Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2017 10:17
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Mám druhým rokem samici, připouštím ji 1x za rok, vloni mi krmila bídně, musela jsem přidržovat, dokonce dvě malé podupala, takže z celého vrhu zůstalo 6.
Leto dneska ráno volně, bez hnízda králiče, studené, ale hýbalo se, zahřála jsem ho, dala do sena, samice se k němu nemá, nevytrhala chlupy, neudělala hnízdo.
Jednou se mi stalo, že jeden den porodila samice jedno malé, to odmítla a na druhý den jich měla v hnízdě deset.Co toto je?Myslíte, že to může být tento případ?

4.3.2017 10:40
jardagin

XXX.XXX.25.15

gajdovka napsal(a):
Mám druhým rokem samici, připouštím ji 1x za rok, vloni mi krmila bídně, musela jsem přidržovat, dokonce dvě malé podupala, takže z celého vrhu zůstalo 6.
Leto dneska ráno volně, bez hnízda králiče, studené, ale hýbalo se, zahřála jsem ho, dala do sena, samice se k němu nemá, nevytrhala chlupy, neudělala hnízdo.
Jednou se mi stalo, že jeden den porodila samice jedno malé, to odmítla a na druhý den jich měla v hnízdě deset.Co toto je?Myslíte, že to může být tento případ?

Tak muže to byt tento připad. Chytnete samici a ze zadku ji natrhejte nějake chlupy, nebojte jde to samo a nebolí ji to.Možna se chytí a začne trhat.

4.3.2017 10:54
gajdovka

XXX.XXX.45.9

jardagin napsal(a):
Tak muže to byt tento připad. Chytnete samici a ze zadku ji natrhejte nějake chlupy, nebojte jde to samo a nebolí ji to.Možna se chytí a začne trhat.

Jak jsem ji ráno chytala, abych malé přidržela, tak mi chomáče zůstaly v ruce, tak něco je natrhané, ale nemá se k ničemu.

4.3.2017 10:56
jardagin

XXX.XXX.25.15

gajdovka napsal(a):
Jak jsem ji ráno chytala, abych malé přidržela, tak mi chomáče zůstaly v ruce, tak něco je natrhané, ale nemá se k ničemu.

Ty první vam odchovala?

4.3.2017 11:04
jardagin

XXX.XXX.25.15

gajdovka napsal(a):

Určitě bych ji nepřidržoval, samice je pak ve velkem stresu a muže stratit mleko. Musí to zvladnout sama, je možne že ji tam něco ruší, třeba myši atd.Jestli ne tak ma maly mateřsky pud a ja bych ji vyřadil. Připuštění jednou za rok je malo, chtělo by to tak 3 x až 4 za rok.

4.3.2017 11:07
gajdovka

XXX.XXX.45.9

jardagin napsal(a):
Ty první vam odchovala?

S bídou a pod kontrolou ano, jj, počítám, že ji vyřadím.

4.3.2017 11:13
jardagin

XXX.XXX.25.15

gajdovka napsal(a):
S bídou a pod kontrolou ano, jj, počítám, že ji vyřadím.

Nechte ji tak jestli nakrmí mladě a to zjistíte podle jeho břicha, pokud to nebude dělat oželte mladě a ji vyřadit, nema smysl čekat dale.

4.3.2017 11:15
gajdovka

XXX.XXX.45.9

jardagin napsal(a):
Nechte ji tak jestli nakrmí mladě a to zjistíte podle jeho břicha, pokud to nebude dělat oželte mladě a ji vyřadit, nema smysl čekat dale.

Myslíte, že se k němu bude mít?je studené, pohozené, ale žije.

4.3.2017 11:17
jardagin

XXX.XXX.25.15

gajdovka napsal(a):
Myslíte, že se k němu bude mít?je studené, pohozené, ale žije.

Asi ne.Jestli je studene, tak velkou šanci nema,.

4.3.2017 20:58
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Pokud nemáte jinou "čerstvou" matku, které byste mládě podložila, tak bych osobně nečekala a toto utratila Zní to sice krutě, ale jednou jsem taky zažila takovou, která se o vrh nestarala, neudělala pořádně hnízdo, jen takový náznak, několik jich bylo mrtvých hned, čtyři studené jsem "zachránila" - zahřála, vrátila... Samice se o ně nezajímala, jedno uhynulo druhý den ráno, další dvě třetí den okolo poledne a to už jsem nevydržela a to čtvrté utratila. Než se dívat, jak mládě pomalu umírá, radši to udělejte vy. Samici můžete dát ještě třetí šanci, ale rozhodně pro jistotu připusťte ve stejné době alespoň jednu dvě jiné, ať máte možnost mladé podložit. Jinak ji vyřaďte z chovu.

5.3.2017 09:29
gajdovka

XXX.XXX.45.9

xchipsy napsal(a):
Pokud nemáte jinou "čerstvou" matku, které byste mládě podložila, tak bych osobně nečekala a toto utratila Zní to sice krutě, ale jednou jsem taky zažila takovou, která se o vrh nestarala, neudělala pořádně hnízdo, jen takový náznak, několik jich bylo mrtvých hned, čtyři studené jsem "zachránila" - zahřála, vrátila... Samice se o ně nezajímala, jedno uhynulo druhý den ráno, další dvě třetí den okolo poledne a to už jsem nevydržela a to čtvrté utratila. Než se dívat, jak mládě pomalu umírá, radši to udělejte vy. Samici můžete dát ještě třetí šanci, ale rozhodně pro jistotu připusťte ve stejné době alespoň jednu dvě jiné, ať máte možnost mladé podložit. Jinak ji vyřaďte z chovu.

Dala jsem to studené o patro výš, kde je samice s mladými, ale ti už mají 14 dní, chlupatí, už vidí, jak jsem došla z práce, kontrolovala jsem, bylo u nich v hnízdečku, teplounké.Myslíte, že i takové ta náhradní matka nakojí?a měla další dvě narozené, jedno studené, už mrtvé, druhé teplé.

5.3.2017 09:45
jardagin

XXX.XXX.25.15

gajdovka napsal(a):
Dala jsem to studené o patro výš, kde je samice s mladými, ale ti už mají 14 dní, chlupatí, už vidí, jak jsem došla z práce, kontrolovala jsem, bylo u nich v hnízdečku, teplounké.Myslíte, že i takové ta náhradní matka nakojí?a měla další dvě narozené, jedno studené, už mrtvé, druhé teplé.

14 dní je velky rozdíl asi nema šanci, Zkontrolujte jestli je nažrane. Možne to ke ale myslím že je už ted po něm.

5.3.2017 10:16
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jak píše jardagin, dva týdny rozdíl je hodně. Ale tak, za pokus to asi stojí, ale obávám se, že ho starší = silnější mláďata odstrčí (pokud jich tedy není nějak málo)...

28.4.2017 12:35
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Tak v týdnu opět porodila, rozházené mladé, pěkní macci, bylo jich 9, ale už studení, takže bude svíčková, šanci jsem jí dala potřetí.

28.4.2017 13:04
borax

XXX.XXX.91.21

gajdovka napsal(a):
Tak v týdnu opět porodila, rozházené mladé, pěkní macci, bylo jich 9, ale už studení, takže bude svíčková, šanci jsem jí dala potřetí.

Velmi rozumné rozhodnutí...!
Nezbývá než popřát dobrou chuť

29.4.2017 10:03
gajdovka

XXX.XXX.45.9

A druhá králice devět mladých nechala na pospas, předevčírem vzorně udělané hnízdo, chlupů, dneska ráno všichni studení, mokří, mrtví, co se to děje, to je rok k zbláznění.

29.4.2017 17:50
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A jak to dopadlo s tím jedním podstrčeným?

29.4.2017 17:55
gajdovka

XXX.XXX.45.9

xchipsy napsal(a):
A jak to dopadlo s tím jedním podstrčeným?

Než jsem stačila, bylo studené.

30.4.2017 07:37
xchipsy

XXX.XXX.142.1

gajdovka napsal(a):
Než jsem stačila, bylo studené.

Já myslela to jak jste psala "Dala jsem to studené o patro výš, kde je samice s mladými, ale ti už mají 14 dní, chlupatí, už vidí, jak jsem došla z práce, kontrolovala jsem, bylo u nich v hnízdečku, teplounké." ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík