Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

terezie1234

22.3.2017 12:21
terezie1234

XXX.XXX.33.3

Proč některe samice zadupaji mlade a nebo roztahaji a napul sežerou, mame jednu ta rodi a je v klidu ta druha je zabiji.

22.3.2017 13:07
Jan Šporcr

XXX.XXX.37.80

To je uplne normalni pokud to udelala uz po druhe asi by ste ji meli vymenit hold neni schopna matka to se v prirode stava jeste by ste mohla zkusit kotiste a pokud ani to nepomuze pryc s ni z chovu.

22.3.2017 19:50
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jak je samice stará a kolikrát se to stalo, že je takto zlikvidovala?
Proč se to děje? Když pominu vyloženě špatné mateřské vlastnosti, pak je to nejčastěji vlivem stresu (rušení během porodu, ať lidmi, nebo zvířaty jako psi, kočky, potkani, myši..., nadměrný hluk apod.) a špatné výživy.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2017 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Já jen dodám, že tato vlastnost je dědičná. U prvniček se podobné chování vyskytnout může, ale pokud se to opakuje, vyřadit. Pokud se samici povede např. odchovat dvě mláďata z deseti na popáté, tak ta mláďata budou stejně mizerné matky. Mám to ověřené z vlastních zkušeností.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2017 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Ještě dodám, že z mého pohledu je vliv prostředí poněkud přeceňován. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by matky zničily vlivem rušení hnízdo a pod. To kolem kotců často šmejdí děti, soused má mírně retardované psy, ale nikdy žádná odezva. Možná je to tím, že Francouzští berani jsou velice klidné plemeno a je možné že nějaký zakrslík bude reagovat úplně jinak. Tedy mluvím o svých králících a je možné že jiná plemena, či jen jedinci mohou být mnohem labilnější.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2017 21:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také jsem u svých aljašek, havan a třísláků nezaznemenala, že by je rušilo něco vně kotce.Máme 5 psů,9 koček, drůbež, kozy, vše se pohybuje okolo králíkáren.Nevadí jim ani technika která se také často po dvoře pohybuje, ani lítající děti okolo.Do kotce děti tedy nesmí.

23.3.2017 08:36
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě dodám, že z mého pohledu je vliv prostředí poněkud přeceňován. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by matky zničily vlivem rušení hnízdo a pod. To kolem kotců často šmejdí děti, soused má mírně retardované psy, ale nikdy žádná odezva. Možná je to tím, že Francouzští berani jsou velice klidné plemeno a je možné že nějaký zakrslík bude reagovat úplně jinak. Tedy mluvím o svých králících a je možné že jiná plemena, či jen jedinci mohou být mnohem labilnější.

Tak ono bude taky hodně záležet na tom, jak jsou králíci zvyklí. Já jsem s tím taky nikdy problém neměla, ale je to (podle mě) dáno tím, že králíci žijí v prostředí, kde je nějaký ten ruch a tudíž to pro ně nepředstavuje nějaký problém. Králíkárnu mám hned vedle psích kotců a feny umí být hodně hlučné - hlavně když někdo přijede. Rovněž je zde často hluk z dílny, k tomu "vozidla" (auto, traktor, vysokozdviž.vozík...) Takže králíka nemá co překvapit. Minulý týden se dva metry vedle králíkárny dvě hodiny bušilo kladivem do plechu a řezalo flexou a samice ležely rozvalené u dvířek jakoby se nechumelilo.
Ale pokud má někdo zvířata v relativním klidu a pak najednou začne soused bourat barák nebo půl dne řezat za plotem motorovou pilou, může to problém být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík