Králíkárnu nestihnu postavit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2017 16:50
gajdovka

XXX.XXX.45.9

I když jsem se tady teoreticky dozvěděla dost o stavbě králíkárny, na kterou jsem si chtěla troufnout, bohužel, potřebuji ji do měsíce mít na místě a povětrnostní podmínky mi to nedovolí.Stále u nás sněží a mrzne.Nemám možnost ji stavět někde pod střechou.Tak se tedy ptám, měli by jste, chovatelé milí, nějaký typ, kdo vyrábí a nebo už hotovou prodává.
Chci bytelnou, masivní.Mám novou 2 roky, mám tam prokousané otvory, je to z překližky.No, nalapala jsem se, myslela jsem, že za ty peníze bude bytelná, bohužel.Vše je, jak z papíru a rozklížené, odpadlé.

31.1.2017 16:51
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Ještě jsem zapomněla podotknout, jsem z olomouckého kraje.

31.1.2017 18:25
Msm

XXX.XXX.174.79

Najděte si: Dřevovýrobky Miloš Novotný, přijde mi, že má přívětivé ceny a nabízí i rozvoz až do domu. Viděl jsem, že je možno upravit rozměry vám na míru a taky jde objednat s kotištěm atd. Posuďte sama

31.1.2017 18:48
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Msm napsal(a):
Najděte si: Dřevovýrobky Miloš Novotný, přijde mi, že má přívětivé ceny a nabízí i rozvoz až do domu. Viděl jsem, že je možno upravit rozměry vám na míru a taky jde objednat s kotištěm atd. Posuďte sama

Děkuji, mrknu.

31.1.2017 18:59
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Dobrý den,

z Olomouckého kraje je pan Kaláb, Troubky, okr. Přerov. Vyrábí mj. králíkárny. Kvalita? Mám od něho přepravky na králíky a na drůbež. Jsou to malá umělecká díla. Promyšlená a bytelná. Za rozumnou cenu.
http://www.holubniky.firemni-stranka.cz/nova-stranka-187223/.

1.2.2017 16:25
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Škoda že jste tak daleko. Ve Svobodě nad Úpou teď je na prodej moc pěkná králíkárna,6 kotců,5.400, -.

1.2.2017 17:09
gajdovka

XXX.XXX.37.176

xchipsy napsal(a):
Škoda že jste tak daleko. Ve Svobodě nad Úpou teď je na prodej moc pěkná králíkárna,6 kotců,5.400, -.

No ta je, super, dívám se, píšu, zatím se mi nikdo neozval

1.2.2017 19:56
dany74

XXX.XXX.221.250

Také doporučuji pana Kalába, udělá to na míru, relativně levně a hlavně kvalitně.

3.2.2017 16:40
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Stále jsem se nedočkala odpovědí, ještě nějaké typy?

3.2.2017 18:28
chovatel  30

XXX.XXX.96.58

gajdovka napsal(a):
Stále jsem se nedočkala odpovědí, ještě nějaké typy?

Co mohu poradit, tak nekupujte králikárnu, která je vyrobená s palubek...vždy jen králikárnu s masivu(dlouhá životnost)...pan Kaláb má masiv, pan Novotný palubky.

3.2.2017 19:03
gajdovka

XXX.XXX.45.9

chovatel 30 napsal(a):
Co mohu poradit, tak nekupujte králikárnu, která je vyrobená s palubek...vždy jen králikárnu s masivu(dlouhá životnost)...pan Kaláb má masiv, pan Novotný palubky.

Děkuji.

3.2.2017 21:52
rabbit

XXX.XXX.11.189

chovatel 30 napsal(a):

Proč jsou palubky nevhodné?

4.2.2017 16:43
chovatel  30

XXX.XXX.96.58

rabbit napsal(a):
Proč jsou palubky nevhodné?

Jednak proto, že jsou tyto králíkárny s palubek připevněné ve svislé poloze tudíž, když uhnije jedna deska v jednom kotci, tak musím vyměnit více desek a druhá pro mne nevhodná varianta je, že chovám velká plemena a stalo se mi, že to králíci brzy rozbily a i nějaká část byla brzy vykousaná...proto raději připlatit a mít pevnou kostru s desek o síle minimálně 23 mm po ohoblování...

4.2.2017 23:34
300RUM

XXX.XXX.244.138

Určitě klasické coulky desky, jak píše nade mnou. Já je nehobluju.

Mám za barákem dost vrby, tak králíkům dávám 2-3x týdně nastřihané proutky a nemám kotce ohlodané, teda jen minimálně. Ovocné mi nechtějí žrát. Prý se vrba nemá dávat při laktaci, tak jim je raději při kojení nedávám.

5.2.2017 18:33
rabbit

XXX.XXX.164.211

chovatel 30 napsal(a):
Jednak proto, že jsou tyto králíkárny s palubek připevněné ve svislé poloze tudíž, když uhnije jedna deska v jednom kotci, tak musím vyměnit více desek a druhá pro mne nevhodná varianta je, že chovám velká plemena a stalo se mi, že to králíci brzy rozbily a i nějaká část byla brzy vykousaná...proto raději připlatit a mít pevnou kostru s desek o síle minimálně 23 mm po ohoblování...

Svislé obití stěn přece není problém palubek. To že někdo použije ten nejslabší materiál taky ne.
Myslel jsem že máte zkušenost s konkrétním nedostatkem tohoto materiálu.

5.2.2017 20:31
kykola

XXX.XXX.211.69

Mám králikárny 5 let z palubek chovám Bo NoS a jiné vše super sam sem je vyráběl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2017 21:44

Kykola:jak máte ty kotce široké a hluboké?Díky.

5.2.2017 21:56
kykola

XXX.XXX.211.69

Délka 103cm hloubka 93 cm a výška 57 cm= neni to moc na výšku ale mám ještě 1 králikárnu na chov.kusy.

5.2.2017 22:03

Děkuji.

6.2.2017 07:00
Walfrs

XXX.XXX.37.83

Jake hronolky jste pouzily na ty stojky.

6.2.2017 08:38
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak naše stará králíkárna byla z palubek a už bych to nikdy nechtěla. Nejde o to, zda jsou svisle nebo vodorovně, tlusté nebo tenké, ale to, že pokud se poškodí jedno prkno, pak vyměnit ho je téměř nemožné, vzhledem k sesazení pero - drážka (pokud nerozeberete celou stěnu). Navíc při svislém (ale v podstatě i vodorovném) složení např. u třípatrové králíkárny pokud je poškození v jednom kotci, měníte celé dlouhé prkno (třeba 160-170cm)...
Novou králíkárnu mám z hoblovaných smrkových prken, tloušťka 23mm a prkna skládaná tak, aby pokud se poškodí, bylo možné vyměnit jen to poškozené. Např. zadní stěna - jistěže by pro mě bylo jednoduší namrskat tam třímetrovky přes celá "záda", ale radši jsem se s tím matlala tak, aby každý kotec měl "svoje" prkna Takže mám čtyři 75cm "vedle sebe" u horního patra, u prostředního a spodního pak tři metrové (viz foto).

6.2.2017 08:40
xchipsy

XXX.XXX.142.1

kykola napsal(a):
Mám králikárny 5 let z palubek chovám Bo NoS a jiné vše super sam sem je vyráběl.

Pěkné Mohu se zeptat mimo téma, jak vysoko od podlahy máte niply těch napaječek? Chci je taky dát a pořád si nevím rady s výškou, měl by se králík spíš natahovat nebo mu nevadí se naopak "sehnout"? Děkuji.

6.2.2017 19:11
kykola

XXX.XXX.211.69

Lepší jsou niply co nejvýše když jsou nízko králík když leží u dvířek o ně zavadí opře se o ně a voda vesele teče ven tak cca 30cm klidně výš.

6.2.2017 19:26
rabbit

XXX.XXX.164.211

Xchipsy: jenže vy jste se "uměla vdát" jenže my nemáme stolářskou dílnu takže pracujem s tím co je dostupné.
Pero drážka bude při rozebírání někde uprostřed problém, to je fakt.

6.2.2017 19:56
xchipsy

XXX.XXX.142.1

rabbit napsal(a):
Xchipsy: jenže vy jste se "uměla vdát" jenže my nemáme stolářskou dílnu takže pracujem s tím co je dostupné.
Pero drážka bude při rozebírání někde uprostřed problém, to je fakt.

No nevím nevím, ale asi jo Ikdyž teda výhoda je pouze v tom vybavení, jinak jsem stavěla sama (akorát vyvézt ven a přidělat střechu, to bylo ve dvou). Když jsem šla pro radu nebo se šklebila nad něčím, co se mi nezdálo, tak jsem slyšela "To je dobrý...to nech, to nevadí...vždyť je to JEN králíkárna..."
Teď se chystám na kurník, to bude jiná zábava, slepice jsem nikdy nechovala, takže to bude vyloženě pokus - omyl... smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík