Samička asi ztratila mléko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2017 19:05
krepelkyfm

XXX.XXX.2.242

Dobrý den,
prosím o radu. Samička zakrlého králíka asi ztratila mléko, mláďátka mají 10 dnů, jsou vyhublá, mají prázdná bříška, zkoušejí už se dostat k vodě z napáječky a olizují tu vodu, co nakapala dolů. Takže asi mají nouzi. Nemám doma nic jiného, než plnotučné krabicové mléko 3,5%. Zkoušela jsem jim dávat na prstu a docela to hltali. Můžu jim toho mléka dát více stříkačkou? Mám strach, aby nedostali nějaký střevní katar. Má se do toho přidat Sunar? Kolik % tuku má králíčí mléko 10 dní od porodu? Ta samička-mamina prostě skoro nejí a mám pocit, že to začlo po Acidomidu, je to možné? Má v misce granule, oves, trochu ječmene jsem přidala (i když ječmenem vůbec nekrmím), chleba, ovesné vločky. Sena trochu ubude, ale nic moc. Kokcidióza to asi není, je veselá, je hravá (vzteklá jako vždy). Děkuji za případné rady.

6.7.2017 20:52
borax

XXX.XXX.91.21

Moc otázek.
Jen jedna odpověď...Vzdejte to.Takhle malé králíky se nedá udržet.
Dříve, či později chytnou kokcidiozu a uhynou tak jako tak.
Starší králíky by se dalo odchovat na sušeném mléce pro kočky.

6.7.2017 22:15
krepelkyfm

XXX.XXX.2.242

Když oni jsou tak krásní... Ale hlavně se ti drobečci ke mně hrnou jako "pro záchranu". Ostatní v tomhle věku kolem 10 dnů (kteří mají od mamin vše, co potřebují), vždycky, když zvědavě pátrám v hnízdě, tak to skáče jak blechy a zdrhá a tihle "postižení" fičí ke mně... Dala jsem ji 3,5% krabičák s přídavkem HIPu (vyžebrala jsem od sousedky, která má mimino). Kdoví, příroda je mocná čarodějka... Ovšem zdá se mi, že ten HIP (nevím složení) je poněkud jiný než Sunar (jsem musela ochutnat, jestli je teplota akorát ).

ccs

7.7.2017 19:14
ccs

XXX.XXX.99.182

Zkuste to stříkačkou. předloni jsem takhle vypiplal 8 králíčků z 10 kterým bylo 12 dnů když zdechla samice. krmil jsem nutrilon inějkční stříkačkou 2 X denně a pak přidával ovesné vločky a seno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík