Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LadyWinnie

28.10.2016 19:41
LadyWinnie

XXX.XXX.33.3

Dobrý den,
Mám zakrslého králíčka přibližně rok a půl od mala. Dlouho trvalo než si na mě vůbec zvykla, ale i tak se v některých případech chová jak kdyby mě neznala. Když je v kleci a vidí mě tak začne hrozně šílet, že se chce mazlit (miluje hlazení od čumáčku nahoru), ale jakmile jí chci vzít do ruky tak hned začne dupat a utíkat do rohu klece (vím že to moc nemají rádi, ale tohle jsem snad viděla jen u jednoho králíka to je ten můj...). Často okusuje klec a přímo s těma dvířkama třese až je to uplně strašnej zvuk. Tak jdu a otevřu jí klec na chvíli nebo jí dám chleba nebo něco, aby přestala... Dřív jsem jí pouštěla často ven z klece, protože byla tak nějak naučená že venku nic neudělala ale jen na linu (jakmile tam byl koberec tak tam byla pohroma přímo), ale jinak v kleci používá záchod (kromě pár bobků). Jenže teď už jí pomalu ani nemůžu pustit, protože vždycky strašně škrábe na dveře, který vedou do verandy a ven. Už párkrát se nám stalo že tamtudy vyběhla na zahradu. Naštěstí nikam jinam než na zahradu nechodila a po čase jsme jí mohli znova chytit, ale přijde mi že jí to snad i baví mi takhle zdrhat. Myslím že jsem na ní fakt hodná, tak nevím proč má potřebu mi pořád utíkat. Tak to je k chování mého králíka a teď otázky..:

1. Jde nějak přeučit režim králíka? Tím myslím něco jako, aby v noci schválně nedělala zvuky s klecí. Stěhuju se totiž do malého bytu kde jí nebudu moct mít vedle v místnosti a uvítala bych klidnej spánek :D

2. Proč mi pořád ještě nevěří? Ona prostě když je puštěná tak zamnou sice přiběhne, ale když se sehnu že jí pohladím tak najednou se bojí a zase dupne a zdrhne do klece.

3. Jak říct králíkovi že něco nesmí? Četla jsem, že za každou cenu musím být na králíka hodná, že si to neumí vyložit jako pes na situaci ale na člověka. Například když bych jí měla učit na záchod a vyčurá se venku tak jí přenést na záchod a tam jí pochválit, jenže to jde těžko, když jí nemužu vzít do ruky... Potřebovala bych jí naučit aby neškrábala na ty dveře, a nebo pak později v tom bytě aby mi neskákala na postel. (moc ráda to tam pak počůrá...).

29.10.2016 19:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.112

Potřebuje se vyběhat !
Jenže teď už jí pomalu ani nemůžu pustit - proč nemá tedy výběh na zahradě ?

Kdo asi by chtěl být rok a půl v kleci ?
A tak pořád dál, celý život .
Co si to zkusit na vlastní kůži ?

1. Nejde
...
2.Nemá náhodou špatnou zkušenost ?

3. Nijak...
Teď už to nedohoní...te...

30.10.2016 20:30
LadyWinnie

XXX.XXX.33.3

A co takhle hned nesoudit? Na zahradu jí v létě dávám celkem často a doma jí taky pouštím když jsem doma. Nevím jako co bych měla dohánět, je pravda, že celý den už jí nepouštím ale to je právě protože místo aby se proběhla tak mi tu škrábe na dveře a nic jinýho nedělá. Kdyby to nedělala nepíšu sem o radu jak králíka něco odnaučit :D. Ale třeba v tom bytě jak to bude poznávat už nic podobného dělat nebude.. Tam se spíš bojím že jí budu každých 5 minut sundavat z postele.. Zvuků(tlesknutí) se snad vubec neleká tak nevím co by jí mohlo odradit od toho co bych se jí případně snažila naučit.. snad jen to že bych jí chtěla pohladit mimo klec :D :D

Co se týče toho nošení tak to už mi dělá odjakživa, tak nevím zda má špatnou zkušenost už takhle brzo. Pokaždé když se mi ji podaří vzít do náruče už je poměrně klidná, ale při tom zvedání než ji vubec správně chytim tak to se brání a utíká.. snažím se jí brát do ruky co nejméně ale když je to nevyhnutelné tak se s tím takhle bohužel trápíme.

a nerada bych zase četla větu "je to králík a né pes" to je fakt rada nad zlato.. to pak nevím proč někdo chce "radit".

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2016 21:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

LadyWinnie napsal(a):
A co takhle hned nesoudit? Na zahradu jí v létě dávám celkem často a doma jí taky pouštím když jsem doma. Nevím jako co bych měla dohánět, je pravda, že celý den už jí nepouštím ale to je právě protože místo aby se proběhla tak mi tu škrábe na dveře a nic jinýho nedělá. Kdyby to nedělala nepíšu sem o radu jak králíka něco odnaučit :D. Ale třeba v tom bytě jak to bude poznávat už nic podobného dělat nebude.. Tam se spíš bojím že jí budu každých 5 minut sundavat z postele.. Zvuků(tlesknutí) se snad vubec neleká tak nevím co by jí mohlo odradit od toho co bych se jí případně snažila naučit.. snad jen to že bych jí chtěla pohladit mimo klec :D :D

Co se týče toho nošení tak to už mi dělá odjakživa, tak nevím zda má špatnou zkušenost už takhle brzo. Pokaždé když se mi ji podaří vzít do náruče už je poměrně klidná, ale při tom zvedání než ji vubec správně chytim tak to se brání a utíká.. snažím se jí brát do ruky co nejméně ale když je to nevyhnutelné tak se s tím takhle bohužel trápíme.

a nerada bych zase četla větu "je to králík a né pes" to je fakt rada nad zlato.. to pak nevím proč někdo chce "radit".

Jenže rada je to králík ne pes je asi ta nejužitečnější.

prostě máte doma přesně to, co jste si pořídili. králíka. králík se takhle chová.

Kate111

30.10.2016 23:53
Kate111

XXX.XXX.215.131

Mě se celkem osvědčilo házení papírovejch kapesníčků (celejch balíčků) když byla menší, teď mám polštářky naplněný kuličkama (lehkejch, měkkejch, velkejch, ne hakisáků :D) - dělá to hluk, když už to hodim, tak je s danou činností skutečně pokoj, ale většinou už stačí jenom zašustit a jak ví, že dělá něco, co se mi nelíbí, tak se okamžitě dekuje a tváří se, že ona nic :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík