laco753

XXX.XXX.177.208
Zdravim chcem sa spytat do kralikarne by som chcel dat na miesto dosiek na podlahu hlnikovy plech bude to vadit nejako?Dakujem.
laco753
napsal(a):
Zdravim chcem sa spytat do kralikarne by som chcel dat na miesto dosiek na podlahu hlnikovy plech bude to vadit nejako?Dakujem.
Něvěřte takovym nesmyslum, je upně jedno jak vysoka bude podestylka, Jestli začne samice dělat hnízdo dostane se až na dno. Už chci vidět jak jim někdo pujde každou hodinu rovnat podestylku. A co třeba pak zaněty cecku.
jardagin
napsal(a):
Něvěřte takovym nesmyslum, je upně jedno jak vysoka bude podestylka, Jestli začne samice dělat hnízdo dostane se až na dno. Už chci vidět jak jim někdo pujde každou hodinu rovnat podestylku. A co třeba pak zaněty cecku.
Vážený pane, netvrďte tady nesmysly.Pokud to nemáte vyzkoušené, tak to neodsuzujte.Hliníkový plech je oproti pozinkovanému tzv.teplejší, vynikající na údržbu.Odzkoušeno cca 20 let bez poškození.Chytrý jste dost a pokud chcete něco odsuzovat, tak je třeba si to vyzkoušet.K.
kkki
napsal(a):
Vážený pane, netvrďte tady nesmysly.Pokud to nemáte vyzkoušené, tak to neodsuzujte.Hliníkový plech je oproti pozinkovanému tzv.teplejší, vynikající na údržbu.Odzkoušeno cca 20 let bez poškození.Chytrý jste dost a pokud chcete něco odsuzovat, tak je třeba si to vyzkoušet.K.
Kde se používa u kraliku na dno plech.Vy pane chytry.Jo teplejší a to jste slyšel kde. Jinak ja to neodsuzuji ale možna by vam mělo dochazet co to muže asi zpusobit.
JanaKostelec
napsal(a):
Já vždy přemýšlím o tom, jak se zvířata-bytosti, které chovám, cítí. Zpříjemnit jim život, jak nejvíc umím. Mno, králík na plechu. Možná pán ho zvyká na pekáč.
Přesně!
Když už ze života nemají nic, než cca 3 měsíce, tak ať je aspoň prožijí jakž takž v pohodě... Což se bohužel stejně nestane... Ale aspoň se o to pokusím a udělám, co je v mých silách... A plech na podlaze dle mě pododu, aspoň relativní, opravdu nezajistí...
mustela.erminea
napsal(a):
Přesně!
Když už ze života nemají nic, než cca 3 měsíce, tak ať je aspoň prožijí jakž takž v pohodě... Což se bohužel stejně nestane... Ale aspoň se o to pokusím a udělám, co je v mých silách... A plech na podlaze dle mě pododu, aspoň relativní, opravdu nezajistí...
Mám 3 druhy podlahy, HDF desky, lino, prkna, chovám střední plemeno a dle mého názoru jsou králíci nejklidnější na prknech, lino i HDF desky jim dost kloužou. Mám známého ten má plechy s 10 cm rantly a v předu prkno, ale ten nečistí kotce minimálně 1 x týdně, ale až hnůj dosáhne k hrní hraně a to proto že to tak dělal jeho otec. Prý problémy s nemocemy nemá a neočkuje. Každý máme svůj pohled na věc. Já osobně podestýlám pár mm hobliny piliny a odrol ze sena smíchané, na to slámu. mokrá místa posypu dezinfefcí, saje a tlumí zápach.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Za mňa, tiež iba dosky najlepšie suché.Po niekoľkých stavbách kotcov nechávam medzeru asi 5mm.Moč tak lepšie stečie a v kotci je sucho.Upustil som od stavby 3 poschodových kralikarní, už robím len dvoj poschodia.Spodný kotec má strechu do spádu a je na nej položené lino. Rozmer boxu, takto to volám, je 150x75x65, na 25 cm nožičkách. Dá to viac práce no každý box je samostatný a dvaja chlapi ho prenesú. Veľmi vhodné napr pri karanténe, osobná skúsenosť ! Minulú sezonu som nemal kde dávať marodov a tak som toto vyšpekuloval.Inak ma z aujíma téma dezinfekcie, dajte svoje skúsenosti. V zime ked mrzne je problém z nástrekom napr Ekocidu, Ja som začal testovať parný čisťič od Kärcher a potom to usuším elektrickou teplovzdušnou pištoľou. Zatiaľ som spokojný až na tú cenu čisťiča.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za mňa, tiež iba dosky najlepšie suché.Po niekoľkých stavbách kotcov nechávam medzeru asi 5mm.Moč tak lepšie stečie a v kotci je sucho.Upustil som od stavby 3 poschodových kralikarní, už robím len dvoj poschodia.Spodný kotec má strechu do spádu a je na nej položené lino. Rozmer boxu, takto to volám, je 150x75x65, na 25 cm nožičkách. Dá to viac práce no každý box je samostatný a dvaja chlapi ho prenesú. Veľmi vhodné napr pri karanténe, osobná skúsenosť ! Minulú sezonu som nemal kde dávať marodov a tak som toto vyšpekuloval.Inak ma z aujíma téma dezinfekcie, dajte svoje skúsenosti. V zime ked mrzne je problém z nástrekom napr Ekocidu, Ja som začal testovať parný čisťič od Kärcher a potom to usuším elektrickou teplovzdušnou pištoľou. Zatiaľ som spokojný až na tú cenu čisťiča.
Na hnízda použivam síru a nebo mistral, mistral i na kotce. Na oplachovaní misek krmítek potravinářskou dezinfekci a pro jistotu ještě plamen.
Kaválek

XXX.XXX.47.98
Já mám tam z vinklů a stěny z překližky. Dole rošty ze střešních latí. Shrábnu zbytky ostrikam vodou, pak roztok z krtka(louh) a znovu voda. A čisto a bez zápachu.
Taky jsem používala Mistral (primárně jsem ho pořizovala kvůli prasatům) a je opravdu super, krásně vysušuje a zároveň dezinfikuje. Jediné, co mi u něj trochu vadilo - ale je to o zvyku - je pach což je dáno obsahem rostlinných extraktů, je to takový typický pach dezinfekce, když přijdete někam na toaletu
Vyzkoušela jsem i Stalosan, také výborný, ale vysušovací schopnost se mi zdála slabší a rovněž je nevýhodou barva - je růžový.
Nyní testuji Seche Etable a spokojenost. Stejné vlastnosti jako Mistral, ale o dvě stovky levnější (u králíků je to nepodstatné, ale jak jsem psala, potřebuji to i k prasatům a to už je trochu větší spotřeba
Nejvíce exponovaná místa (většinou zadní roh/y) po vykydání pohážu práškem a nastelu hobliny + sláma. Misky umývám v horké vodě + klasický saponát na nádobí, pak samozřejmě pořádně opláchnout.
Staldren jsem jednu dobu taky chtěla zkusit, no odradila mě zase ta barva Je to zase růžový prášek, takže to zabarví i všechno okolo, stejně jako Stalosan (k tomu už se vracet nebudu - ještě tu mám asi 3/4 pytle - jak už jsem psala, nasákavá nebo vysušující, nebo jak to nazvat, schopnost není tak dobrá jako u Mistralu nebo SE.
Biosuper neznám, ale podle popisu se mi vůbec nelíbí - je zde uvedeno, že není určen pro aplikaci do krmiv (což je samozřejmě pochopitelné), ale tím pádem bych se bála, co to může udělat po pozření (mě třeba prasata normálně ten Mistral sbírala ze země - ale jelikož není na bázi fosforu, tak to ničemu nevadí). Složení toho Biosuper vůbec moc "bio" nevypadá... (Síran vápenatý, monodihydrogen fosforečnan vápenatý, přírodní fosfáty...)
http://www.iframix.cz/produkty/prasata/mistral-v-chovu-prasat.html.
hokrví
napsal(a):
Jak to tak čtu, tak ten mistral asi pro mě bude dobrá volba. Na barvě mi nezáleží.
Tak záleží na určení. Ono pokud má někdo třeba bílé králíky, tak ta růžová může být celkem problém (ikdyž na maso je to jedno)
Já jsem byla s Mistralem maximálně spokojená, až tedy na ten "záchodový" pach Ale zase, u prasat jsem ho dávala pochopitelně mnohem víc (a uvnitř) než u králíků, takže to je v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Tak, som to myslel aj ja, lebo mám presne bielo modré osadenstvo. Neviem či by som ich potom nemusel aj osprchovať.A potom už by som musel do Pet diskusie! Inak som to myslel aj tak že, ked napríklad schytáme Rýmu, čo potom? Ja som mal a práve v zime pekne mrzlo! Tak ma zaujal ten parný čistič a celkom sa mi to osvedčilo. Teraz tiež najprv vyparím potom nástrek Ekocidu a potom to celé opálim elektrickou pištoľou. Nie som si istý, ale mám dojem že najodolnejší je vírus Myxomatozy. Kto máte osobné skúsenosti dajte prosím, myslím že to bude dobrá téma.