Prosím o radu - postel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tess397

22.11.2016 00:47
Tess397

XXX.XXX.82.197

Zdravím,
nedávno jsem si vzala králíčka z ne úplně dobrých podmínek a bála jsem se o jeho návyky. Momentálně máme veliký problém - králíček si usmyslel, že chce být na posteli, ale to jako pozor, to není jen tak nějaké usmyslení, on je jako fanatický. Ohradili jsme postel do takové výšky, že jsme v zásadě v kleci my a on stále skáče a to přesto, že nebezpečně naráží a musí to bolet. Už jsme tam dali i paraván vysoký dva metry a on do něj naráží a snaží se ho shodit.. Přitom má vše co potřebuje, nic mu nechybí a na posteli není nic, co by ho mohlo lákat. Zkoušíme všechno - odměny i kárání, problém je, že na kárání nijak nereaguje, je zvyklý na hlasité pokřikování a rázné "ne!" ho ani nezaujme a už skáče znova.. Právě se "rozběhnul" a přeskočil skoro metrovou bariéru, kterou jsme tady udělali a skočil mi přímo do klína.. Nám by nevadilo, že je na posteli, kdyby se zvládal nepočůrat, ale víme jak jsou na tom králíci a měkké že ano.. navíc na záchůdek se nám také nedaří pořádně naučit, ani na napáječku vůbec nereaguje.. Máme spoustu trápení, ale ta postel je nehorší, protože ta jeho snaha je prostě šíleně intenzivní..Prosím nenapadá vás co to má být? Jinak podotýkám, že krmiva dostává dost - dbáme na poměr váhy.. seno má taky..jinak vypadá zkrátka šťastně, jen ta postel mu nedá chvilku pokoje a nám taky ne..

22.11.2016 05:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.179

Jak velkou má klec ?
Jak je starý ?
Čím krmíte ?
Dvorek - výběh nemáte ?
Chce pohodlíčko, společnost - zábavu,
třeba ten králičí hop.
A vůbec, proč králíka do bytu?
Čistotnost ho už nenaučíte .

Tess397

22.11.2016 11:14
Tess397

XXX.XXX.82.197

Proč králíka do bytu? protože jsme v Brně a tady není moc kam jinam. Navíc jak můžete vidět na začátku příspěvku, králík byl ve špatných podmínkách - zavřený na balkoně a bez pravidelné stravy, o vodě ani nemluvm, takže šlo o záchrannou akci, ne o rozežranost. -_- Další otázky:
1. klec má 100x50x50.. vypadá v ní spokojeně, nijak se v ní nezmítá ani není nervózní, naopak dobrovolně si do ní zase zpátky skočí.
2. stáří přesně nevíme, odhadujeme přes rok, ale ani veterinář neurčil přesně
3. krmíme kombinací zeleniny (mrkev, rajče, kedlubna, salát, zelí,..) a granulemi Brit koupených u vet. + nějaké ty pamlsky za odměnu.. to v rovnoměrnných dávkách podle jeho váhy
4. dvorek skutečně nemáme - jsme studenti ve studentském bytě (stále lepší než balkon) nicméně je puštěný až 6 hodin denně, stále tu s ním jeden z nás (já nebo přítel) jsme. Hladíme, mazlíme, ale snažíme se na zemi, aby si to neasocioval s postelí
Nevím, proč by se to nedal naučit, třeba nekakat mimo klec se naučil rychle a lehce :).

22.11.2016 12:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.12

Krmení - základ je SENO, sláma taky chutná,
může vločky + to ovoce, zeleninu, větvičky.

Proč nejde naučit čistotnost, nevím.
Mně se to u dvou nepodařilo. Ty jsem dostala už nečistotné.
Myslím, že se to učí už od matky, když mají dobré-vhodné
podmínky.
Sameček si močí zřejmě značkuje... možná i samička v říji.
Tak ať se to podaří ustát .

Tess397

22.11.2016 12:44
Tess397

XXX.XXX.82.197

Jo seno jsem zapomněla, to je taková automatika, že mi to nedošlo - má ho pořád, doplňujeme tak 4x denně.. Mám z něj trochu pocit, jako by to byl prostě teenager, který vymýšlí ptákoviny.. Děkuji, nevím co budeme dělat, když ne.. :/.

Ne-chovatel

29.11.2016 23:20
Ne-chovatel

XXX.XXX.170.179

U země by mohl být průvan který vy nevnímáte.

Já mám ve výběhu pro králíky spousty podlážek i špalků a oni je velmi rádi využívají. Toto je ovšem spíše ochrana proti chladu od země. S tím průvanem jsem si jistý, i kočka nebo pes se mu vyhne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík