Zdravím, není to tak dávno, co jsem si pořídila domů ušáka. První dny jsem si ho brávala do postele, no teď toho nesmírně lituji. Králíček při první příležitosti postel počůrá a ještě musím sbírat bobky. Nevím co s tím Postel mám hodně nízkou, takže si na ni sám vyskočí. Nevím jak jej to odnaučit :/ Prosím o radu.
Nepouštěj králíčka delší dobu do postele. Jakmile na postel vyskočí, tak ho shoď. Až si najde jiné místo k močení (nejlépe v kleci), tak ho můžeš přestat omezovat.
Může to trvat velmi dlouho, třeba rok. Nechávej ho hodně času v kleci, aby si v ní umístil WC. Musí si ho vytvořit sám, a pak ho bude používat pravidelně.
misa289
napsal(a):
Místo na močení v kleci už má, dala sem mu tam pochopitelně i záchůdek. Nevím proč chodí čůrat do peřin, ale děkuju za radu :).
...našim králíkům vyhovoval a vyhovuje velká záchod - pro kočky s kočičím kočkolitem, naučili se všichni - samci i samice, nikdy problém,...ještě mně napadlo - kastrace, jeden z králíků chodil označkovávat roh postele, ale dělal by to asi kdyby v těch místech bylo cokoli - jinak čistotu dodržovali všichni...