Dva králíci v jedné kleci - dotaz - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2017 12:33
Edánek

XXX.XXX.189.87

Dobrý den, ráda bych se zeptala kdo má zkušenost se dvěma králíčky v jedné kleci. Mám doma již jednoho kastrovaného samce a ráda bych ještě jednoho - chtěla bych samičku, která bude v pohlavní dospělosti rovněž vykastrována.

6.2.2017 18:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Měla jsem to tak, ale v kotci 2 m x 90 cm + ve venkovním výběhu.
Kastrát nekastrát, pořád ji obtěžoval.
Dala jsem jim tam trubky, jedna měla průměr 16 cm, ostatní o málo
menší. Když už chtěla mít samička klid, odpočívala v trubce.
Jednu měla i v kotci. Trubky to byly takové (gumoplastové ?)
používá se to třeba při úpravách (výkopech) chodníků.
Venku to přeskakovali, probíhali tím, měli zábavu.

V kleci si takový pár neumím představit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2017 19:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Edánek napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala kdo má zkušenost se dvěma králíčky v jedné kleci. Mám doma již jednoho kastrovaného samce a ráda bych ještě jednoho - chtěla bych samičku, která bude v pohlavní dospělosti rovněž vykastrována.

V jedné kleci dva králíci být nemůžou.

jo, můžou být společně ve výběhu. ale v kleci ne. i v přírodě má každý králík svojí noru, asi tak.

6.2.2017 21:20
Edánek

XXX.XXX.182.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V jedné kleci dva králíci být nemůžou.

jo, můžou být společně ve výběhu. ale v kleci ne. i v přírodě má každý králík svojí noru, asi tak.

...děkuji za odpověď...

6.2.2017 21:20
Edánek

XXX.XXX.182.86

rapotacka11 napsal(a):
Měla jsem to tak, ale v kotci 2 m x 90 cm + ve venkovním výběhu.
Kastrát nekastrát, pořád ji obtěžoval.
Dala jsem jim tam trubky, jedna měla průměr 16 cm, ostatní o málo
menší. Když už chtěla mít samička klid, odpočívala v trubce.
Jednu měla i v kotci. Trubky to byly takové (gumoplastové ?)
používá se to třeba při úpravách (výkopech) chodníků.
Venku to přeskakovali, probíhali tím, měli zábavu.

V kleci si takový pár neumím představit.

.děkuji za odpověď...

Kate111

11.2.2017 16:04
Kate111

XXX.XXX.215.131

Já mám dva králíčky v jedné kleci už skoro rok. Starší nekastrovanou samičku (cca 1,5roku) a mladšího, kastrovaného samečka (cca rok). Nemám s tím nejmenší problém. Klec mají největší, co se dala sehnat ve zverimexu (asi 1,6, ale jistá si nejsem) a uvnitř jako domeček ještě takovou tu přepravku pro kočky jako domeček. Nejčastěji je najdu, jak leží spolu k té malé přepravce, že se občas divím, jak se tam vejdou :D. Sameček sice má občas jisté chutě, ale vždy jen, když jsou venku z klece a tam dojde ke srovnání a hotovo, případně samička zdrhne do klece a hotovo :).

17.2.2017 23:10
Edánek

XXX.XXX.156.13

..děkuji za odpověď, ale už jsem to nějak vzdala a raději to nebudu pokoušet...

Monika16

1.5.2017 19:49
Monika16

XXX.XXX.181.106

Mám dva králíčky v jedné kleci. Starší sameček cca 2 roky je vykastrovaný, mladší samička (rok) zatím ne. I když je to v plánu. A to hlavně proto, že se z ní stalo v pubertě prasátko a navíc obtěžuje samečka :) ( i to si ale mezi sebou dovedou srovnat). Každopádně k obtěžování dochází vždy jen venku, v kleci ne. Přes den jsou puštění venku, na noc chodí oba dobrovolně do klece spinkat. Nijak jim to nevadí. Klec má dl.1,2m na noc plně dostačuje. Mají tam dost velký domeček na šířku klece, kde se vejdou oba a střecha tvoří patro pro spaní a jídlo. Spí buď společně nebo jeden na střeše a samička na podlaze klece ( je větší, na patro se hůř vejde rozplácnutá). Jinak se doslova milují. Samičku jsem koupila asi v roce samečka. Uvítání proběhlo dobře. Za cca 1 den už byli spolu v jedné kleci. A teď běda, když se je pokusím oddělit. To se mohou zbláznit. Je fakt, že ani jeden z králíčků není agresivní. Navíc opravdu celý den běhají (spolu) po pokoji, ale mají možnost si jeden od druhého odpočinout. Pokud cestujeme, a to docela často a delší trasy, mají jednu společnou přepravku pro kočky a je to v pohodě.
Jedná se o Teddy králíčka (sameček) a Teddy beránka. Podmínkou spokojeného soužití je podle mne i to, že musíte mít dostatečnou trpělivost na výchovu a od samého začátku na usměrňování drobných rozmíšek. Dostatečný prostor a čas pro běhání. A taky se oběma věnovat stejně, ty moje zlatíčka si tohle dobře hlídají :). Nemusí to vyjít vždy (hlavně u hodně teritoriálních králíčků (to poznáte i podle toho, jak se chovají, když jim šaháte do klece a na jídlo), ale dle mne je to možné. A vždy jde koupit patrová klec, aby se v případě potřeby dali oddělit. Za tu radost, co přináší, když si spolu hrají, ten risk stojí :). Ale pozor, dva králíci je znatelně mnohem více tolik starostí a práce (hlavně úklid).

2.5.2017 22:09
Edánek

XXX.XXX.144.201

Monika16 napsal(a):
Mám dva králíčky v jedné kleci. Starší sameček cca 2 roky je vykastrovaný, mladší samička (rok) zatím ne. I když je to v plánu. A to hlavně proto, že se z ní stalo v pubertě prasátko a navíc obtěžuje samečka :) ( i to si ale mezi sebou dovedou srovnat). Každopádně k obtěžování dochází vždy jen venku, v kleci ne. Přes den jsou puštění venku, na noc chodí oba dobrovolně do klece spinkat. Nijak jim to nevadí. Klec má dl.1,2m na noc plně dostačuje. Mají tam dost velký domeček na šířku klece, kde se vejdou oba a střecha tvoří patro pro spaní a jídlo. Spí buď společně nebo jeden na střeše a samička na podlaze klece ( je větší, na patro se hůř vejde rozplácnutá). Jinak se doslova milují. Samičku jsem koupila asi v roce samečka. Uvítání proběhlo dobře. Za cca 1 den už byli spolu v jedné kleci. A teď běda, když se je pokusím oddělit. To se mohou zbláznit. Je fakt, že ani jeden z králíčků není agresivní. Navíc opravdu celý den běhají (spolu) po pokoji, ale mají možnost si jeden od druhého odpočinout. Pokud cestujeme, a to docela často a delší trasy, mají jednu společnou přepravku pro kočky a je to v pohodě.
Jedná se o Teddy králíčka (sameček) a Teddy beránka. Podmínkou spokojeného soužití je podle mne i to, že musíte mít dostatečnou trpělivost na výchovu a od samého začátku na usměrňování drobných rozmíšek. Dostatečný prostor a čas pro běhání. A taky se oběma věnovat stejně, ty moje zlatíčka si tohle dobře hlídají :). Nemusí to vyjít vždy (hlavně u hodně teritoriálních králíčků (to poznáte i podle toho, jak se chovají, když jim šaháte do klece a na jídlo), ale dle mne je to možné. A vždy jde koupit patrová klec, aby se v případě potřeby dali oddělit. Za tu radost, co přináší, když si spolu hrají, ten risk stojí :). Ale pozor, dva králíci je znatelně mnohem více tolik starostí a práce (hlavně úklid).

...děkuji moc, ale vzdala jsem to, nejde o práci navíc anebo nechtění se věnovat jim oběma, ale spíš o to, že kdyby si nemuseli skutečně sednout a byly by rozmíšky, popřípadě by pak musel být každý ve své kleci...náš má klec otevřenou 24 hodin a může kamkoli, skamarádil se s našimi kočkami anebo spíše se navzájem tolerují, pravdou je, že občas kocour když králík není u sebe doma, vleze do jeho klece a tam se rozvaluje, takže pak králík je spokojeně natažený před klecí a kocour spokojený v kleci...pokud donesu domů trávu, kočky mu uždibují, no je to legrace je pozorovat, občas lepší než program v televizi... jinak je to kastrovaný dnes již takřka čtyřletý teddy králíček...

31.7.2017 14:40
Edánek

XXX.XXX.170.143

Sanny a Eli napsal(a):
1.

...nádherní... no ten náš i nyní užívá letního bytu - zlomila jsem si ruku v zápěstí a nezvládla bych ho poklízet, má ho dcera s vnoučkem, který je králíčkem nadšen, no bude se asi plakat až půjde králík domů...

31.7.2017 15:46
Sanny a Eli

XXX.XXX.181.106

Zrovna jsem je musela vyhnat z balkonu. Je tam 35° a doma běží klima zbytečně :).

Jo, taky mám neteř, která jako první slova měla "teta kajici sou" a skutečně, jedině ona si k nim může dovolit skoro nemožné. :) Tak přeji rychlé uzdravení, já nemocenskou po úrazu ukončila dnes :).

31.7.2017 22:16
Edánek

XXX.XXX.168.15

Sanny a Eli napsal(a):
Zrovna jsem je musela vyhnat z balkonu. Je tam 35° a doma běží klima zbytečně :).

Jo, taky mám neteř, která jako první slova měla "teta kajici sou" a skutečně, jedině ona si k nim může dovolit skoro nemožné. :) Tak přeji rychlé uzdravení, já nemocenskou po úrazu ukončila dnes :).

...no ony ty děti x zvířata jsou kouzelné spojení když se vyvede... náš malý neustále nabízí dudlík, onehdá agamě a pak ho cpal kůzlatům, od kterých jsme ho nemohli odtrhnout... děkuji, ale dělám v kanceláři takže si mohu dovolit nemarodit, jen teď po operaci jsem si k radosti našich chlupáčů vzala pár dní volna, ale zítra už nastupuji...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík