Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tessouš

19.2.2017 20:12
Tessouš

XXX.XXX.158.94

Ahoj, moji králíci asi mají kokcidiozu.Dělají všechno co je na internetu napsáno za příznaky...A já bych se chtěla zeptat jestli je normální že mají kokcidiozu 4 králíci kterým je 2,2,3 a 4 roky když nemáme mláďátka a kde by to vzali...A ještě se chci zeptat jestli můžou umrit...Moc se o ne bojím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2017 21:45

Kokcidiózu mít mohou, nejčastěji se kokcidie v trávicím ústrojí přemnoží po chybném krmení.Hodně škrobu, cukru, málo vlákniny, nevím, čím a jak krmíte.Kupte si Emanox a podávejte 5-7 dnů několik kapek přímo do tlamičky.Je to přírodní léčivo, nelze předávkovat.

21.2.2017 13:00
mozaik

XXX.XXX.235.76

Krmte několik dní jen seno, žádné obilí a granule. Teď potřebují hlavně vlákninu, aby se jim obnovila funkce střev. Emanoxem nic nezkazíte, ale doporučuju vzít aspoň toho nejhoršího králíka k doktorovi a ten podle něj nasadí léčbu všem. Pokud už jsou v hodně špatném stavu, nečekejte moc dobrý výsledek ani při léčení.

Tessouš

21.2.2017 16:19
Tessouš

XXX.XXX.158.94

mozaik napsal(a):
Krmte několik dní jen seno, žádné obilí a granule. Teď potřebují hlavně vlákninu, aby se jim obnovila funkce střev. Emanoxem nic nezkazíte, ale doporučuju vzít aspoň toho nejhoršího králíka k doktorovi a ten podle něj nasadí léčbu všem. Pokud už jsou v hodně špatném stavu, nečekejte moc dobrý výsledek ani při léčení.

Tkže umřou? Tady Tessouš z jiného mobilu.

21.2.2017 16:56
jardagin

XXX.XXX.25.15

Tessouš napsal(a):
Tkže umřou? Tady Tessouš z jiného mobilu.

Zaleží v jake fazi se to podchytí a na kolik ktery kralik je zasažen. Nemusí ani jeden. Sehnal nebo sehnala jste si lečivo a dělate co jsem napsal.
Zadneho kralika nikam nevozte jen mu přitížíte stresem.

21.2.2017 23:34
mozaik

XXX.XXX.235.76

Je pravda, že stres uškodí. Ale při nezkušenosti s králičími nemocemi a jejich léčbou bych jako první volil doktora. Dal by se zavolat po domluvě i domů. Radíte správnou věc, ale v tomhle případě mám pocit, že tazatel asi ani nepozná závažnost a pokročilost stavu. Jen běhá na net a ptá se dokola a snaží se to řešit na dálku. Králíci už měli mít lék v sobě, ale hlavně správný lék.

22.2.2017 16:43
jardagin

XXX.XXX.25.15

Na jinem vlakně jsem mu už davno napsal že si ma dojít k vet. pro ATB. na kokc, Nevím co myslíte spravny lek? Jako že nema kokc.?
Vy ten pokročily stav poznate, ja bych řekl že ne a řekl bych že malo kdo pozna v jak zavažnem stavu je kralik s kokc. když to pozna.
Kvuli kokc. není potřeba běhat s kralikem k vet. ktery mu poda lek a třeba stejně pojde a ještě zaplatí.

24.2.2017 10:57
mozaik

XXX.XXX.235.76

Pokročilý stav je podle mě ten, kdy je králík už vyhublý na zádech i jinde, břicho je nafouklé víc, než na začátku a králík už je apatický. stejné příznaky jako kokcidioza může mít i enterokolitida a existuje např. sulfakox, ESB3 nebo sutricol a ani jedno nefunguje stejně. To mám od doktora. Podle mě je tazatel podle dotazu laik a nemá šanci poznat bez zkušenosti kokcidiozu od enterokolitidy a nepozná to jen tak na dálku nikdo. Proto jsem doporučil veterináře, aby si aspoň jednoho králíka prohlédl. Pokud bude cpát do králíka, který má enterokolitidu, sulfakox výsledek nebude valný a spíš ho dorazí. Takhle jsem to myslel. Jinak samozřejmě je dobré se snažit pomoct a poradit. Ten zadavatel má králíky nejspíš jako domácí mazlíky a dává k dotazům ubulené smajlíky, tak by mu nemuselo být líto peněz za veterináře, když už ty králíky má.
"Kvuli kokc. není potřeba běhat s kralikem k vet. ktery mu poda lek a třeba stejně pojde a ještě zaplatí." Tuhle větu jste mu mohl napsat jako první.

24.2.2017 15:42
jardagin

XXX.XXX.25.15

mozaik napsal(a):
Pokročilý stav je podle mě ten, kdy je králík už vyhublý na zádech i jinde, břicho je nafouklé víc, než na začátku a králík už je apatický. stejné příznaky jako kokcidioza může mít i enterokolitida a existuje např. sulfakox, ESB3 nebo sutricol a ani jedno nefunguje stejně. To mám od doktora. Podle mě je tazatel podle dotazu laik a nemá šanci poznat bez zkušenosti kokcidiozu od enterokolitidy a nepozná to jen tak na dálku nikdo. Proto jsem doporučil veterináře, aby si aspoň jednoho králíka prohlédl. Pokud bude cpát do králíka, který má enterokolitidu, sulfakox výsledek nebude valný a spíš ho dorazí. Takhle jsem to myslel. Jinak samozřejmě je dobré se snažit pomoct a poradit. Ten zadavatel má králíky nejspíš jako domácí mazlíky a dává k dotazům ubulené smajlíky, tak by mu nemuselo být líto peněz za veterináře, když už ty králíky má.
"Kvuli kokc. není potřeba běhat s kralikem k vet. ktery mu poda lek a třeba stejně pojde a ještě zaplatí." Tuhle větu jste mu mohl napsat jako první.

Sory ale ja o voze a vy o koze, čtete vubec co píši. Pane pokud napíše že skřípe zubama je to jasna kokc. a ano samozřejmě tam muže byt naběh na enteru.

Nechcete mne poučovat, že ne. Pokud bude mít kralik enteru tak mu nepomuže vubec nic a ne že ho to dorazí. mate to nějake popletene.
Napíši ATB. a vy mě píšete existuje Sulfacox, ESB3a to je co
Víc ani na mne nereagujte pač si myslím že to mate nějake popletene. Bez uražky ale nereagujte na mne. Dle meho jste laik Vy.

Honza 2002

24.2.2017 16:01
Honza 2002

XXX.XXX.245.88

jardagin napsal(a):
Sory ale ja o voze a vy o koze, čtete vubec co píši. Pane pokud napíše že skřípe zubama je to jasna kokc. a ano samozřejmě tam muže byt naběh na enteru.

Nechcete mne poučovat, že ne. Pokud bude mít kralik enteru tak mu nepomuže vubec nic a ne že ho to dorazí. mate to nějake popletene.
Víc ani na mne nereagujte pač si myslím že to mate nějake popletene. Bez uražky ale nereagujte na mne. Dle meho jste laik Vy.

Proč by tě měl číst 4 věty opakuješ 10 let.

24.2.2017 20:33
xchipsy

XXX.XXX.142.1

"pokud napíše že skřípe zubama je to jasna kokc." - tak to ani náhodou. Skřípání zuby je projev bolesti a "nepohodlí", může se u zvířete objevit při jakékoli jiné nemoci než jen kokcidiózy.

24.2.2017 23:05
mozaik

XXX.XXX.235.76

jardagin napsal(a):

No vás rozhodně poučovat nechci a ani by to nešlo. Já to popletené nemám. Nevím, jestli v jiném vlákně, ale v tomhle nějak nemůžu najít, že by zadavatel psal o skřípání zubama. A i kdyby jo, pak to ještě není 100% cokoliv. Leda, že byste byl lepší než doktoři. Asi nejsou dost zkušení, protože takhle rychle diagnostikovat na dálku umí jen lidoví léčitelé. Nikde o sobě nepíšu, že nejsem laik, ale co předvádíte vy, to už jste teda borec zkušenej. Nevím, jakou kozu s vozem myslíte. Jen jsem si nerisknul být chytřejší než veterinář.
Jinak reagovat budu podle svého uvážení, ale vždycky slušně a ne arogantně. Jinak bych si připadal jak hovado.

25.2.2017 11:14
jardagin

XXX.XXX.25.15

mozaik napsal(a):
No vás rozhodně poučovat nechci a ani by to nešlo. Já to popletené nemám. Nevím, jestli v jiném vlákně, ale v tomhle nějak nemůžu najít, že by zadavatel psal o skřípání zubama. A i kdyby jo, pak to ještě není 100% cokoliv. Leda, že byste byl lepší než doktoři. Asi nejsou dost zkušení, protože takhle rychle diagnostikovat na dálku umí jen lidoví léčitelé. Nikde o sobě nepíšu, že nejsem laik, ale co předvádíte vy, to už jste teda borec zkušenej. Nevím, jakou kozu s vozem myslíte. Jen jsem si nerisknul být chytřejší než veterinář.
Jinak reagovat budu podle svého uvážení, ale vždycky slušně a ne arogantně. Jinak bych si připadal jak hovado.

Nevím o tom že bych byl na vas arogantní. Napsal jsem vam to slušně. Neříkam, že jsem lepší než doktoři a nebo nějaky lečitel. Radím díky svym zkušenostem.
Ono by si to chtělo poskladat informace ktere zde zadavatelka píše a to na několika vlaknech.. Neopíram se jen o nějake skřípaní ale o všechny příznaky a informmace zde napsane zadavatelkou.

Jo a co předvadím ? Koukam že jste tady jen proto aby jste ryl. tak si mne nevšímejte a radte dle vlastních zkušeností. Ano mohu se splest ale v tomto se nepletu.
Jinak si na moji osobu, pište co chcete.
Více nema smasl reagovat, jelikož to směřuje jinam než by mělo.

Tessouš
Autor
Krmím směsí z Hornbachu 1 a půl hrstky pro jednoho a vodu, seno a zeleninu...Mrkev, jablko a chleba...Skřípou zubama a produkují více bobků které jedí pro vitamíny...Jsou vlhčí...A taky musím podotknout že jsem byla na u kamarádky na dva dny a bratr je měl krmit ale vykašlal se na ne.

25.2.2017 11:16
jardagin

XXX.XXX.25.15

xchipsy napsal(a):
"pokud napíše že skřípe zubama je to jasna kokc." - tak to ani náhodou. Skřípání zuby je projev bolesti a "nepohodlí", může se u zvířete objevit při jakékoli jiné nemoci než jen kokcidiózy.

Neopíram se jen o skřípaní.Poskladejte si všechno.

25.2.2017 11:48
xchipsy

XXX.XXX.142.1

jardagin napsal(a):
Neopíram se jen o skřípaní.Poskladejte si všechno.

No tak ono není moc co skládat Když někdo žádá radu a napíše "Dělají všechno co je na internetu napsáno za příznaky..." tak je to takové nula plus nic Kdyby zadavatel/ka napsal/a přesně, jaký má u králíků problém, možná by se nakonec ukázalo, že je to něco úplně jiného...

Navíc jste napsal "pokud skřípe zubama je to jasná kokcidióza", což prostě není pravda. Hodně králíků skřípe zubama a jsou naprosto zdraví a rovněž jich hodně skřípe zubama z důvodu nadmutí, průjmu, zácpy, infekce gastrointestinálního nebo urogenitálního traktu a xy dalších potíží. A stejně tak mnoho jich trpí kokcidiózou a zuby neskřípou...

25.2.2017 12:01

Honza 2002 napsal(a):
Proč by tě měl číst 4 věty opakuješ 10 let.

Gratuluji Vám, krásně napsané.Však už jsem to psala že je jak gramofonová deska když se zasekne.
Snažím se vyhýbat psát na diskuzi, ale někdy je to velmi těžké nereagovat.Někdo si myslí, že už vážně neexistuje jiná nemoc než kokcidioza a entero.Ten pán za to nemůže že má zřejmě velké zkušenosti pouze s těmi nemocemi.Citace : Radím díky svym zkušenostem.

Přitom na entero stačí z 80% králíka prohánět po zemi několikrát denně.Samozřejmě od prvních příznaků.
Kokcidioze je snažší předcházet než ji léčit.Buď fakt králík stejně uhyne a nebo po léčbě dlouho roste.No nechtělo by se mi konzumovat králíka léčeného antibiotikama.Kdo má chov takto zasviněný tak potom tomu chovateli nic jiného nezbývá než takové maso jíst.

Nejvíce mě zaráží, že se někteří chovatelé s kokcidiozou potýkají stále.Přitom stačí nemoci předcházet.Vždyď už toho bylo na netu napsáno tolik, že už ani nelze nic jiného radit.
No už vidím jak jistý pán zase napíše že mi kdysi kamarádka špatně nakrmila králíky a měla jsem kokci doma taky a jak mi dobře poradil smajlík smajlík.

Honzo 2002, mám velké obavy že Vás ten pán neposlechne smajlík smajlík

25.2.2017 12:15
mozaik

XXX.XXX.235.76

jardagin napsal(a):
Nevím o tom že bych byl na vas arogantní. Napsal jsem vam to slušně. Neříkam, že jsem lepší než doktoři a nebo nějaky lečitel. Radím díky svym zkušenostem.
Ono by si to chtělo poskladat informace ktere zde zadavatelka píše a to na několika vlaknech.. Neopíram se jen o nějake skřípaní ale o všechny příznaky a informmace zde napsane zadavatelkou.

Jo a co předvadím ? Koukam že jste tady jen proto aby jste ryl. tak si mne nevšímejte a radte dle vlastních zkušeností. Ano mohu se splest ale v tomto se nepletu.
Jinak si na moji osobu, pište co chcete.
Více nema smasl reagovat, jelikož to směřuje jinam než by mělo.

Tessouš
Autor
Krmím směsí z Hornbachu 1 a půl hrstky pro jednoho a vodu, seno a zeleninu...Mrkev, jablko a chleba...Skřípou zubama a produkují více bobků které jedí pro vitamíny...Jsou vlhčí...A taky musím podotknout že jsem byla na u kamarádky na dva dny a bratr je měl krmit ale vykašlal se na ne.

Já se Vám omlouvám. Nenapadlo mě, že si musím skládat několik vláken dohromady a idiotsky jsem reagoval na konkrétní dotaz. Neptejte se mě, co jste předvedl, protože na to odpovědělo několik jiných. Vůbec jsem netvrdil, že jste se určitě spletl, jen jsem tvrdil, že nejde si být jistý, aniž by někdo tady viděl ty králíky, natož jim hned ordinovat konkrétní léky. Nestresujte se hned.
Mrzí mě, že tato diskuze uhnula jinam, než měla, proto už končím. Rozhodně do nikoho neryju, aspoň ne jako první. Hezký den.

25.2.2017 12:51
jardagin

XXX.XXX.25.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Gratuluji Vám, krásně napsané.Však už jsem to psala že je jak gramofonová deska když se zasekne.
Snažím se vyhýbat psát na diskuzi, ale někdy je to velmi těžké nereagovat.Někdo si myslí, že už vážně neexistuje jiná nemoc než kokcidioza a entero.Ten pán za to nemůže že má zřejmě velké zkušenosti pouze s těmi nemocemi.Citace : Radím díky svym zkušenostem.

Přitom na entero stačí z 80% králíka prohánět po zemi několikrát denně.Samozřejmě od prvních příznaků.
Kokcidioze je snažší předcházet než ji léčit.Buď fakt králík stejně uhyne a nebo po léčbě dlouho roste.No nechtělo by se mi konzumovat králíka léčeného antibiotikama.Kdo má chov takto zasviněný tak potom tomu chovateli nic jiného nezbývá než takové maso jíst.

Nejvíce mě zaráží, že se někteří chovatelé s kokcidiozou potýkají stále.Přitom stačí nemoci předcházet.Vždyď už toho bylo na netu napsáno tolik, že už ani nelze nic jiného radit.
No už vidím jak jistý pán zase napíše že mi kdysi kamarádka špatně nakrmila králíky a měla jsem kokci doma taky a jak mi dobře poradil smajlík smajlík.

Honzo 2002, mám velké obavy že Vás ten pán neposlechne smajlík smajlík

Nevšiml jsem si že ja bych do vas pořad ryl.

25.2.2017 12:58
jardagin

XXX.XXX.25.15

Kokcidioze je snažší předcházet než ji léčit. . To je sice pravda, když ji kralik ma tak asi těžko tomu bude předchazet.
Rada faltušky : Když ma kralik kokc. tak tomu předchazejte. Pokud ma entero tak vypustit a honit.

25.2.2017 14:31
sama

XXX.XXX.25.15

Dobrý den,
nestačím se divit jak se dokáže diskuze zvrtnout v urážení, osočování.
Pan jardagin mi s chovem pomáhá a to i po telefonu. A musím říci, že je to zkušený chovatel.
Samozřejmě, že není vševědoucí a neomylný. Ale pokud chci 100% jistotu, tak musím k veterináři.
Zde je to o diskuzi!
Vím, že v době, kdy jsem konzultovala krmivo s panem jardaginem tak v tu dobu i telefonoval s paní faltuškou. Proto nechápu nejednou takový to skok paní faltušky.
Je k podivu, že paní faltuška sama nemá ráda osočování a urážení a pod..., ale sama sympatizuje s člověkem, který druhého nazývá šulínem a po každém vstupu se snaží shazovat příspěvky.
Pokud se vám příspěvek nelíbí tak ho ignoruji, ale nemusím někoho neustále urážet.
Proto sem chodím jen zřídka. Jsem ráda, že jsem poznala zkušeného chovatele a jsem ušetřena ponižování zde na ifauně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík