Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tessouš

22.4.2017 16:01
Tessouš

XXX.XXX.158.94

Dobrý den,

dnes jsem u svého králíčka zpozorovala menší otlaky.
Podrobněji na zadní části obou zadních běhů.
Ptám se jestli to musím mazat nějakou speciální mastí protože poslední 3 měsíce jsme za králíky dali asi 4 000 za veterinu a mamka už je na mě dost naštvaná...V pondělí až pojedu ze školy tak se můžu zastavit třeba pro nějakou mastičku.Myslím že se to udělalo z toho jak ho pouštíˇ moc ven a běhá po linoleu tak už mu na zem pokládám matraci a měkkou deku.

Vzhled:Otlaky jsou malě a nevýrazné.Jsou schované pod chlupy ale jsou tam.Žádné známky krve.

Děkuji za pozitivní rady a prosím vynechte jezení, porážku a česnek.Děkuji.

JE MI 12!

22.4.2017 19:12
jardagin

XXX.XXX.25.15

Tessouš napsal(a):
Dobrý den,

dnes jsem u svého králíčka zpozorovala menší otlaky.
Podrobněji na zadní části obou zadních běhů.
Ptám se jestli to musím mazat nějakou speciální mastí protože poslední 3 měsíce jsme za králíky dali asi 4 000 za veterinu a mamka už je na mě dost naštvaná...V pondělí až pojedu ze školy tak se můžu zastavit třeba pro nějakou mastičku.Myslím že se to udělalo z toho jak ho pouštíˇ moc ven a běhá po linoleu tak už mu na zem pokládám matraci a měkkou deku.

Vzhled:Otlaky jsou malě a nevýrazné.Jsou schované pod chlupy ale jsou tam.Žádné známky krve.

Děkuji za pozitivní rady a prosím vynechte jezení, porážku a česnek.Děkuji.

JE MI 12!

Nemusíš kupovat nic pokud to ma jak píšeš tak stačí jen pořadně nastlat a aby byla suchy podestylka, zahojí se mu to samo.

Tessouš

22.4.2017 19:30
Tessouš

XXX.XXX.158.94

To je super!Má to jakoby na patě zezdola ale je to malinký.Někde jsem četla že to můžu máznout stolním olejem, trochu se toho bojím tak se ptám jestli mám?A ještě něco-mám mu to opláchnout?

22.4.2017 19:34
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Nic neoplachuj! To, co popisuješ, najdu u každého třetího králíka, když budu hledat. Určitě to ale chce raději sledovat, případně potřít měsíčkovou Indulonou.
Jinakk jak píše Jardagin, suchá a vysoká podestýlka - to je základ.

22.4.2017 19:39
jardagin

XXX.XXX.25.15

Tessouš napsal(a):
To je super!Má to jakoby na patě zezdola ale je to malinký.Někde jsem četla že to můžu máznout stolním olejem, trochu se toho bojím tak se ptám jestli mám?A ještě něco-mám mu to opláchnout?

Pokud to ma malinko tak nic. Tím že to namočíš a nebo namažeš olejem to mužeš ještě zhoršit, protože to změkne.

Olejem, to jsou nesmysly vubec takove kraviny nečti. Jinak kdyby se ti někdy stalo že se mu to uděla hodně, tím myslím že to bude bez chlupu a skoro do krve. Tak mužeš používat Sudocrem. Je to určene pro kojence na opruzeniny atd. ja to používam taky. Duležite u toho lečení je sucha podestylka.

22.4.2017 20:11
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Ještě pro lepší porozumění: Na první fotce jsou malé otlaky s jejich typickou lokalizací, na druhé fotce je to, co asi popisuješ, a to je opravdu běžné a fyziologické. "Patní mozůlky" se u některých králíků objevují více, u jiných méně. U hodně králíků jsou tato zvrdlá, méně osrstěná místa patrná už od mala. Na přiložené fotce už je to extrémně výrazné.

Tessouš

22.4.2017 20:41
Tessouš

XXX.XXX.158.94

mustela.erminea napsal(a):
Ještě pro lepší porozumění: Na první fotce jsou malé otlaky s jejich typickou lokalizací, na druhé fotce je to, co asi popisuješ, a to je opravdu běžné a fyziologické. "Patní mozůlky" se u některých králíků objevují více, u jiných méně. U hodně králíků jsou tato zvrdlá, méně osrstěná místa patrná už od mala. Na přiložené fotce už je to extrémně výrazné.

Dobrý večer, Jojo přesně takové to má!Úplně identické, ale odmala to nemá to bych si všimla.

Tessouš

22.4.2017 20:43
Tessouš

XXX.XXX.158.94

jardagin napsal(a):
Pokud to ma malinko tak nic. Tím že to namočíš a nebo namažeš olejem to mužeš ještě zhoršit, protože to změkne.

Olejem, to jsou nesmysly vubec takove kraviny nečti. Jinak kdyby se ti někdy stalo že se mu to uděla hodně, tím myslím že to bude bez chlupu a skoro do krve. Tak mužeš používat Sudocrem. Je to určene pro kojence na opruzeniny atd. ja to používam taky. Duležite u toho lečení je sucha podestylka.

Doma máme něco na opruzeniny..Taková dětská mast.

Mozolnatej ušák

23.4.2017 11:46
Mozolnatej ušák

XXX.XXX.232.10

Poslyš Tess. Ten králík si potřebuje vytvořit mozoly a né si neustále udržovat kůžičku jako dětská prdelka. Poslechni JardaGina a více podestel, a nebo klidně nedělej nic, králík se se svým prostředím srovná i tak.
Pokud to má do krve, či to mokvá, tak bych dal jód a řešil podestýlku, případně to o co se zraňuje.

Zvaž, zda ti péče o králíka něco nenahrazuje. Věnuješ mu možná až příliš péče, nezdravě příliš. Není divu, že rodiče jsou naštvaní.
Přehnaná péče, či jinak pečovatelský syndrom, není žádným přínosem pro toho o koho je takto pečováno. Jen ty budeš vědět jak to je, já se tě v dobré víře snažím upozornit na to co takto postižený chce přehlížet. Pokud bys byla na začátku tohoto problému, myslím že se s tím můžeš ještě srovnat sama. Poskytni králíkovi péči formou čistého kotce s měkkou podestýlkou, výběh, užívejte si společných chvilek...

P.S.
To, že ti je 12 připisuj radši i za svoje odpovědi, když reaguješ na něčí dotaz.

Chovu zdar.

23.4.2017 20:17
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Ahoj Tessouši, v klidu se dále věnuj králíkovi. Čemu lepšímu by ses asi tak měla ve svém věku věnovat? A buď na sebe hrdá, že neřešíš podobné blbosti jako většina holek v tvém věku. A na to, že ve svém věku umíš inteligentně a zdvořile zadat dotaz.90 procent Tvých vrstevníků by se na to nezmohlo. A jak vidno, na ifauně, ani 3/4 dospělých.
Být Tvým rodičem, byla bych na Tebe hrdá.
Jinak ty "otlaky" fakt už neřeš. Jen kdyby se to zhoršovalo...

23.4.2017 20:28
jardagin

XXX.XXX.25.15

mustela.erminea napsal(a):
Ahoj Tessouši, v klidu se dále věnuj králíkovi. Čemu lepšímu by ses asi tak měla ve svém věku věnovat? A buď na sebe hrdá, že neřešíš podobné blbosti jako většina holek v tvém věku. A na to, že ve svém věku umíš inteligentně a zdvořile zadat dotaz.90 procent Tvých vrstevníků by se na to nezmohlo. A jak vidno, na ifauně, ani 3/4 dospělých.
Být Tvým rodičem, byla bych na Tebe hrdá.
Jinak ty "otlaky" fakt už neřeš. Jen kdyby se to zhoršovalo...

Tessouš

24.4.2017 18:39
Tessouš

XXX.XXX.242.114

Moc vám děkuju za vaší podporu!Ono je to docela těžký když ten králík je nemocnej a má něco na mozku.Sice už je v pohodě, ale pořád má nakloněnou hlavu a ucho nahoře i když je to beran.Ještě k tomu se blíží vysvědčení a s tím i ta oprava známek který jsou k rozplaku.Prostě už nevím co...Ono se to nezdá, ale i já někdy řeším holčičí, problémy" a je toho fakt hodně.Takže kdyby to ten malej pecivál nezvládl tak nevim už...

25.4.2017 06:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.110

Myslíš, že je lepší experimentovat a nechat ho trápit ?
Já si to nemyslím.

Tessouš

25.4.2017 17:51
Tessouš

XXX.XXX.242.114

rapotacka11 napsal(a):
Myslíš, že je lepší experimentovat a nechat ho trápit ?
Já si to nemyslím.

Jak experimentovat?To nechápu...

25.4.2017 18:45
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Tessouš napsal(a):
Moc vám děkuju za vaší podporu!Ono je to docela těžký když ten králík je nemocnej a má něco na mozku.Sice už je v pohodě, ale pořád má nakloněnou hlavu a ucho nahoře i když je to beran.Ještě k tomu se blíží vysvědčení a s tím i ta oprava známek který jsou k rozplaku.Prostě už nevím co...Ono se to nezdá, ale i já někdy řeším holčičí, problémy" a je toho fakt hodně.Takže kdyby to ten malej pecivál nezvládl tak nevim už...

Jasně, život je mnohdy těžký. Zvykej si...Jsou i horší věci, než nemocný králík. Řešit holčičí problémy je fajn, ale všechno má své meze. Hlavně nedopusť, aby holčičí věci byly na prvním místě. To je špatně! Jsou mnohem důležitější věci v životě. (Třeba chovat se a jednat tak, aby sis sama sebe mohla vážit.) Známky můžeš opravit. Stačí jen chtít a najít vůli... To víš sama nejlíp. Za dobré známky Tě rodiče určitě rádi odmění. Třeba tím, že zaplatí léčbu králíkovi.
Jevíš se jako chytrá holka, tak popřemýšlej a najdi si svou cestu, která nebude laciná a tuctová. Držím pěsti.

25.4.2017 22:23
bery25

XXX.XXX.23.253

Najdi si svou cestu, která nebude laciná a tuctová, ale to je to najtasie, dobre sa nam to radi ked uz mame rokov x , dievča si cestu najde a drzim jem velmi palce, zaklad ma uz velmi dobry.

Tessouš

27.4.2017 20:07
Tessouš

XXX.XXX.158.94

Moc vám všem děkuji!

Deniee

22.3.2019 21:46
Deniee

XXX.XXX.168.5

Dobrý den,

dnes jsem u naší princezny objevila toto na zadních tlapkach. Pravděpodobně to budou otlaky, ale nejsem si jistá. Mam běžet pro nějaké léčivo? Doma nám běhá po linu. Jinak to nemokva, nekrvaci a vypadá, že ji nic nebolí, jelikož běhá jako dívá.. :)

Moc děkuji za radu. Jinak v kleci má takovou gumovou podložku co se dává do vany a v zachudku pelety.

Díky za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík