Zakrslý králík - chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LadyWinnie

28.10.2016 19:34
LadyWinnie

XXX.XXX.33.3

Dobrý den,
Mám zakrslého králíčka přibližně rok a půl od mala. Dlouho trvalo než si na mě vůbec zvykla, ale i tak se v některých případech chová jak kdyby mě neznala. Když je v kleci a vidí mě tak začne hrozně šílet, že se chce mazlit (miluje hlazení od čumáčku nahoru), ale jakmile jí chci vzít do ruky tak hned začne dupat a utíkat do rohu klece (vím že to moc nemají rádi, ale tohle jsem snad viděla jen u jednoho králíka to je ten můj...). Často okusuje klec a přímo s těma dvířkama třese až je to uplně strašnej zvuk. Tak jdu a otevřu jí klec na chvíli nebo jí dám chleba nebo něco, aby přestala... Dřív jsem jí pouštěla často ven z klece, protože byla tak nějak naučená že venku nic neudělala ale jen na linu (jakmile tam byl koberec tak tam byla pohroma přímo), ale jinak v kleci používá záchod (kromě pár bobků). Jenže teď už jí pomalu ani nemůžu pustit, protože vždycky strašně škrábe na dveře, který vedou do verandy a ven. Už párkrát se nám stalo že tamtudy vyběhla na zahradu. Naštěstí nikam jinam než na zahradu nechodila a po čase jsme jí mohli znova chytit, ale přijde mi že jí to snad i baví mi takhle zdrhat. Myslím že jsem na ní fakt hodná, tak nevím proč má potřebu mi pořád utíkat . Tak to je k chování mého králíka a teď otázka..:

1. Jde nějak přeučit režim králíka? Tím myslím něco jako, aby v noci schválně nedělala zvuky s klecí. Stěhuju se totiž do malého bytu kde jí nebudu moct mít vedle v místnosti a uvítala bych klidnej spánek :D

2. Proč mi pořád ještě nevěří? Ona prostě když je puštěná tak zamnou sice přiběhne, ale když se sehnu že jí pohladím tak najednou se bojí a zase dupne a zdrhne do klece.

3. Jak říct králíkovi že něco nesmí? Četla jsem, že za každou cenu musím být na králíka hodná, že si to neumí vyložit jako pes na situaci ale na člověka. Například když bych jí měla učit na záchod a vyčurá se venku tak jí přenést na záchod a tam jí pochválit, jenže to jde těžko, když jí nemužu vzít do ruky... Potřebovala bych jí naučit aby neškrábala na ty dveře, a nebo pak později v tom bytě aby mi neskákala na postel. (moc ráda to tam pak počůrá...).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2016 19:59

Je to králík prosím a ne kočka nebo pes, kteří se dají lehce ochočit.Jinak rady na PET králíky najdeš tady tak se toho drž.
https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/ .

28.10.2016 22:26
borax

XXX.XXX.91.21

K bodu 3.!
Si fakt dělá p*del?!
Souhlasím s Faltuškou...Pet diskuze.Tady králíky jíme!

29.10.2016 07:23
mikimajky

XXX.XXX.144.252

TAk králik čo neposlúcha skončí v mrazáku.
Vybavené.

29.10.2016 09:24

LadyWinnie napsal(a):
Dobrý den,
Mám zakrslého králíčka přibližně rok a půl od mala. Dlouho trvalo než si na mě vůbec zvykla, ale i tak se v některých případech chová jak kdyby mě neznala. Když je v kleci a vidí mě tak začne hrozně šílet, že se chce mazlit (miluje hlazení od čumáčku nahoru), ale jakmile jí chci vzít do ruky tak hned začne dupat a utíkat do rohu klece (vím že to moc nemají rádi, ale tohle jsem snad viděla jen u jednoho králíka to je ten můj...). Často okusuje klec a přímo s těma dvířkama třese až je to uplně strašnej zvuk. Tak jdu a otevřu jí klec na chvíli nebo jí dám chleba nebo něco, aby přestala... Dřív jsem jí pouštěla často ven z klece, protože byla tak nějak naučená že venku nic neudělala ale jen na linu (jakmile tam byl koberec tak tam byla pohroma přímo), ale jinak v kleci používá záchod (kromě pár bobků). Jenže teď už jí pomalu ani nemůžu pustit, protože vždycky strašně škrábe na dveře, který vedou do verandy a ven. Už párkrát se nám stalo že tamtudy vyběhla na zahradu. Naštěstí nikam jinam než na zahradu nechodila a po čase jsme jí mohli znova chytit, ale přijde mi že jí to snad i baví mi takhle zdrhat. Myslím že jsem na ní fakt hodná, tak nevím proč má potřebu mi pořád utíkat . Tak to je k chování mého králíka a teď otázka..:

1. Jde nějak přeučit režim králíka? Tím myslím něco jako, aby v noci schválně nedělala zvuky s klecí. Stěhuju se totiž do malého bytu kde jí nebudu moct mít vedle v místnosti a uvítala bych klidnej spánek :D

2. Proč mi pořád ještě nevěří? Ona prostě když je puštěná tak zamnou sice přiběhne, ale když se sehnu že jí pohladím tak najednou se bojí a zase dupne a zdrhne do klece.

3. Jak říct králíkovi že něco nesmí? Četla jsem, že za každou cenu musím být na králíka hodná, že si to neumí vyložit jako pes na situaci ale na člověka. Například když bych jí měla učit na záchod a vyčurá se venku tak jí přenést na záchod a tam jí pochválit, jenže to jde těžko, když jí nemužu vzít do ruky... Potřebovala bych jí naučit aby neškrábala na ty dveře, a nebo pak později v tom bytě aby mi neskákala na postel. (moc ráda to tam pak počůrá...).

Na to se dá odpovědět jediné. JE TO KRÁLÍK.

Máte přesně to, co jste si pořídila. Přeučit se to nedá. To je jak kdybyste se ptala, jak naučit akvarijní rybičky žít v terárku.

29.10.2016 10:47
bronda

XXX.XXX.98.84

borax napsal(a):
K bodu 3.!
Si fakt dělá p*del?!
Souhlasím s Faltuškou...Pet diskuze.Tady králíky jíme!

Jsme holt Kanin-balové.

30.10.2016 20:14
LadyWinnie

XXX.XXX.33.3

Tak to mi vážně nědošlo že to je králík :O.. :D... jen jsem se ptala jestli máte nějaký způsob něco králíka odnaučit. pet králíčků jsem si všimla až po odeslání sem.. a upřímně si myslím že tak hloupý ty králíci nejsou.. někdy mi přijde že je fakt chytrá až toho někdy zneužívá ve svůj prospěch :D jediný ale co mě štve je to škrábání na dveře, když má k dispozici celou velkou místnost na proběhnutí a místo toho dělá tohle... :/.

30.10.2016 20:49

No králíci nejsou hloupí, ale nijak zvlášť nejdou vycvičit v tom smyslu jako třeba pes. Co vidím u známých, tak já bych králíka domů nevzala. Š´tastný bude v domečku na zahradě, ale v jednopokojovém bytě? Moji králíci jsou zvyklí na krmení 2x denně ve víceméně stejném čase, v tu chvíli kdy projdu kolem králíkárny ti temperamentní škrábou na dvírka a vyvádí, jinak si mne nijak zvlášť nevšímají. Vy jste ji naučila že kdykoli vás vidí dostane žrádlo nebo se jí věnujete, tak to zkrátka vyžaduje. Neumím si představit jak ji něco takového odnaučíte. V jedné místnosti, kde budete i spát to bude dost hrůza.
Najděte jí nový domov, budete šťastnější obě dvě.

30.10.2016 21:42
adriane

XXX.XXX.220.146

1.) ne, přirozené biorytmy zvířete ve vašich podmínkách není možné. Králíci jsou prostě večer a ráno aktivní. Hluk možná omezíte přesouváním na noc do plastové přepravky, ale jemu se to líbit nebude.

2) není dobře ochočená, učení zvířat vyžaduje pomalé kroky a trpělivost, opakování donekonečna.

3) jako vhodný trest lze využít přiměřeně hlasitý zvuk, například tlesknutí nebo syknutí. Není hloupý, pokud budete důsledná, pochopí to...druhá otázka je, zda vás bude chtít poslechnout.

Chanel

23.5.2021 19:03
Chanel

XXX.XXX.63.136

Mám králíčka rok a půl. Vůbec ji nezavírám do klece,tam chodí jen na záchod,napít se,nebo najíst. Je zvyklá jen v jednom pokoji,tak se nikam jinam nepouští. Neustále mě olizuje a chce hladit. Někdy je to docela o nervy 😂

23.5.2021 21:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Chanel napsal(a):
Mám králíčka rok a půl. Vůbec ji nezavírám do klece,tam chodí jen na záchod,napít se,nebo najíst. Je zvyklá jen v jednom pokoji,tak se nikam jinam nepouští. Neustále mě olizuje a chce hladit. Někdy je to docela o nervy 😂

Máš krásného králička. Važ si jeho chování. Měla jsem kralici, chovala se podobně jako tvůj. Ale co vidím okolo sebe( i pak u sebe u druhé kralice), je to spíš výjimka. Kralik není kontaktní zvíře, spíš je pak pro majitele zklamáním. Čest výjimkám!

Majitel

14.2.2023 14:52
Majitel

XXX.XXX.158.86

Zdravim, chci se zeptat, zda nevíte co to může znamenat.

S pritelkyni vlastníme Králíčka, už od první chvíle se s náma chtěl mazlit, v pondělí jsem jel s přítelkyní pryč, návrat byl v úterý ráno, kralicek dostal nové pití, nové jídlo a vyčistila se mu klec před jízdou, v úterý, když jsem se s pritelkyni vrátil domu, tak kralicek před námi začal utíkat, nenechal se pohladit, dupat zadní packou, a zmateně probíhat, chtěl bych poprosit, zda někdo neví, co to může znamenat, dekuji

14.2.2023 15:15

Majitel napsal(a):
Zdravim, chci se zeptat, zda nevíte co to může znamenat.

S pritelkyni vlastníme Králíčka, už od první chvíle se s náma chtěl mazlit, v pondělí jsem jel s přítelkyní pryč, návrat byl v úterý ráno, kralicek dostal nové pití, nové jídlo a vyčistila se mu klec před jízdou, v úterý, když jsem se s pritelkyni vrátil domu, tak kralicek před námi začal utíkat, nenechal se pohladit, dupat zadní packou, a zmateně probíhat, chtěl bych poprosit, zda někdo neví, co to může znamenat, dekuji

Jak je starý? Pohlaví?

2.5.2023 11:03
jkx

XXX.XXX.135.123

problemy s kralikem v byte se resi v sekci PET KRALICI, nebo kralici.cz.
asi je z vyletu trochu rozhozenej, dejte mu cas. nezavirat, netahat, nechat behat po mistnosti, von uz si vas najde, az bude mit naladu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík