Tessouš
XXX.XXX.158.94
Dobrý den,
mám otázku na chovatele, kteří mají zkušenosti s vitamíny.
Jednoduše, co bych měla podávat za zeleninu, ovoce atd..v čem se nachází vitamín B.
(tím nemyslím prášky a tyhlecty srandy..)
Děkuji ze smysluplné odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tessouš
napsal(a):
Dobrý den,
mám otázku na chovatele, kteří mají zkušenosti s vitamíny.
Jednoduše, co bych měla podávat za zeleninu, ovoce atd..v čem se nachází vitamín B.
(tím nemyslím prášky a tyhlecty srandy..)
Děkuji ze smysluplné odpovědi.
Pivovarské kvasnice.
Uživatel s deaktivovaným účtem
mustela.erminea
napsal(a):
Pokud krmíš jakž takž kvalitní seno, a k tomu granule či jádro, řešit nejen vit. B je naprosto zbytečné.
Myslím si, že to řeší kvůli nějakým neuro problémům.
zdravý králík si dostatek vitamínu B pro vlastní potřeby získá koprofágií. V seně béčko není, stejně tak není v zelenině nebo ovoci. Je v obilninách.
Krmná surovina, která obsahuje hodně vitamínů skupiny B, jsou především krmné kvasnice, pivovarské kvasnice nebo sladový květ.
Vitamín B není v senu, ovoci a zelenině?
Stačí se zadat pojem seno na Wikipedii a vyjede mi u něj významné množsví vitamínů skupin B. Stejně tak třeba obyčená pampeliška je uváděna jako významný zdroj vitamimu B. Stejně tak obyčejné jablko, mrkev, atd.
Samozřejmě živočišné produkukty či např.i obiloviny jsou nejvýznamnějšími zdroji. Stejně však platí to, že u králíka, jakožto tvora životně závislého na cékotrofii, je zbytečné řešit nedostatek zrovna tohoto vitaminu.
Tessouš
XXX.XXX.158.94
Dobrý den, jen tak pro info, řeším to kvůli tomu, že se obávám toho, že se mi šíří z králíka Encephalitozoonosa na dalšího a to jsem si myslela, že už je dostatečně přeléčen a neprojevuje žádné příznaky.
Věštec
XXX.XXX.236.232
"Myslím si, že to řeší kvůli nějakým neuro problémům."
No já být Tessoušův králík, tak možná i přemýšlím zda to na světě rovnou nezabalím. Jestli zrovna já mám zapotřebí takovou "péči".