Uživatel s deaktivovaným účtem

Někdy se to stává.Je dobré okolo 10.dne mláďata zkontrolovat a pokud nemají oči otevřené, navlhčit je a lehkým tahem otevřít.Jak jsou mláďata stará?Zkuste oči po řádném zvlhčení jemně otevřít, ale jestli jsou už starší bude oko slepé.
Loni se mi to poprvé za celou dobu chovu taky přihodilo. Všechna mláďata měla oči normálně otevřená, kromě jednoho, který měl jedno oko "slepené". Všimla jsem si toho pozdě (právě proto, že jsem se s tím nikdy nesetkala, tak mě nenapadlo to hlídat), oko jsem "rozkapala" Opht.Septonexem. Víčka se sice otevřela, ale byla hodně opuchlá, červená, oko slzelo. Dvakrát denně jsem kapala a mazala mastičkou, postupně se víčka zlepšila, ale oko bylo "bílé", očekávala jsem, že králík bude jednostranně slepý. Další "léčba" už neměla význam, víčka i oko (krom té bílé barvy) byla v pořádku, tak jsem králíka přestala sledovat. Asi po měsíci jsem si na to vzpomněla a chtěla se podívat, jak to vypadá - měla jsem problém králíka poznat protože všichni měli oči v pořádku, zdravé a jasně červené (měli bílou srst). Žádná slepota, nic. Asi zázrak přírody
Uživatel s deaktivovaným účtem

Xchipsy:Přesně tak jak píšete.Taky jsem měla to samé po jednom od Bu hned 2x.Očka se jim otevřela sama a to jsem nijak neřešila kapáním.Ještě se mi snad nestalo, že by některý zůstal slepý.