Mám dotaz. Koupili jsme si samici v očekávání a podle prodávajícího se měla okotit až koncem října. Světe div se ráno jsem objevila hnízdo i z mladýma. Včera odpoledne, tam měla jenom pár chlupů, ale hotové hnízdo ne. Hnízdo si postavila na mokrém seně, tak jsem mladé opatrně v chlupech dala na bok, podestlala senem a dala je zpátky. Dva byly ráno z hnízda vytahání, tak jsem je dala pryč. Chováme micáky 3 rokem a když jsem byla malá, tak se říkalo, že se na mladé nesmí první dny šahat. Zatím jsme k tomu neměli důvod až dnes, tak doufám, že to bude v pohodě. Co vy na to? Jo a pro šťourali, tan pán co nám ji prodal je zkušený chvatel, ale asi se nějaká chybička vloudila.
Matsik

XXX.XXX.104.254
Já šahám kdykoliv ono záleží na samici ale nikdy se mi nestalo, že by mláďata nechala a to se jim v hnízdě hrabu pořád i prvničkám.Já jsem taková všetečka a prostě musím vědět kolik jich má atp.
vlastinna73
napsal(a):
Mám dotaz. Koupili jsme si samici v očekávání a podle prodávajícího se měla okotit až koncem října. Světe div se ráno jsem objevila hnízdo i z mladýma. Včera odpoledne, tam měla jenom pár chlupů, ale hotové hnízdo ne. Hnízdo si postavila na mokrém seně, tak jsem mladé opatrně v chlupech dala na bok, podestlala senem a dala je zpátky. Dva byly ráno z hnízda vytahání, tak jsem je dala pryč. Chováme micáky 3 rokem a když jsem byla malá, tak se říkalo, že se na mladé nesmí první dny šahat. Zatím jsme k tomu neměli důvod až dnes, tak doufám, že to bude v pohodě. Co vy na to? Jo a pro šťourali, tan pán co nám ji prodal je zkušený chvatel, ale asi se nějaká chybička vloudila.
Dělám to tak léta.
Bez problémů sáhnu do hnízda.
Většinou se mi kotí více samic naráz. Mláďata rozděluji do hnízd dle potřeby.
Agresivnější samice před kontrolou hnízda dám jinam.
Kousnutí od samice docela bolí
Matsik

XXX.XXX.104.254
borax
napsal(a):
Dělám to tak léta.
Bez problémů sáhnu do hnízda.
Většinou se mi kotí více samic naráz. Mláďata rozděluji do hnízd dle potřeby.
Agresivnější samice před kontrolou hnízda dám jinam.
Kousnutí od samice docela bolí
To teda jo jednou mě jedna kousla, ale to byla mladá samice a mláďata neměla, ale asi je chtěla mít.