Trubka

XXX.XXX.69.194
Zdravim,
asi mě za to ukamenujete :D, ale stěhovala jsem ráno králíka kolem 8:30 do mého nového domova a pospíchala jsem do práce. Nechala ji pěkně všechno očuchat než si naskočila do klece a dala jí tam něco jí známého + seno a záchůdek s granulemi. Zapomněla jsem ale na celkem důležitou věc.. a to naplnit pítko... -.-
Jak dlouho králík vydrží bez vody? Nemůžu se tam vrátit a končím v 15:00. Zvládne to? :(
Byla bych ráda za rychlou odpověď po třetí hodině už je pro mě zbytečná :D :).
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Měl by přežít, i 12 hod bez vody může přežít, ale už to neopakujte.
Trubka

XXX.XXX.69.194
Králík dobrý :) skoro to i vypadalo že vodu nepostrádal :D je to moje šikulka :3.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
To jsem ráda, že to dobře dopadlo. :).
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Já jsem byla den u babičky s celou rodinou a králíékovi jsem nechala v kotci dvě plné misky s vodou.
Vrátila jsem se domů a králík si upil tak 2cm vody z 1 misky...Pak jsem někde četla, že když králík nevídá svého, majitele´´ tak si jídlo a vodu schovává...No, takže králík vydrží 24h bez vody...Měl tam kousek jablka
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
kavi

XXX.XXX.213.92
Zdravím, včera kolem 12 jsme si koupili králíčka zakrslého. Máme klec, dali jsme mu tam vše co potřebuje: pítko, jídlo, domeček, atd. Ale do teď se ještě ani nenapil, dost se bojím jestli se něco neděje (hodně se bojí) co máme udělat aby se napil?
děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zajistit mu klid a nerušení.
Dneska je to k nepředstavení, ale za mého dětství se u nás králící chovali bez vody. Měli k dispozici pouze tzv. vegetační vodu z krmiva. V zimě řepu, mrkev, kedlubny, jabka atp., v létě se krmilo zeleným, dokonce mě děda poučoval, jak je voda pro králíky nebezpečná. Výjímkou byly pouze samice po okocení - 2-3 týdny se jim voda dávala. Když mladé začali ochutnávat tuhé krmivo - rozuměj "zelené", tak se miska s vodou opět odebrala. Až když jsem převzal chov do vlastních rukou (v 9-10 letech), tak jsem vodu začal podávat pravidelně. Děda se už toho ale nedožil ...
Takže králík bez vody, když má něco šťavnatého, vydrží docela dlouho.
Štefan1
napsal(a):
Dneska je to k nepředstavení, ale za mého dětství se u nás králící chovali bez vody. Měli k dispozici pouze tzv. vegetační vodu z krmiva. V zimě řepu, mrkev, kedlubny, jabka atp., v létě se krmilo zeleným, dokonce mě děda poučoval, jak je voda pro králíky nebezpečná. Výjímkou byly pouze samice po okocení - 2-3 týdny se jim voda dávala. Když mladé začali ochutnávat tuhé krmivo - rozuměj "zelené", tak se miska s vodou opět odebrala. Až když jsem převzal chov do vlastních rukou (v 9-10 letech), tak jsem vodu začal podávat pravidelně. Děda se už toho ale nedožil ...
Takže králík bez vody, když má něco šťavnatého, vydrží docela dlouho.
Taky si to pamatuji a není to tak dávno..cca 30 let Babička dávala vodu jen kojícím a 1:1 to ředila mlékem.kravskym..jak začali, mladý něco ozdibovat..tak bylo po pití.. říkala, že venku taky nechodej pít z potoka..a měla pravdu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fatu
napsal(a):
Taky si to pamatuji a není to tak dávno..cca 30 let Babička dávala vodu jen kojícím a 1:1 to ředila mlékem.kravskym..jak začali, mladý něco ozdibovat..tak bylo po pití.. říkala, že venku taky nechodej pít z potoka..a měla pravdu
Jo jo, moje babička dávala kojícím meltu s mlékem.