Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno... zahradu poddolují a kůň si zlomí nohu v nějaké díře.
taky jak budete ty králíky odlovovat do kuchyně? brokovnicí?
Masérek

XXX.XXX.128.36
U nás na ulici má člověk králíky na zahradě volně se slepicemi a husami. Kromě zabezpečení zahrady, za který by se nemuselo stydět kdejaký vězení. Tak je to jen měsíční krajina se spoustou děr. Absolutně nepoužitelná a je pouze pro ty zvířata. Jinak si tam člověk zláme nohy, kůň tuplem. Celej výběh musíte odepsat jako nepoužitelný kus pozemku a celej zabezpečit proti podhrabani.
Na lovení králíků na zahradě je vhodný rybářský podběrák :D.

pedy
napsal(a):
Že budou dělat díry mi nějak nedošlo...Četla jsem o chovu pod kozami, to si chovatele chválí, že králici sezerou co koze upadne... usakum uděláme zvláštní výběh tedy...Máte někdo venkovní výběh a v něm králíky různeho věku a pohlaví dohromady?
Skupinový chov na dostatečně velké ploše nevadí, pokud se ptáte na tohle.
ale chov králíků ve venkovních výbězích... no, zabezpečit to před podhrabáním technicky lze, ale z výběhu udělají měsíční krajinu bez trávy a dlouhodobě je to neudržitelné z hlediska hygieny. jak z hliněného výběhu dostanete pryč oocysty kokcidií? nijak.

Na chov společně s kozami pozor. Znám několik chovatelů co tak králíky pod kozami mají bez problémů, ale třeba moje koza králíky cíleně zabíjí a naučila to i mladou. Jde po nich rohama i kopýtky, co se jí narodilo první kůzle, do té doby jim nic nedělala.
Já jsem dal mladé jako sekačku pod trampolinu. Je to super sekačka. Taky přemýšlím že bych tam dal samce a samice ale nevím kolik jich tam mám dát aby to stačilo samcovi.
napsal(a):
Skupinový chov na dostatečně velké ploše nevadí, pokud se ptáte na tohle.
ale chov králíků ve venkovních výbězích... no, zabezpečit to před podhrabáním technicky lze, ale z výběhu udělají měsíční krajinu bez trávy a dlouhodobě je to neudržitelné z hlediska hygieny. jak z hliněného výběhu dostanete pryč oocysty kokcidií? nijak.
A co třeba sluneční paprsky? Ty oocysty likvidují... Známý takto chová králíky od nepaměti a jde mu to dobře...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.235
mustela.erminea
napsal(a):
A co třeba sluneční paprsky? Ty oocysty likvidují... Známý takto chová králíky od nepaměti a jde mu to dobře...
Tiež poznám jeden podobný chov, ide to len sa musia 4x do roka nadopovať Sulfacoxom ! Slnečné lúče sú vraj dobré na pleť, tak neviem...? Mne nechuťí ani H2O ožiarená ultrafialovým žiarením !
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Na chov společně s kozami pozor. Znám několik chovatelů co tak králíky pod kozami mají bez problémů, ale třeba moje koza králíky cíleně zabíjí a naučila to i mladou. Jde po nich rohama i kopýtky, co se jí narodilo první kůzle, do té doby jim nic nedělala.
Máme asi hodné kozy, ale s králíky fungují v pohodě. Jen samozřejmě pokud je něco dobrého, napřed žerou kozy a pak až teprve králíci - kozy je odhánějí. Ale dáváme ke kozám jen králíky na výkrm, ne samice na odchov s mladými. Měla bych o mladé králíčky strach, to by asi dobře nedopadlo. Kozy vodíme přes část dne na pastvu, jinak jsou s králíky ve chlívku s betonovou podlahou, takže hrabání nehrozí. Kozy vytahají a pošeredí dost sena, králíci toho stihnou dost velkou část zbaštit než to kozy znečistí, takže za mě super.

Naše jsou taky hodný, ale ne na králíky.
Koukněte na youtube a zadejte rabbit colony...anglicky určitě umíte...v týhle zemi tedy aspoň se ten jazyk už učí, nééé? jako ukázka kopíruju stránku https://www.youtube.com/watch?v=Jw0AZg-1zb8&list=PLEAl-VDtn9kaFFioqXAswgyKVgwVXFkwJ&ab_channel=Peebles%27RabbitColony
takže pěkné pokoukání
A nebo tohle a fantazii se meze nekladou
https://www.youtube.com/watch?v=sS0_7gvep3k&ab_channel=KainanRa%27sSuburbanHomestead.
S volným výběhem

XXX.XXX.13.206
- Jednoznačně je možný jak zcela volný tak na omezené ploše.
- Králík je kazisvět a okouše na co příjde. Dělá nory kde uzná za vhodné, nejradši všude.
- Občas se do sebe zamiluje bratr se sestrou (a třeba právě zahnou někam trochu bokem), nebo synek obskočí matku. Na pekáč to nevadí a kdo ví třeba se když si toho nevšimnete a dáte dále do chovu upevní i nějaký ten žádoucí znak či vlastnost.
- Nejsou žádné problémy s vykusováním, zabřezáváním, hnízdy, kojením (ani když se staří snaží vycucnout samice a okrást ty mladší, když dát nechtějí tak nedají a klidně je i pokoušou),...
- Je problém očkovat. Pochytat třeba jen dva vzpupné králíčky (na omezené ploše) mi zabere stejně času jako naočkovat králíky od čtyřech samic. Je potřeba dělat kompromisy, protože někdy jsou králíčci třeba týden od sebe (s celkovým rozpětím měsíc).
- Je třeba počítat tak do desátého týdne s nějakými ztrátami (kočka, pes, slepice, něco ušláplé samicemi ve vašem případě i dobytkem).
- Králíci na užírání kde komu jsou mistři (podobně jako všechna zvířata - nejradši žerou u sousedů).
- Malé králíky, pokud jsou nestandardně zbarvení mohou třeba slepice (ale asi i jiná zvířata) považovat za škodnou. útočili mi takhle slepice třeba na zrzavé, než povyrostli (zda v nich rozpoznaly králíky nebo si na ně zvykly nevím).
P.S.
Provozuji takhle směs králíků. Nic čistokrevného. Dobré je poznat od které samice máte v ruce mladé (oni vás zařadí do pospolitosti, samice a samec se nebudou bát u mladých to bude vždy procházet vývojem který je ukončený pekáčem), ale vždy se to nedaří (pokud je krev ze strakatých jak v samci i samicích, případně u některých samic šance na jedince zcela bílé či černé - než se vybarví).
, s volným výběhem'' velmi děkuji za obsáhlou reakci . Vy tedy máte králíky volně a ve skupině pokud jsem to správně pochopila? Nemáte nějaké fotky pro inspiraci? Pokud žijí ve skupině a národi se mladí králíci není problém se samcem či ostatními samicemi? A nemáte zkušenosti s velikostí plochy pokud jsou takto ve skupině? Ještě jednou děkuji.