Tessouš

XXX.XXX.158.94
Dobrý večer,
Včera, když jsem se vrátila ze školy můj králíček byl zalezlý v koutě a nechodil na zadní nohy a to už pro mne byl signál že něco není ok.Normálně jedl ale pro jídlo se jen natáhl.Vzali jsme ho k veterináři v ten den asi v 9 večer a králíky jsme odsebe oddělili aby se ničím nenakazili.U veterinářky jsme se dozvěděli že to budou 2 varianty zánět středního ucha a nebo bouličky na mozku.Dala nám 3 tabletky mě neznámého prášku a každý den máme podávat jednorázovou stříkačkou 1 osminku z tabletky.
Druhý den nechtěl jíst tak jsme zajeli k veterináři a ten nám poradil mu zeleninovou nebo ovocnou kaši stříkačkou a to samé i s vodou...Nejdřív to bylo sadomaso ale pak se králík krmit nechal.
Chování:Má nakloněnou hlavu doprava, zvednuté levé ucho, chvilkami se točí nebo se staví nazadní a padá...Stává se že si ho vezmu do ruky on vyskočí a začne válet sudy na místě a aby se uklidnil musím ho zvednout a znovu položit.
Byla bych ráda kdyby jste mi řeli svůj názor a co to přesně je...Taky jestli je to vážné ten králíček je pro mě fakt hodně!
PROSÍM BERTE OHLED NA TO ŽE JE MI 12.
Jakto, že je ten prášek neznámý? Skutečně na obale není žádný název?
Pokud Ti na králíčkovi opravdu záleží, vyhledej pro jistotu ještě jiného veterináře... A to co nejrychleji. Možná tento určil diagnózu dobře a léčí ho správně... Než lék pomůže, chvíli to potrvá...Třeba se to za pár dní opravdu zlepší. To může těžko kdo posoudit...
Vážné to ale bohužel opravdu je...
Slovo PASTEURELÓZA náhodou nepoužil?
Jinak, pokud je Ti opravdu 12, klobouk dolů před Tvým dotazem...
Tessouš

XXX.XXX.158.94
mustela.erminea
napsal(a):
Nebo o ENCEFALITOZOONÓZE veterinář náhodou nemluvil?
Říkal něco o parazitovi nějaký prvok...Chodíme na veterinu na zbraslav králíček je na konci léčení kokcidiózy a s tím nám taky pomohli..Dnes už na veterinu nikam nejdu protože už jsem tam byla dnes jednou a králík by se moc stresoval...
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Říkal přesný název ale já si ho nepamatuji..
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Doktor říkal že zánět to nebude když nemá žádný výtok z uchou a má je uplně čisté..
Tessouš
napsal(a):
Říkal něco o parazitovi nějaký prvok...Chodíme na veterinu na zbraslav králíček je na konci léčení kokcidiózy a s tím nám taky pomohli..Dnes už na veterinu nikam nejdu protože už jsem tam byla dnes jednou a králík by se moc stresoval...
Tak pokud mluvil o prvokovi, bude to nejspíš encefalitozoonóza.
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Už lék podávám 2 dny... začal jíst normální granule a lék neodmítá...Dnes ještě neměl ten divný záchvat kdy se nemohl ani postavit...dám sem foto toho prášku.
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tessouš
napsal(a):
Poznáváte tento prášek?
To je Panacur.
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Dnes jsem zjistila že když dám prst do vztyčeného ucha tak protestuje a oklepe se ale s tím uchem co má normálně dole mu to nevadí...Zkoušela jsem to párkrát za sebou a pořád stejná reakce...
Tessouš
napsal(a):
Dnes jsem zjistila že když dám prst do vztyčeného ucha tak protestuje a oklepe se ale s tím uchem co má normálně dole mu to nevadí...Zkoušela jsem to párkrát za sebou a pořád stejná reakce...
Tak nepočítejte s tím, že se to vyléčí nějak rychle. Fenbendazol (což je právě Panacur) se dává až čtyři týdny, každý den a ani tak není jisté, že zmizí všechny příznaky...
Tessouš

XXX.XXX.158.94
Tak, jsem tu zas.
Dnes jsou to už 2 dny po tom, co jsme dobrali Panacur.
Stav se také o hodně zlepšil.
-neválí sudy
-obě uši zase tahá pozemi
-zvědavost a hravost stoupla
-apartie zmizela
-chuť k jídlu
Doufám že se vám tohle nestane a vůbec vám to nepřeji!