Hoxan

XXX.XXX.96.2
Dobrý deň !
Má tu niekto skúsenosť so silážou trávy pre zajace ?
Predom ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dělala jsem siláž z trávy, ale vždy mi zplesnivěla, ale siláž z kukuřice ne.Letos jsem siláž nedělala, protože už mám omezený chov Mm, Bu a Kal už nemám vůbec.Tak mi nestojí zato se s tím piplat.
Trávu jsem dovezla na dvůr rozházela na chodník a sekačkou na trávu jsem ji rozsekala.Do bečiček jsem na dno dala trochu slámy a na to nadupala trávu.vrch jsem zakryla igelitem a dala víko.Stejně mi plesnivěla někde v polovině bečičky.Králíci to moc nechtěli, samozřejmě že myslím siláž z vrchu.Nemohla jsem vědět že uprostřed plesnivý.Zatím co kukuřici přijímali velmi dobře.
Tož taková zkušenost.
Dělal jsem to jako vy, parkovkou posekal, na půl dne nechal na chodníku zavadnout, našlapal do barelů po primalexu, přes vršek překryl mikroten folii, zastrčit po obvodu dovnitř soudku a zavíkovat. Bylo to bez plísně, nebo malinko kolem rantlu, mělo to takovou mléčnou vůni a stejně to moc nechtěli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle mě je to fakt zbytečná práce.To raději tu kukuřici, Když sečou jezeďáci vždy jsou na polích při krajích dost velké hromádky.Za chvíli se toho nasbírá metrák.S tím už práce zato stojí.Dokonce jsem loni nacpala do 5l láhve i cukrovarnické řízky a zasterilizovala a v létě jsem dávala králíkům, ne hylám to jsem si neriskla.Čerstvé a sušené řízky ale moc chutnají všem králíkům.