Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2017 23:20
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Dobrý den, stalo se vám to někdy? Mám 3 denní mláďata a dnes jsem objevila v rohu králikárny mravemce kousek od hnízda a bojím se aby mláďatům neublížili. Samice asi musela do hnízda něco přinést. Jak se mravenců zbavit? Je možné tak brzo králikárnu vyčistit?

30.4.2017 07:42
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ideální je najít, kudy tam mravenci lezou, tyto přístupové cestičky ošetřit nějakým insekticidem (tedy v těch místech, která nejsou králíkům přístupná) no a na ty v kotci vzít normální vysavač - samozřejmě předtím samici odebrat a na tu chvíli umístit jinam.3denním mláďatům to vadit nebude, ale samice by nejspíš jančila. Podestýlku v okolí hnízda odstranit, mravence vysát a nastlat novou podestýlku. Samozřejmě zkontrolovat, jestli nejsou mravenci i v hnízdě!

30.4.2017 08:14
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

xchipsy napsal(a):
Ideální je najít, kudy tam mravenci lezou, tyto přístupové cestičky ošetřit nějakým insekticidem (tedy v těch místech, která nejsou králíkům přístupná) no a na ty v kotci vzít normální vysavač - samozřejmě předtím samici odebrat a na tu chvíli umístit jinam.3denním mláďatům to vadit nebude, ale samice by nejspíš jančila. Podestýlku v okolí hnízda odstranit, mravence vysát a nastlat novou podestýlku. Samozřejmě zkontrolovat, jestli nejsou mravenci i v hnízdě!

Mravenci mají právě cestu přes hnízdo. Proto mě napadlo vyčistit kompletně kotec a mladé přenachvíli přesunout.

30.4.2017 11:20
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Dnes ráno mi otec poradil nasypat kolem kari. A světe div se, během chvilky byli pryč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík