Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2016 19:04
jardagin

XXX.XXX.167.9

Podívejte se na včerejší Hyde Park. Tam vam to bude vysvětleno a nebudou se šířit nesmysly.

25.9.2016 19:54
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Včerejší diskuzi jsem nesledoval. Pro informovanost ve věci geneticky modifikovaných organismů doporučuji knihu:
Co pijeme a jíme? - Vliv geneticky modifikovaných potravin (GMO) na člověka a způsoby obrany
Autor: I.V. Jermakovová; G.M. Kibardin.

25.9.2016 20:01
jardagin

XXX.XXX.167.9

Tak jukněte, zajimave a myslím že hodně řekne profesor Jaroslav Doležel.

25.9.2016 20:13
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Určitě se na ten pořad podívám, jakmile budu mít čas. Nicméně pochyby o zdravotní závadnosti GMO mě jeden pořad na ČT 24, o níž si myslím své, nevyvrátí. Existují země, které zapovězely prodej GMO svým obyvatelům, příkladem budiž Lichtenštejnsko (aktuálně snad i Maďarsko?), a určitě to nedělají proto, že zrovna nemají nic lepšího na práci...

25.9.2016 20:33
jardagin

XXX.XXX.167.9

Trapezus napsal(a):
Určitě se na ten pořad podívám, jakmile budu mít čas. Nicméně pochyby o zdravotní závadnosti GMO mě jeden pořad na ČT 24, o níž si myslím své, nevyvrátí. Existují země, které zapovězely prodej GMO svým obyvatelům, příkladem budiž Lichtenštejnsko (aktuálně snad i Maďarsko?), a určitě to nedělají proto, že zrovna nemají nic lepšího na práci...

Tak vždy je pro a proti a jen jde o to kde je pravda.Nemyslím si že by si profesor něco vymylel.
Da se ta kniha nebo něco malo z teto knihy přečíst na netu.

25.9.2016 21:09
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Na netu myslím úryvky nejsou. Kniha se dá koupit v běžných e-shopech.

Vždy je dobré problém studovat z různých informačních kanálů a poté si vytvořit vlastní stanovisko. Doporučuji se na netu mrknout na tzv. Pustaiovu aféru. Arpád Pustai, maďarský biochemik, dokazoval na účincích GMO na pokusné myši výskyt nádorů a neplodnost: na několikáté generaci myší krmené vysokými koncentracemi GMO "vyšlechtil" generaci myší již zcela neplodnou. Maďarský vědec a celý jeho vědecký tým byl po uveřejnění výsledků z výzkumného centra ihned propuštěn.

Největším producentem GMO je společnost Monsanto. A tam kde je vidina obrovských zisků, končí pravda...

Zároveň se tímto omlouvám chovatelům králíků, protože diskuze s panem Jardagin poněkud odbočila od tématu chovu našich miláčků.

25.9.2016 21:20
jardagin

XXX.XXX.167.9

Trapezus napsal(a):
Na netu myslím úryvky nejsou. Kniha se dá koupit v běžných e-shopech.

Vždy je dobré problém studovat z různých informačních kanálů a poté si vytvořit vlastní stanovisko. Doporučuji se na netu mrknout na tzv. Pustaiovu aféru. Arpád Pustai, maďarský biochemik, dokazoval na účincích GMO na pokusné myši výskyt nádorů a neplodnost: na několikáté generaci myší krmené vysokými koncentracemi GMO "vyšlechtil" generaci myší již zcela neplodnou. Maďarský vědec a celý jeho vědecký tým byl po uveřejnění výsledků z výzkumného centra ihned propuštěn.

Největším producentem GMO je společnost Monsanto. A tam kde je vidina obrovských zisků, končí pravda...

Zároveň se tímto omlouvám chovatelům králíků, protože diskuze s panem Jardagin poněkud odbočila od tématu chovu našich miláčků.

Ted jsem to zrovna četl ale jiny članek. Federico Infascelli

Ja si myslím že se není za co omlouvat ja jsem to založil prave kvuli tomu aby se o tom diskutovalo, jelikož jsem toto tema tady nenašel. Vím že se tady o tom už psalo ale nevím kde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2016 08:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně na GMO vadí, jak firmy, které se tím živí prosazují ochranu svého zboží. Viděla jsem dokument právě o Monsantu, kde měli najatý tým, který odebíral vzorky a jak někde našli tuším soju s GMO geny doslova pronásledovali pěstitele. Ten neměl šanci prokázat, že se to tam dostalo třeba opylovači. Zkuste si na yutube zadat odkaz na Monsanto, třeba to tam bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík