Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj.
Mám samici českého luštiče, která mi nezůstane skotná. Mladé už mívala, ale najednou mi 14 dní po připuštění začne stavět hnízdo a když ji hned dám k samcovi, zase radostně bere. Nechám ji naskočit 3x a druhý den opakuju. Vždy bere. Frndu má červenou, nateklou. Ale prostě nezůstane.
Rozhodl jsem si ji nechat jako studijní materiál. Prostě budu zkoušet vše možné co mi přijde rozumné, aby mi porodila :)
Měli jste někdo něco podobného? Podařilo se vám časem vyřešit?
Krmím seno, voda a granule AFEED. Zkoušel jsem několik samců. Mám dalších 9 samic a s těma problém není.
Napadají mě dvě věci, které by na to mohly mít vliv:
1. samice je ročník 2012
2. Při pohmatu má celkem tvrdé břicho. Ale né celé, jen jakoby mělo hodně namakané břišní svaly a mělo tam pekáč buchet jaku kulturista. Nevím jak líp to popsat.
Stalo se mně 2x, že v samici odumřela mláďata.Na pohmat to vypadalo, že je březí, ale mladé nebyly.Samice šly opět do říje, ale nezabžezly.Jelikož jsem stále pohmatem něco cítila, samice jsme zabili.Jedna měla v sobě mladé v počátečním rozkladu, asi by brzy uhynula, druhá měla v děloze jakoby pouzdřené zárodky, Ty se zatím nerozkládaly.
napsal(a):
Ahoj.
Mám samici českého luštiče, která mi nezůstane skotná. Mladé už mívala, ale najednou mi 14 dní po připuštění začne stavět hnízdo a když ji hned dám k samcovi, zase radostně bere. Nechám ji naskočit 3x a druhý den opakuju. Vždy bere. Frndu má červenou, nateklou. Ale prostě nezůstane.
Rozhodl jsem si ji nechat jako studijní materiál. Prostě budu zkoušet vše možné co mi přijde rozumné, aby mi porodila :)
Měli jste někdo něco podobného? Podařilo se vám časem vyřešit?
Krmím seno, voda a granule AFEED. Zkoušel jsem několik samců. Mám dalších 9 samic a s těma problém není.
Napadají mě dvě věci, které by na to mohly mít vliv:
1. samice je ročník 2012
2. Při pohmatu má celkem tvrdé břicho. Ale né celé, jen jakoby mělo hodně namakané břišní svaly a mělo tam pekáč buchet jaku kulturista. Nevím jak líp to popsat.
Staré samice králíků mají velmi často tumory dělohy a nezabřezávání bývá prvním příznakem. zároveň taková tumorózně změněná děloha by mohla být hmatná.
další věc, která se stává, mumifikace plodů. děloha je obsazená, opět, není možné zabřeznutí, a takové plody by taky mohly být hmatné.
Zkouším to už 21 měsíců. To by už asi bylo po ní, že? Kdyby měla v sobě odumřelá mláďata.
napsal(a):
Zkouším to už 21 měsíců. To by už asi bylo po ní, že? Kdyby měla v sobě odumřelá mláďata.
Právě že ne nutně. pokud se do dělohy nedostane infekce, tak mrtvá mláďata zmumifikují, někdy úplně zkamení. nijak to neškodí, ale funguje to jako velmi účinné nitroděložní tělísko.
to stejný s tumorem, ty králice vydrží poměrně dlouho, než je to celé sežere.
Za normálních okolností je břicho králíka takové měkce těstovité.
pokud tam cokoliv cítíte, není moc možností, co by tam mohlo být. játra jsou hodně vepředu, pod žebry. ledviny nahoře. močový měchýř, to je takový váček a je hmatný jen u nevyčůraného zvířete. ta těstovitost je dána náplní slepého střeva, když je bříško prázdné, je to známka nechutenství. někdy jdou cítit i bobky, ale spíš ne.
ale pak v tom břiše už je jen děloha a ta, pokud je samice zdravá a není březí, hmatná není. pokud je, tak máte důvod nezabřezávání.
Tak mi nezbyde nic jiného, než ji vzít k vetovi a uvidíme.