Máte někdo s touto sítí zkušenosti?
https://www.kamir.cz/sit-pro-kraliky-65-cm-jednoducha-spicka-vodiva?po=1#zld
Thal
XXX.XXX.44.160
Nemá někdo zkušenosti?
Thal
XXX.XXX.44.160
Tak pak dejte vědět, jak se osvědčila
Tak píši zkušenosti se sítí.
Pozitiva: snadno se staví, králíci ji respektují.
Negativa: tyčky které jsou u sítě nestačí, síť se různě hroutí a je potřeba ji mezi tyčemi ještě zpevňovat dalšími, nejlépe ohradníkovými tyčkami (použila jsem staré, které jsem zkrátila, ale dají se koupit i malé). Síť vezme z baterie spoustu proudu (mám na ni napojenu ještě normální pastvinu), asi proto že vlastně neustále někde probíjí. Taky po ní lezou slimáci a způsobují zkraty. Chtělo by to pod síť dát nějaké pruhy např lina apod, aby se odizolovala. Dále - a to by mě nenapadlo, jsem už u sítě našla 3 mrtvé ropuchy. Asi se snažily projít, a zřejmě se do sitě zahákly nohou. To je mi moc líto.
Jinak mám v 50 m síti 3 samice, a vypadají velmi spokojeně.14 dní jsem u nich měla samce, příští týden by se měly kotit. Pro samce jsme udělali podobnou ohradu, ale už ne síť, ale hustě lanko.
Všichni mají samozřejmě přístřešky, holky si vyhrabaly díru, a pak ji zase zahrabaly, a teď si udělaly malý tunel. Tak jsem zvědavá kde si udělají hnízda. Samec má sice pro sebe celý domeček ale největší radost jsme mu udělali dřevěným truhlíkem, nebo spíš komínkem, který má naležato vprostřed pastvy, buď leží uvnitř nebo nahoře - jako na kanapi.
Nevím jak tenhle můj experiment dopadne, ale musím říct že mít králíky na volno je prostě úžasné. Jsou to ohromně zábavná a akční zvířata, a umí si to opravdu užívat. Samec přišel z klasické králíkárny a týden mu trvalo, než se trochu rozhýbal.
Po téhle zkušenosti už bych králíky do kotce nikdy nedala. Je radost je sledovat, a přestože jim samozřejmě ještě přilepšuji, nejsou na mě zdaleka tak závislí jako kdyby byli v kotci a celkově je s nimi míň práce. Ale jak píši, je to pokus, uvidím co to přinese. Zatím jsem nad míru spokojená.
Králíci na volno jsou fajn, taky ty moje pouštím do výběhu, když je hezky, ale jen den a ne všechny. Většinou samici s mladými. Mám malý celoroční výběh pro kastorexe a kovovou ohrádku pro FB. Mladí si to volno v ohradce užívají, jeden se ale naučil přeskakoval, asi vyleze na záda samici a protáhne se nahoře pod krycí sítí. Přes noc je zavírám do kotců máme tu totiž kunu.