Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dodo77

11.6.2017 23:43
Dodo77

XXX.XXX.128.197

Zdravím, Aký je váš nazor? Je podla vas možné predať kralicie mäso cca 100ks mesacne? Aký je aktuálny dopyt.
Samozrejme pri reklame ci uz letakovou formou alebo Facebook. Cena za lg 6eur t. j primerne 10eur za králika.

Druhá časť ake mate náklady na cho jedného kusu od vrhu až po jatocny stav.? Bez ohladu na cas a ľudskú stránku. Čisto krmivo.

Dodo77

11.6.2017 23:45
Dodo77

XXX.XXX.128.197

Ospravedlňujem sa za nazov samozrejme ide o temu naklady na chov/dopyt.

12.6.2017 06:37
horal

XXX.XXX.202.176

To už tady jednou bylo. Kompletní now-how a k tomu ještě náklady na jednoho či dva zaměstnance a hodila by se i nějaká adresa odběratel. Tak na tohle asi nikdo reálně neodpoví. Koneckonců, už se to tady probíralo jenom si vyhledat v archivu. Myslím že tazatel je identický. Já mám jenom jednu radu. Začít v malém a postupně si hledat klientelu. Všechno si evidovat, vytvořit tabulky, zvážit možnosti chovu a odbytu, co s kafilérním odpadem a hnojem atd. A né ptát se, řekni mi jak to děláš já to budu dělat taky. Navíc je to téma minimálně na diplomovou práci. Tak chovu zdar.

Maserek

12.6.2017 14:01
Maserek

XXX.XXX.10.70

Asi Vám nezbyde nic jinýho, než na rok-dva začít s málem a pak to rozpočítat na větší počet. Zjistit jakou Vám dají slevu na krmivu atd. atd.

Já si to třeba už druhým rokem vedu, ale nevidím důvod, proč bych svou "práci" měl někomu sdělovat, abych mu ulehčil život. Nehledě na to, že mě z vašeho dotazu přijde, že o samotném chovu a věcech okolo toho moc nevíte a začínáte úplně od nuly.

Jinak nejlepší odbyt budete mít ve velkých městech, kde je víc bohatých lidí a méně lidí co králíky chová :).

12.6.2017 20:15
borax

XXX.XXX.91.21

No tak na vesnici už králíky moc lidí nechová...
Není ani kupní síla(na vesnici) resp.je malá.

Takže prodej rozhodně do města po jednotlivých kusech konečným odběratelům.
V tak malém množství se o slevě na krmivo nemá cenu bavit.
Tazatel má růžové brýle.
Klientela se buduje léta...je to tvrdý dril pro chovatele-obchodníka.
A jediné v čem se můžete odlišovat o řetězců je 100% kvalita.
Pořád se bavím o drobnochovu.Protože tím se začíná a mnohdy i končí ;-).

Neregistrovaný uživatel

14.6.2017 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já teda nemám zkušenost s velkochovem králíkům, ale zkusila jsem si "velkochov" potkanů na zkrm a musím říct, že jsem končila při počtu cca 400ks potkanů a prodávala komplet vše. Výdělek nějaký byl, žrádla jsem brala kvanta, přímo krmné granule, klece...no jako počáteční investice byla celkem vysoká, pak se to trochu jakoby nulovalo, pak byl výdělek, ale když jsem zjistila že několik měsíců trávím dny tak, že dojedu z práce v 15:30, zavřela jsem se do "potkaňárny" a z tama vylezla na večer, až bylo vše nakrmeno, napojeno, překontrolováno, spočítány mladé, zapsány porody atd atd...další práce s inzercí, furt někdo volal, tam ti na mazlíka, ten chtěl pro hada...takže víkendy byly o tom, že k nám chodili lidi a kupovaly potkany po kuse i po 100ks ale ta práce, ten prach, všechno to dýchat...mazec, opravdu mazec, hnůj jsem dávala do beček a vozila ke známe na vlečku "chová koně"
ve finále měsíční přivýdělek k méme platu po odečtení nákladů cca 6-7000Kč což jako není málo, ale to by musel člověk dát výpověď, navýšit počty a věnovat se tomu naplno aby to opravdu neslo, jen tak při práci se to fakt nedá, člověk nemá na nic jiného čas, nemůže jet na dovolenou, nedejbože nemoc.
Jako zkusit se má vše, tak to zkuste, třebo to výjde třeba to vzdáte jako já s potkanama

14.6.2017 22:47
jardagin

XXX.XXX.25.15

Taky vam přidam radu, vykašlete se na to, už ted jste líny. Nechce se vam ani spočítat naklady na chovny ks a už vubec se vam nechce dělat pruzkum trhu. Rekl bych že mate představu vypustít kraliky na louku a za 8 měsícu je budete sklízet.

Na socialce vam to daji zdarma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík