Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

králík Robin

11.3.2017 17:25
králík Robin

XXX.XXX.110.121

Dobrý den,

k Vánocům jsme si s přítelkyní po dlouhém pokukování konečně pořídili od chovatele prvního zakrslého králíčka. Narozen je koncem října, momentálně je mu tedy něco přes 4 měsíce a chováme ho v bytě bez jiných zvířat (včetně dětí).

Co se týče zdraví a chování, nepozorujeme nic zvláštního. Králík je společenský, učenlivý, hravý a s chutí k jídlu. Na jídelníček si dáváme pozor, neustále má přísun čerstvého sena, vody a granulí Versele Laga junior, navíc občas dostává zeleninu (hlavně mrkev) a nově také větvičky z doporučených stromů.

Zhruba měsíc zpátky však začal při pohybu občasně vydávat zvláštní zvuky. Obtížně se to popisuje, ale zní to trochu jako sípání nebo hekání a vychází to přímo z jeho těla, nikoliv z tlamičky. U veterináře jsme byli přibližně 3 týdny zpátky, ale nic konkrétního jsme se nedozvěděli. Mysleli jsme si, že by tento zvuk mohl být způsoben například zuby (i když zvuk takto přímo nezní), ale ty má prý v pořádku.

Nemáte s tímto někdo nějakou zkušenost nebo radu? V souvislosti se zvláštními zvuky se nejčastěji dočítám o alergiích a potížích s trávicím traktem, ale zvuky dělá pouze při pohybu (což mi příliš nesedí na alergii), stravu dostává (snad) kvalitní a geneticky by neměl mít sklon k problémům (chovatel chová tento druh králíků několik desítek let).

Předem moc děkuji za veškeré nápady a odpovědi.

11.3.2017 19:04
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Nemáte pocit že to souvisí s dýcháním? Že králík jakoby "chrápe" v bdělém stavu?

Pokud ano, zažila jsem králíka, co možná něco podobného dělal, a vymizelo to, ale také takové, u nichž se toto zhoršovalo do té míry, že je nakonec bylo nutné utratit...

Příčinu bohužel neznám...

králík Robin

11.3.2017 19:15
králík Robin

XXX.XXX.110.121

Jako dýchací problém to sice trochu zní (i když je to spíš takové vrzání), ale neřekl bych, že je to jako chrápání. Dělá to jen občas, ale vždy pouze při lehkém hopsání. Když je v klidu nebo nebo lítá jako splašený, tak žádné zvuky nedělá.

Na jiném fóru mi pár lidí řeklo, že tímto způsobem si nás králík namlouvá a je to jeho normální chování, tak to snad bude ono.

Každopádně děkuji moc za odpověď.

11.3.2017 19:23
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Nemáte pocit že chovatelia zakrslíkov nevedia čítať ?
Mňa ani najmenej nezaujma ako sa im majú ich zakrslíci. Ja im do fóra neleziem a tot mi ide na nervy furt sa tu na fore v balaste hrabať.

králík Robin

11.3.2017 19:48
králík Robin

XXX.XXX.110.121

mikimajky napsal(a):
Mňa ani najmenej nezaujma ako sa im majú ich zakrslíci. Ja im do fóra neleziem a tot mi ide na nervy furt sa tu na fore v balaste hrabať.

Abyste se nezbláznil.

Všem ostatním, normálně reagujícím se omlouvám. Jsem tu nový a nenapadlo mě, že by zde mohlo existovat speciální fórum pro Pet králíčky, tak jsem se zeptal zde. Své další případné příspěvky budu samozřejmě směřovat tam.

11.3.2017 19:52
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Nezbláznim sa, ale za dnes je to už myslím štvrtá téma so zakrslíkom?
Tak preto tá reakcia.

Ak ak vám príde nenormálne že ma nebaví vo fore o chovných králikoch čítať niečo iné ja za to nemožem.

11.3.2017 19:52
kkki

XXX.XXX.54.213

králík Robin napsal(a):
Dobrý den,

k Vánocům jsme si s přítelkyní po dlouhém pokukování konečně pořídili od chovatele prvního zakrslého králíčka. Narozen je koncem října, momentálně je mu tedy něco přes 4 měsíce a chováme ho v bytě bez jiných zvířat (včetně dětí).

Co se týče zdraví a chování, nepozorujeme nic zvláštního. Králík je společenský, učenlivý, hravý a s chutí k jídlu. Na jídelníček si dáváme pozor, neustále má přísun čerstvého sena, vody a granulí Versele Laga junior, navíc občas dostává zeleninu (hlavně mrkev) a nově také větvičky z doporučených stromů.

Zhruba měsíc zpátky však začal při pohybu občasně vydávat zvláštní zvuky. Obtížně se to popisuje, ale zní to trochu jako sípání nebo hekání a vychází to přímo z jeho těla, nikoliv z tlamičky. U veterináře jsme byli přibližně 3 týdny zpátky, ale nic konkrétního jsme se nedozvěděli. Mysleli jsme si, že by tento zvuk mohl být způsoben například zuby (i když zvuk takto přímo nezní), ale ty má prý v pořádku.

Nemáte s tímto někdo nějakou zkušenost nebo radu? V souvislosti se zvláštními zvuky se nejčastěji dočítám o alergiích a potížích s trávicím traktem, ale zvuky dělá pouze při pohybu (což mi příliš nesedí na alergii), stravu dostává (snad) kvalitní a geneticky by neměl mít sklon k problémům (chovatel chová tento druh králíků několik desítek let).

Předem moc děkuji za veškeré nápady a odpovědi.

Proč nepoužíváte Pet králíci.K.

králík Robin

11.3.2017 20:08
králík Robin

XXX.XXX.110.121

mikimajky napsal(a):
Nezbláznim sa, ale za dnes je to už myslím štvrtá téma so zakrslíkom?
Tak preto tá reakcia.

Ak ak vám príde nenormálne že ma nebaví vo fore o chovných králikoch čítať niečo iné ja za to nemožem.

Chápu vaše rozčarování, ale to lze vyjádřit i v klidu.

Čítať rozhodně umím, ale přiznám se, že rozdělení Diskuze na části Králici a Pet králíci přiliš nerozumím. Pokud mám konkrétní problém se svým zakrslým králíkem, který chci s někým zkonzultovat, vyhledám si v Googlu spojení nebo "zakrslý králík diskuze", kliknu na jeden z prvních odkazů, dostanu se sem (do části "iFauna.cz » Diskuze » Králíci") a o existenci speciálního fóra pro Pet králíky nemám ani ponětí.

Fakt, že se toto stává pravidelně, jen nasvědčuje tomu, že toto rozdělení diskuzí zkrátka není intuitivní a troufnu si říct, že ani logické.

králík Robin

11.3.2017 20:09
králík Robin

XXX.XXX.110.121

kkki napsal(a):
Proč nepoužíváte Pet králíci.K.

Protože jsem netušil, že vůbec existuje. Omlouvám se za nevhodné zařazení, už se to nebude opakovat.

11.3.2017 20:44
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Zdravotní problémy pet králíků snad mohou být totožné s problémy králíků chovaných "na maso". Takže se nedomnívám, že by bylo možno tento dotaz zařadit jednoznačně do té či oné kategorie... tím pádem to snad není nutné tak hrotit...

11.3.2017 20:57
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Ano. to je pravda že zdarvie má králik aj pet rovnaké.
Ale denne sa tu riešia blbosti že hrkoce v klietke v noci, chodí po byte, čurá z klietky von a pod,
a už mi to prišlo príliš jednoducho.
A je pravda že som si ani doteraz neprečítal ani dotaz. Prestal som čítať po prvej vete.

Takže ani neviem na čo sa pýtal.
Toto fórum je skvelé. Našiel som tu cenné rady čo nikde inde nie sú. Ale ak otvorím tému tak očakávam že s bude týkať toho čoho sa má a nie preharabávať sa potom v kope zbytočného balastu ktorý ma oberá o môj čas. A nehodlám ho strácať tým že budem čítať to čo ma nezujma.

Nestalo sa vpodstate nič strašné, ale ak by bol dal už do názvu zakrslý ani na to nekliknem.

králík Robin

11.3.2017 21:33
králík Robin

XXX.XXX.110.121

mikimajky napsal(a):
Ano. to je pravda že zdarvie má králik aj pet rovnaké.
Ale denne sa tu riešia blbosti že hrkoce v klietke v noci, chodí po byte, čurá z klietky von a pod,
a už mi to prišlo príliš jednoducho.
A je pravda že som si ani doteraz neprečítal ani dotaz. Prestal som čítať po prvej vete.

Takže ani neviem na čo sa pýtal.
Toto fórum je skvelé. Našiel som tu cenné rady čo nikde inde nie sú. Ale ak otvorím tému tak očakávam že s bude týkať toho čoho sa má a nie preharabávať sa potom v kope zbytočného balastu ktorý ma oberá o môj čas. A nehodlám ho strácať tým že budem čítať to čo ma nezujma.

Nestalo sa vpodstate nič strašné, ale ak by bol dal už do názvu zakrslý ani na to nekliknem.

Naprosto vás chápu, zdejší fórum je plné informací a také by mě nebavilo se přehrabovat ve věcech, které mě nezajímají, ale jak říkám - nemyslím si, že špatně zařazené dotazy majitelů králíků jako mazlíčků jsou způsobené jejich negramotností nebo hloupostí.

Všechna ostatní zvířata (psi, koně...) zde mají svojí jedinou vlastní kategorii, pouze králík zde má kategorie dvě, které navíc nejsou disjunktní, neboť každý pet králík je zároveň i králík.

Řešení by přitom dle mého mohlo být poměrně jednoduché - stačilo by přejmenovat tuto kategorii například na "Králíci pro užitek". Osobně bych pak do takto pojmenované kategorie svůj dotaz neposlal.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2017 23:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.213

králík Robin napsal(a):
Naprosto vás chápu, zdejší fórum je plné informací a také by mě nebavilo se přehrabovat ve věcech, které mě nezajímají, ale jak říkám - nemyslím si, že špatně zařazené dotazy majitelů králíků jako mazlíčků jsou způsobené jejich negramotností nebo hloupostí.

Všechna ostatní zvířata (psi, koně...) zde mají svojí jedinou vlastní kategorii, pouze králík zde má kategorie dvě, které navíc nejsou disjunktní, neboť každý pet králík je zároveň i králík.

Řešení by přitom dle mého mohlo být poměrně jednoduché - stačilo by přejmenovat tuto kategorii například na "Králíci pro užitek". Osobně bych pak do takto pojmenované kategorie svůj dotaz neposlal.

No neviem aj naši užitkový sú pre nás potešenie, radosť a relax, tak asi tu veľký fanklub nezískate! Nech sa darí.

králík Robin

12.3.2017 00:33
králík Robin

XXX.XXX.110.121

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No neviem aj naši užitkový sú pre nás potešenie, radosť a relax, tak asi tu veľký fanklub nezískate! Nech sa darí.

Název by snad šel upravit tak, aby všem vyhovoval a zároveň nebyl zavádějící. Já pouze nadhodil jednu z možností, rozhodně jsem se však nechtěl nikoho (a zvlášť ne vašich králíků) dotknout.

Také přeji, ať se daří.

Accuracy

13.3.2017 11:28
Accuracy

XXX.XXX.1.187

mikimajky napsal(a):

Vždyť je to celkem jedno, králík jako králík. Jediný rozdíl je v tom, že tady se může zadavateli dostat rady, že by měl králíčka něčím fláknout a pak ho sežrat, což tento obvykle nese nelibě, neboť ušáka má jako mazlíka a ti se nejedí a nezabíjejí. Na to se dá reagovat tak, že píše do fóra velkých králíků, tak ať se nediví. Takhle na něj hned ze začátku vyjet je sice svým způsobem oprávněné, ale kazíte zaběhlé pořádky.
A při množství dotazů se ten jeden ztratí. Do týdne tu bude nějaký další majitel zakrslého teddy králíčka psát dotaz. Kdyby ty odkazy byly vedle sebe, možná by si lidi všimli.

4.4.2021 20:37
adelabahu

XXX.XXX.241.99

Dobrý den, zjistili jste prosím příčinu tohoto problému? My máme ročního zakrslého králíka, který občas dělá přesně to, co popisujete. Při pohybu je z jeho těla slyšet podivný zvuk podobný vrzání. Pokud jste se tedy něco dozvěděli, dejte mi prosím vědět.

4.4.2021 22:38
LavanisCookies

XXX.XXX.150.21

Zdravím,

já mám dvě samičky cca 8 měsíců staré a jedna z nich dělá to samé, jak popisujete vy. Zvuk od ní nevychází pořád, ale pouze v některých momentech a také při pohybu. Já osobně jsem si toho všimla většinou když jí dávám jídlo, běží jako splašená pro mňamku a u toho ten zvuk vydává. Zní to jako vrzání nebo i jako bručení. Dle mého názoru nepůjde o nic hrozného, nejsem sice zkušená chovatelka, ale nemyslím, že jde o nějaký zdravotní problém. Určitě to sledujte, já si to pro jistotu také hlídám. Hlídám jejich vyprazdňování, příjem potravy, jestli nejsou moc unavení či se nechovají odtažitěji než jindy, ale přes to bych se tím prozatím moc nehrozila pokud je králík jinak všeobecně v pořádku a také pravidelně očkovaný.

Dívala jsem se, že je nás víc, jejichž králíčci to dělají, tak pokud nedostanete odpověď, snad vás utěší, že to není zcela neobvyklé a opravdu může jít jen o jakési "námluvy".

16.4.2021 18:10
jkx

XXX.XXX.231.189

adelabahu napsal(a):
Dobrý den, zjistili jste prosím příčinu tohoto problému? My máme ročního zakrslého králíka, který občas dělá přesně to, co popisujete. Při pohybu je z jeho těla slyšet podivný zvuk podobný vrzání. Pokud jste se tedy něco dozvěděli, dejte mi prosím vědět.

namlouva si vas. je to takovy huhlani v hlubsi poloze?

Suchy

13.1.2022 11:09
Suchy

XXX.XXX.251.116

Zdravím,máme doma podobně starého králíka,také vše v pořádku a tyto zvuky také vydává,připomíná mi to takové malé povzdechnutí nebo heknutí,zvuk vydává většinou při rychlém rozeběhu či skoku,ale nemyslím si že je to nějaký problém,nakonec lidé si taky při nějaké náročnější činosti povzdechnou :)

13.1.2022 12:14
jkx

XXX.XXX.96.168

mikimajky _ cist neumite vy. toto je sekce pet kraliku

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2022 12:26

jkx napsal(a):
mikimajky _ cist neumite vy. toto je sekce pet kraliku

Toto je sekce Králíci .Žádné pet tu nevidím. Pomíjím, že reagujete po téměř pěti letech.

14.1.2022 12:23

jkx napsal(a):
ad kometa

Tak nevím, já jsem v sekci Králíci Diskuse, nic jiného se mi nezobrazuje.

14.1.2022 12:49
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ono se to historicky přehazovalo tam a zpátky; napřed tu byla jen sekce Králíci, pak Pet králíčci (nebo tak nějak) a pak zas jen Králíci. Teď myslím, že je rubrika Králíci a v ní je kategorie Králíci mazlíci.

14.1.2022 12:50
jkx

XXX.XXX.96.168

kometa: chce to trochu aktivni pristup. vysvetli vam to kazdej humanoidni pubertak

14.1.2022 13:17
Fatu

XXX.XXX.208.133

jkx napsal(a):
kometa: chce to trochu aktivni pristup. vysvetli vam to kazdej humanoidni pubertak

Se musim,zastat komety..na telefonu takhle rozšířená nabídka není..jen na počítači se to takhle všechno zobrazí..

14.1.2022 13:22
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Fatu napsal(a):
Se musim,zastat komety..na telefonu takhle rozšířená nabídka není..jen na počítači se to takhle všechno zobrazí..

Taky se zastávám komety a mikimajky - protože tenkrát, kdy tohle vlákno bylo aktivní, to v rubrice pet králíků nebylo, protože ta rubrika tehdy vůbec neexistovala.

15.1.2022 08:52

Fatu napsal(a):

Ne, ani na počítači se mi nezobrazí, aspoň ne na první dobrou. Prostě ifauna - klik -jednotlivé sekce, jako psi, koně, kočky, terarijní zvířata..., žádní pet králíci, jenom králíci.

15.1.2022 08:54

jkx napsal(a):

Ale mně to stačí tak, jak to je.

15.1.2022 08:57

Varaxi napsal(a):
Ono se to historicky přehazovalo tam a zpátky; napřed tu byla jen sekce Králíci, pak Pet králíčci (nebo tak nějak) a pak zas jen Králíci. Teď myslím, že je rubrika Králíci a v ní je kategorie Králíci mazlíci.

Tak nějak. Já prostě rozkliknu jenom Králíci. Na kategorie nechodím, v žádné sekci, ani mě to nikdy nenapadlo, nemám důvod.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík