Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Trubka

12.1.2017 12:03
Trubka

XXX.XXX.69.194

Zdravim,

asi mě za to ukamenujete :D, ale stěhovala jsem ráno králíka kolem 8:30 do mého nového domova a pospíchala jsem do práce. Nechala ji pěkně všechno očuchat než si naskočila do klece a dala jí tam něco jí známého + seno a záchůdek s granulemi. Zapomněla jsem ale na celkem důležitou věc.. a to naplnit pítko... -.-
Jak dlouho králík vydrží bez vody? Nemůžu se tam vrátit a končím v 15:00. Zvládne to? :(
Byla bych ráda za rychlou odpověď po třetí hodině už je pro mě zbytečná :D :).

12.1.2017 14:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.92

Vzhledem k tomu, že jistě v kleci nechybí mrkvička nebo jablko,
zvládne to bez problému.
Myslím, že vydrží i... bez... no, stalo se.

Accuracy

12.1.2017 14:29
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Měl by přežít, i 12 hod bez vody může přežít, ale už to neopakujte.

Trubka

13.1.2017 07:24
Trubka

XXX.XXX.69.194

Králík dobrý :) skoro to i vypadalo že vodu nepostrádal :D je to moje šikulka :3.

Accuracy

13.1.2017 09:42
Accuracy

XXX.XXX.1.187

To jsem ráda, že to dobře dopadlo. :).

Tessouš

7.5.2017 13:22
Tessouš

XXX.XXX.158.94

Já jsem byla den u babičky s celou rodinou a králíékovi jsem nechala v kotci dvě plné misky s vodou.

Vrátila jsem se domů a králík si upil tak 2cm vody z 1 misky...Pak jsem někde četla, že když králík nevídá svého, majitele´´ tak si jídlo a vodu schovává...No, takže králík vydrží 24h bez vody...Měl tam kousek jablka

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

kavi

20.3.2022 13:55
kavi

XXX.XXX.213.92

Zdravím, včera kolem 12 jsme si koupili králíčka zakrslého. Máme klec, dali jsme mu tam vše co potřebuje: pítko, jídlo, domeček, atd. Ale do teď se ještě ani nenapil, dost se bojím jestli se něco neděje (hodně se bojí) co máme udělat aby se napil?

děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2022 14:39

Zajistit mu klid a nerušení.

20.3.2022 16:00
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Dneska je to k nepředstavení, ale za mého dětství se u nás králící chovali bez vody. Měli k dispozici pouze tzv. vegetační vodu z krmiva. V zimě řepu, mrkev, kedlubny, jabka atp., v létě se krmilo zeleným, dokonce mě děda poučoval, jak je voda pro králíky nebezpečná. Výjímkou byly pouze samice po okocení - 2-3 týdny se jim voda dávala. Když mladé začali ochutnávat tuhé krmivo - rozuměj "zelené", tak se miska s vodou opět odebrala. Až když jsem převzal chov do vlastních rukou (v 9-10 letech), tak jsem vodu začal podávat pravidelně. Děda se už toho ale nedožil ...

Takže králík bez vody, když má něco šťavnatého, vydrží docela dlouho.

20.3.2022 20:03
Fatu

XXX.XXX.241.0

Štefan1 napsal(a):
Dneska je to k nepředstavení, ale za mého dětství se u nás králící chovali bez vody. Měli k dispozici pouze tzv. vegetační vodu z krmiva. V zimě řepu, mrkev, kedlubny, jabka atp., v létě se krmilo zeleným, dokonce mě děda poučoval, jak je voda pro králíky nebezpečná. Výjímkou byly pouze samice po okocení - 2-3 týdny se jim voda dávala. Když mladé začali ochutnávat tuhé krmivo - rozuměj "zelené", tak se miska s vodou opět odebrala. Až když jsem převzal chov do vlastních rukou (v 9-10 letech), tak jsem vodu začal podávat pravidelně. Děda se už toho ale nedožil ...

Takže králík bez vody, když má něco šťavnatého, vydrží docela dlouho.

Taky si to pamatuji a není to tak dávno..cca 30 let Babička dávala vodu jen kojícím a 1:1 to ředila mlékem.kravskym..jak začali, mladý něco ozdibovat..tak bylo po pití.. říkala, že venku taky nechodej pít z potoka..a měla pravdu

20.3.2022 20:10

Fatu napsal(a):
Taky si to pamatuji a není to tak dávno..cca 30 let Babička dávala vodu jen kojícím a 1:1 to ředila mlékem.kravskym..jak začali, mladý něco ozdibovat..tak bylo po pití.. říkala, že venku taky nechodej pít z potoka..a měla pravdu

Jo jo, moje babička dávala kojícím meltu s mlékem.

22.3.2022 15:32
Snehy

XXX.XXX.191.83

Králik dokáže redukovať vylučovanie vody močom alebo stolicou pokiaľ ju nemá. Tým neostáva dehydrovaný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík