhlasím, souhlasím také s tím že koťata zachraňjujete, protože by nejspíš zemřela hlady a zimou a já nejsem člověk kterému je život zvířete lhostejný. Proto by bylo dle mého nejlepší kdyby se kočky nesměly chovat, prospělo by to jak kočkám tak divokému ptactvu, je to sice příliš nenaplnitelný sen, ale člověk by sny měl mít..
Je dobře že jste je všechny nechala vykastrovat, i když je to nákladné, a za to si Vás velice vážím
Nejsem si jist u části o soužití s ptáky, protože toho člověk vidí moc málo.
Člověk je opravdu, co se týče škod na přírodě, horší než kočka, která uloví ptáka jednou za několik týdnů, a to už jen kvůli např. úhynům po nárazu do skla, srážkám na silnicích...
Každopádně kočky nadělají obrovské škody když si uvědomíme jaké jich je množství, a když chce člověk pomoci přírodě, je každá maličkost dobrá.

2.10.2016 13:20

Appe napsal(a):
S většinou souhlasím, souhlasím také s tím že koťata zachraňjujete, protože by nejspíš zemřela hlady a zimou a já nejsem člověk kterému je život zvířete lhostejný. Proto by bylo dle mého nejlepší kdyby se kočky nesměly chovat, prospělo by to jak kočkám tak divokému ptactvu, je to sice příliš nenaplnitelný sen, ale člověk by sny měl mít..
Je dobře že jste je všechny nechala vykastrovat, i když je to nákladné, a za to si Vás velice vážím
Nejsem si jist u části o soužití s ptáky, protože toho člověk vidí moc málo.
Člověk je opravdu, co se týče škod na přírodě, horší než kočka, která uloví ptáka jednou za několik týdnů, a to už jen kvůli např. úhynům po nárazu do skla, srážkám na silnicích...
Každopádně kočky nadělají obrovské škody když si uvědomíme jaké jich je množství, a když chce člověk pomoci přírodě, je každá maličkost dobrá.

Kočka, pokud je dobře krmená, chytá raději myši.Ano ptáka uloví, ale pokud je nemocný nebo zraněný nebo starý.Naše kočky nežerou ani myši ani ptáky, vše nechají na dvoře, takže vidím, co uloví.O soužití s ptáky si můžete být jistý, jelikož kočka se nebude honit za ptákem, který ji stejně ulítne, tak ho raději pozoruje.Celou zimu krmíme ptáky na krmítku a kočky si jich ani nevšimnou. Naopak ptáci přesně vědí, jak blízko se mohou ke kočkám přiblížit..U nás je třeba zpěvného ptactva hodně, jelikož zde máme staré třešńové sady a ptáci mají kde hnízdit.

2.10.2016 15:27
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Mám podobnou zkušenost jako jiva. Ptáci taky nejsou žádní malí blbci a brzo poznají, že jsou v teritoriu kočky a dávají si mnohem větší pozor. Náš kocour ulovil ptáka všehovšudy dvakrát - jednou to byla mladá - čili nezkušená - hrdlička a podruhé vrabec, pro kterého bylo hrabání na voze s hnojem důležitější než ostražitost Jinak tahá myši a rejsky, teď po žních min. tři denně. Některé sežere, některé nechá (rejsky nechá vždy), občas si donese myš živou na hraní, to mu ale netoleruju a myš rychle a bezbolestně "utratím".
S Appe moc nesouhlasím v tom, že "kočky nadělají obrovské škody když si uvědomíme jaké jich je množství". Ono to není tak horké, ve městě dají kočky přednost snáze dostupné potravě (popelnice apod.), na vsi jdou spíš po těch myších no a vyloženě ve volné přírodě kočka nemá až tak dlouhou životnost, často se stává kořistí lišek (jinak je kočka v revíru potvora, sbírá malé zajíčky či koroptve a na rozdíl od "přirozených predátorů" - třeba těch lišek - často ani ne z hladu). Teď sleduji díky fotopasti "život u kukuřice", chodí tam dvě kuny, čtyři různé kočky a lišák a přesto se tam stále drží i hejnko koroptví

2.10.2016 17:42
awake

XXX.XXX.115.233

xchipsy napsal(a):

Mě je tedy taky líto dát přes tisíc korun za kastraci kočky (raději ty peníze investuji do dětí, nebo na krmení zvířat) a proto jsem si vždy brala kocoury .

Appe

2.10.2016 19:04
Appe

XXX.XXX.240.118

xchipsy napsal(a):
Mám podobnou zkušenost jako jiva. Ptáci taky nejsou žádní malí blbci a brzo poznají, že jsou v teritoriu kočky a dávají si mnohem větší pozor. Náš kocour ulovil ptáka všehovšudy dvakrát - jednou to byla mladá - čili nezkušená - hrdlička a podruhé vrabec, pro kterého bylo hrabání na voze s hnojem důležitější než ostražitost Jinak tahá myši a rejsky, teď po žních min. tři denně. Některé sežere, některé nechá (rejsky nechá vždy), občas si donese myš živou na hraní, to mu ale netoleruju a myš rychle a bezbolestně "utratím".
S Appe moc nesouhlasím v tom, že "kočky nadělají obrovské škody když si uvědomíme jaké jich je množství". Ono to není tak horké, ve městě dají kočky přednost snáze dostupné potravě (popelnice apod.), na vsi jdou spíš po těch myších no a vyloženě ve volné přírodě kočka nemá až tak dlouhou životnost, často se stává kořistí lišek (jinak je kočka v revíru potvora, sbírá malé zajíčky či koroptve a na rozdíl od "přirozených predátorů" - třeba těch lišek - často ani ne z hladu). Teď sleduji díky fotopasti "život u kukuřice", chodí tam dvě kuny, čtyři různé kočky a lišák a přesto se tam stále drží i hejnko koroptví

Omlouvám se že odbočuji od tématu takovým způsobem, ale tady něco na početní..
https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.national-geographic.cz/clanky/kocky-rocne-zabiji-miliardy-ptaku-a-jinych-zvirat-podcenovali-jsme-je-jsou-velkymi-lovci.html&ved=0ahUKEwjM37TRy7zPAhVKCcAKHbEPCvAQFggbMAA&usg=AFQjCNEDE-r_ygLuu2A-fVC_X1NRwnL2cg

https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://salatovelisty.cz/2016/07/20/studie-uvadi-ze-venkovni-kocky-zabiji-az-3-miliardy-ptaku-rocne/&ved=0ahUKEwjM37TRy7zPAhVKCcAKHbEPCvAQFggeMAE&usg=AFQjCNH-NIHYXY39M51S7zSDz_2DWtxrMQ.

2.10.2016 19:43

Jestli to není jako s oteplováním země.Nakonec za to mohou krávy, že prdí.
Člověk je velký alibista, který hledá co na koho svést, jen aby nemusel přiznat svoji chybu.
Vím co vidím.

2.10.2016 21:16
jardagin

XXX.XXX.25.15

No kurna tady se zas začína slovyčkařit a překrucovat. Vybodněte se na to.

2.10.2016 21:23
jardagin

XXX.XXX.25.15

Cat cat napsal(a):

Ríkal jsem si že na vas nebudu reagovat, Jelikož patříte asi mezi těch 50% debi... kteří se narodí.Pochopíte že je to zvíře ? na žebříčku je pod nami. Proberte se. Jak jsem psal je potřeba si zvířat važit ale na druhou stranku se to nesmí přžehanět.

Co že je vaše profese v zemědělství ? Vy že nepotřebujete maso k životu, tak to jste na omylu. to poznate.

2.10.2016 21:41
borax

XXX.XXX.91.21

Cat cat napsal(a):

Cat cat napsal(a):
"Někdo je ekoterorista a někdo prostě buran..a ještě k tomu neschopný..když neuživí své děti.. Zamyslet by se tu měl někdo jiný..takovým jako vy, mají zakázat chov zvířat úplně."

No řeč celou tu dobu nebyla o mě.

Opravdu jste tak naivní a myslíte si, že v těch masokombinátech se vždy podaří porazit zvíře se 100% úspěchem na poprvé?

Taky na ně podáte trestní oznámení... a na Andrejovi zaměstnance, když selektují kuřátka?
O porážce se ani nebavím...

V televizi ukážou utýraného, téměř mrtvého koně, nebo psa ( hladem ), týden si to úřady přehazují jak horký brambor.
A majitel se směje. Vídíte ten rozdíl?

Nechcete ho vidět?!...je to prostě tak

2.10.2016 23:11
Cat cat

XXX.XXX.209.237

jardagin napsal(a):
Ríkal jsem si že na vas nebudu reagovat, Jelikož patříte asi mezi těch 50% debi... kteří se narodí.Pochopíte že je to zvíře ? na žebříčku je pod nami. Proberte se. Jak jsem psal je potřeba si zvířat važit ale na druhou stranku se to nesmí přžehanět.

Co že je vaše profese v zemědělství ? Vy že nepotřebujete maso k životu, tak to jste na omylu. to poznate.

Mezi 50% asi ne jaroušku-gindo. V životě jsem šťastná a zdravá i bez masa. Ale o Vás už je zde známo, že trpíte nějakou psychickou poruchou.
Napište SZ Boraxovi, má nové sudy z vodou-můžete si oba schladit hlavy.
Za svým si stojim a z někým kdo zvířata týrá se nemám o čem bavit.

3.10.2016 08:31
jardagin

XXX.XXX.25.15

3.10.2016 08:50
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Appe - a tak já netvrdím, že kočka nějakého toho brabce neuloví ale že by byla obrovským zabijákem ptáčků... Články dobré, no dost mi tam "vadí" slova jako - studie ODHADUJE, předpokládá apod... To je podobné jako obecný názor, že za to, že mizí zajíci, může liška. Ano, nějakého sebere, ale že by je vyžrala téměř všechny? U nás je lišek poměrně dost (teď momentálně v jedné lokalitě pozoruji dvě, jsou přesné jak hodinky, padne šestá ranní a vrací se z pole do lesa) a poměrně dost je i zajíců. Sousedé loví lišky o sto šest (i sedm a jsou rádi, že každý rok uženou jednoho zajdu do tomboly...
Takže ano, kočka je lovec, velmi dobrý lovec, ale jako každý jiný predátor jde cestou nejmenšího odporu, proč se bude štvát za ptáky, když je kolem mraky myší... U nás na dvoře/zahradě jsou vrabci, jiřičky, hrdličky, sýkory, kosi, rehci, zvonci (a možná jsem ještě na něco zapomněla) a kocour denně donese 2-4 myši... Než aby vysedával někde pod stromem a čekal, až pták sletí na zem a bude tak blízko, že mu neuletí, radši si sedne u myší díry.

Chovatel Lada

3.10.2016 09:46
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Vážení, zde je diskuze na téma = Zakrslý králík v zimě... o kočkách
je diskuze na jiném odkazu... Chovatel Lada.

3.10.2016 10:15
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Chovatel Lada napsal(a):
Vážení, zde je diskuze na téma = Zakrslý králík v zimě... o kočkách
je diskuze na jiném odkazu... Chovatel Lada.

Pravda Ale nemělo by téma o zakrslíkovi být spíše v sekci PET králíci?

Chovatel Lada

3.10.2016 10:27
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

xchipsy napsal(a):

Možná = on je zakrslík a zakrslík, ale kočky atd. zde rozhodně nepatří... přeji pěkný den...

3.10.2016 10:27
xchipsy

XXX.XXX.142.1

3.10.2016 23:31
awake

XXX.XXX.115.233

xchipsy napsal(a):

A proč? Padla zde zadavatelem řekla bych normální otázka, zda může být králík venku. Nebo zakrslík není králík ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík