Viktoria Konečná

XXX.XXX.248.67
Ahojte, mám zajačika ktory si zlomil nohu lebo ho jeden zajac používal ako.. Ako to nazvať sexualnu pomôcku . Čítala som že to máme nechať dorásť, a tak som to aj spravila, lenže jemu to nezrastlo ani po 3 mesiacoch A začala mu hnisat kosť A stále si to okusuje A behá ako torpédo A tu nôžku si ťahá za sebou Prosím pomôžete mi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viktoria Konečná
napsal(a):
Ahojte, mám zajačika ktory si zlomil nohu lebo ho jeden zajac používal ako.. Ako to nazvať sexualnu pomôcku . Čítala som že to máme nechať dorásť, a tak som to aj spravila, lenže jemu to nezrastlo ani po 3 mesiacoch A začala mu hnisat kosť A stále si to okusuje A behá ako torpédo A tu nôžku si ťahá za sebou Prosím pomôžete mi
Zvíře okamžitě utratit.
A příště buď okamžitě utratit nebo se obrátit na veterináře. Svým současným chováním se dopouštíte týrání zvířete.
Viktoria Konečná

XXX.XXX.248.67
Bydliska my sme išli k lekárovi alebo ten nám povedal vlastene nám nepovedal nič. A neviem akým týraním keď sa mu snažíme pomôcť.
Viktoria Konečná

XXX.XXX.248.67
napsal(a):
Zvíře okamžitě utratit.
A příště buď okamžitě utratit nebo se obrátit na veterináře. Svým současným chováním se dopouštíte týrání zvířete.
A my sme toho zajačika nemali mala ho naša suseda A ta s ním k veterinarovi nešla my sme ho dostali po mesiaci ako sa ta noha zlomila.

Viktoria Konečná
napsal(a):
Bydliska my sme išli k lekárovi alebo ten nám povedal vlastene nám nepovedal nič. A neviem akým týraním keď sa mu snažíme pomôcť.
Je možné zvíře týrat i z nedbalosti nebo nevědomosti.
A zvíře s nehojící se zlomeninou bez kvalifikované, profesionální pomoci schopného veterinárního lékaře prostě trpí jako prase, bez ohledu na množství smajlíků ve vašem postu.
Prostě utratit hned. Nebo jste ho měli utratit když jste ho dostali, ono měsíc zlomená noha bez známek hojení prostě NENÍ NORMÁL VĚC která nějak magicky sama zmizí.
Viktória Konečná

XXX.XXX.47.55
rapotacka11
napsal(a):
3 měsíce trápit ?
To se máš čím chlubit !
Ten zajačik je mojej babky a nie 3 mesiace ale 3 týždňe, a mám 13 rokov a babka je už príliš stará a vo veľa dnešných veci nepozná a nevie s nimi narábať.
Viktória Konečná

XXX.XXX.47.55
napsal(a):
Je možné zvíře týrat i z nedbalosti nebo nevědomosti.
A zvíře s nehojící se zlomeninou bez kvalifikované, profesionální pomoci schopného veterinárního lékaře prostě trpí jako prase, bez ohledu na množství smajlíků ve vašem postu.
Prostě utratit hned. Nebo jste ho měli utratit když jste ho dostali, ono měsíc zlomená noha bez známek hojení prostě NENÍ NORMÁL VĚC která nějak magicky sama zmizí.
Ten zajačik je mojej babky ! A myslím že sa oňho dobre stará. Mám vlastného zajačika a ten je zdravý ako ryba a je úplne v poriadku. A sám doktor povedal že to sa samé zahojí.
Viktória Konečná
napsal(a):
Ten zajačik je mojej babky ! A myslím že sa oňho dobre stará. Mám vlastného zajačika a ten je zdravý ako ryba a je úplne v poriadku. A sám doktor povedal že to sa samé zahojí.
jemu to nezrastlo ani po 3 mesiacoch A začala mu hnisat kosť
Tomu říkáte dobré starání? Je hezké, že doktor povedal že to sa samé zahojí, ale pokud se to nezahojilo po třech měsících a ještě mu navíc "hnisá kost", tak co tady očekáváte za rady? Klepněte králíka za uši (včera bylo pozdě) a už ho dál netrapte!
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Chudák králík...
Viktória Konečná
napsal(a):
Máte dvě možnosti. Buď si připravit nemalý finanční obnos, najít KVALITNÍHO veterináře a králíka nechat kvalifikovaně léčit.
Nebo dát ránu z milosti.
A chtělo by to jednat fakt rychle!
Viktoria Konečná

XXX.XXX.243.238
mustela.erminea
napsal(a):
Máte dvě možnosti. Buď si připravit nemalý finanční obnos, najít KVALITNÍHO veterináře a králíka nechat kvalifikovaně léčit.
Nebo dát ránu z milosti.
A chtělo by to jednat fakt rychle!
Ďakujem za rozumný komentár, lekár na tú kosť povedal že máme mu to striekať s aloeverou. Myslíte že je to správne?
Viktoria Konečná

XXX.XXX.243.238
xchipsy
napsal(a):
jemu to nezrastlo ani po 3 mesiacoch A začala mu hnisat kosť
Tomu říkáte dobré starání? Je hezké, že doktor povedal že to sa samé zahojí, ale pokud se to nezahojilo po třech měsících a ještě mu navíc "hnisá kost", tak co tady očekáváte za rady? Klepněte králíka za uši (včera bylo pozdě) a už ho dál netrapte!
Zajačika to nebolí aspoň že to, a bývame V Trnave a tu niesu žiadny kvalitni veterinári. A pomýlila som sa malo to byť 3 týždne. A zatiaľ robIme len to čo sa dá aby nedošlo k tomu najhoršiemu.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Já tomu kulové rozumím, ale hnisající ložisko se musí otevřít a vyčistit. Plus léčiva a nějaký adekvátní režim.
Aloe je fajn věc, když se nehojí akné nebo se popálíte o žehličku, ne na zlomeninu!
Jestli v okolí není kvalitní veterinář, holt budete muset za nějakým přicestovat. A že ho to nebolí, no...
Představte si sebe na jeho místě. Máte zlomenou nohu, vlečete ji za sebou, uvnitř Vám to všechno už tři (teď už čtyři) týdny hnisá. K sepsi organismu máte nejspíš solidně našlápnuto. V takové situaci Vás před s prominutím chcípnutím zachrání jen dvě možnosti. Kvalitní (a ne levná) lékařská péče, i kdybyste za ní měla cestovat přes půl kontinentu, nebo že Vás někdo střelí z milosti. Prosím, jedno z toho zajistěte. Je to pro dobro toho ušáka.
Za ten týden, co tu píšete, jistě máte nastudované reference o různých veterinářích od Bratislavy po Košice. Trnava je velké město, že by se v ní nenašel jeden jediný příčetný veterinář, se mi nechce věřit, ale ať. Když nejsou tam, budou jinde. Naložte ušáka do auta/autobusu a jeďte. A doufejte, že to přežije.
Viktoria Konečná
napsal(a):
Zajačika to nebolí aspoň že to, a bývame V Trnave a tu niesu žiadny kvalitni veterinári. A pomýlila som sa malo to byť 3 týždne. A zatiaľ robIme len to čo sa dá aby nedošlo k tomu najhoršiemu.
Otázkou je, jestli to - dle vás - nejhorší by pro králíka nebylo spíš nejlepší... Zachraňovat zvíře "za každou cenu" není vždy důkazem lásky k němu...
Navíc pokud píšete o "hnisající kosti", dá se usuzovat, že jde o otevřenou zlomeninu a infekci a pokud králík není na atb., brzy bude mít buď takové bolesti, že ho konečně utratíte a nebo pojde sám (ovšem opět v bolestech) na sepsi.
Viktoria Konečná
napsal(a):
Ďakujem za rozumný komentár, lekár na tú kosť povedal že máme mu to striekať s aloeverou. Myslíte že je to správne?
Zdravím, omlouvám se, nevšimla jsem si, že jste se mě dotazoval. Toto vlákno už jsem dále nestudovala, protože zde již dle mě vše bylo řečeno.
Já si v žádném případě netroufám hodnotit doporučení veterináře...
Ale...osobně bych si řekla, že v tomto případě by byl asi potřeba nějaký radikálnější zásah. Antibiotika, vyčištění rány a co já vím, co všechno dalšího.
Kdyby mi toto řekl veterinář, tak bych obratem vyhledala jiného.
Jinak pokud jiného vyhledat urychleně nehodláte a králíka utratit také ne (v tom případě ho tedy velmi lituji), tak asi lepší aloe vera než nic.
Viktoria Konečná

XXX.XXX.243.238
Zajačik už je v pohode :) Ďakujem vám za všetkty názory rady podpóru a aj kritiku.. Sme vám vďačný aj s Belkom A celou rodinou :) !
dobrý den, můj králík má 5 let a má zlomenou zadní nohu. zlomil si to omylem. normálně žere, mazlí se, někdy běhá. noha ji nebolí (neknučí). pouze, když na tu nohu sáhneme, tak ji bolí. běhá normálně, nebo na špičce. má tu nohu trochu nabok (nakřivo + běhá po špičce, nebo ji má ve vzduchu). nevím co mám dělat. veterinář má ted zavřeno. dalo by se to nějak udělat, aby jsme ji nemusi utratit?