Úmrtí mladého zakrslika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2017 18:36
olga

XXX.XXX.150.229

Dobrý den...dcera měla zakrsleho lvicka jenž se dožil 7.let.Po jeho odchodu si vybrecela za půl roku dalšího. Našla inzerát v němž paní prodávala také lvicka...že nechtěně syn nakryl matku.Kralickovi po 2mesicich strašně přerostly zuby ac kromě krmení měl neustále kámen pro hlodavce a dostával i tvrdé pečivo, mrkev...Veterinář zuby zkrátil se slovy, že pribuzenska plemenitba přinese více problémů. Zuby přerostly znovu a ještě zcela vylysal krk zhora a králíček zemřel na 3/4roce.Je možné, ze to bylo opravdu pribuzenskou plemenitbou?Paní od srpna měla další dva inzeráty na prodej kralicku.Jak vybírat nového, aby byl opravdu zdravý? Máte tip na solidní chovatele zakrslicku? Okr.Nymburk, Mladá Boleslav, Praha.

6.2.2017 18:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Kdyby se to se zubama stalo mému králíkovi, hned bych to ukončila.
Je to zřejmě vrozená vada, tady žádný okus nepomůže.
Samozřejmě větve, tvrdou housku, mrkev podávám,
ale kdyby přerostly zuby, určitě bych to neřešila u doktora.

6.2.2017 18:51
olga

XXX.XXX.150.229

A jak jsem to měla řešit jinak než u veta?

6.2.2017 19:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Vy ?
Nevím.
Já bych ho nenechala žít.
Jsem dávno vyléčená.
Králíček za 150, -
Vet za 1 návštěvu 800
ráno králík mrtvý...
Teď už bych ho nenechala trápit ani o hodinu déle.

6.2.2017 20:06
olga

XXX.XXX.150.229

Nechtěla jsem aby se trápil proto jsem šla na veterinu.

6.2.2017 21:23
Edánek

XXX.XXX.182.86

olga napsal(a):
Dobrý den...dcera měla zakrsleho lvicka jenž se dožil 7.let.Po jeho odchodu si vybrecela za půl roku dalšího. Našla inzerát v němž paní prodávala také lvicka...že nechtěně syn nakryl matku.Kralickovi po 2mesicich strašně přerostly zuby ac kromě krmení měl neustále kámen pro hlodavce a dostával i tvrdé pečivo, mrkev...Veterinář zuby zkrátil se slovy, že pribuzenska plemenitba přinese více problémů. Zuby přerostly znovu a ještě zcela vylysal krk zhora a králíček zemřel na 3/4roce.Je možné, ze to bylo opravdu pribuzenskou plemenitbou?Paní od srpna měla další dva inzeráty na prodej kralicku.Jak vybírat nového, aby byl opravdu zdravý? Máte tip na solidní chovatele zakrslicku? Okr.Nymburk, Mladá Boleslav, Praha.

...Z kouzelného kopce...paní chovatelka je sice z Kladna, ale doveze po domluvě i do Prahy...je opravdu zodpovědná, brala jsem si od ní i křečky a vždy to bylo se zárukou co jsem požadovala...a má je opravdu krásné...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2017 21:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přerůstající hlodáky jsou v naprosté většině případů způsobení předkusem. to žádný okus nezachrání, ani nic jiného, prostě jakmile zuby nejsou v okluzi, přerostou a přerůstat budou. předkus je recesivně dědičná nemoc. příbuzenskou plemenitbou se v zatížené linii zvyšuje pravděpodobnost výskytu, ale bývá to i u nepříbuzného spojení. u zakrslíků je to častější než u velkých králíků.

co se léčby týče. jedině hlodáky nechat vytrhnout. oni jsou stejně nefunkční, když k sobě správně nedoléhají. u masných králíků lze zkrátit kleštěma a pak rychle dokrmit.

9.2.2017 16:18
Katinec

XXX.XXX.73.206

Asi bych vybírala oficiální chovatelskou stanici zakrslíků, registrovanou po českým svazem chovatelů a ne takové ty hobby domácí chovy z lásky ať to vypadá sebelákavěji.

12.3.2017 13:52
awake

XXX.XXX.115.235

Katinec napsal(a):
Asi bych vybírala oficiální chovatelskou stanici zakrslíků, registrovanou po českým svazem chovatelů a ne takové ty hobby domácí chovy z lásky ať to vypadá sebelákavěji.

Chovatelské stanice registrované pod českým svazem chovatelů jsou jen na chov teddíků a sportovních králíků - hopáků. Všichni ostatní králíci s rodokmenem všech barev a velikostí se pod chovatelskou stanicí neodchovávají.
Pod "chovatelskou stanicí" (vymyšlený název nikde neregistrovaný - tzv. hobby chov) se odchovávají králíci s jakýmsi výpisem předků. Takový králíci s výpisem jsou často kříženci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík