Zastřihávání drápů u kralice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

majabenik

18.7.2017 23:39
majabenik

XXX.XXX.67.66

Dobrý den chtěla bych se zeptat srihala sem samici králíka drapy smikala se mi v ruce a jak se jí položila přestala chodit na zadní a teď je tahá za sebou čím to bude děkuji za odpověď.

19.7.2017 02:17
strakac1555

XXX.XXX.28.152

Domnívám se, že došlo k prasknutí v páteři. Tedy k ochrnutí na zadní část těla. Samici co nejdříve vyřaďte ať se netrápí. Stříhání drápů je vždy lepší dělat ve dvou, předejdete podobným zdravotním problémům.

19.7.2017 14:23
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Souhlas. Králík je zvíře křehké, stačí ho víc "blbě" zmáčknout a je to... Já stříhám drápy buď tak, že mám králíka na stolku, přitlačeného "na sebe" a jen zvednu packu kousek nad stůl a stříhám a nebo ve dvou, kdy ten druhý ho má na klíně, přidržuje za kůži na hřbetě a já stříhám. Otázka minuty.

19.7.2017 17:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.45

Co zvířat tady zařve...

20.7.2017 12:48
horal

XXX.XXX.202.176

rapotacka11 napsal(a):
Co zvířat tady zařve...

No právě a od toho by měla být iFauna aby se to stávalo co nejméně. Je třeba poradit jak na to jako třeba xchipsy a né hned peskovat že udělal tazatel něco blbě. Ta rada je i pro jiné co čtou příspěvky, ale netrofnou si zeptat se.
Já si dám králika na stůl a někdy na běhy ani nesahám. Jak má pacičku na stole ustříhnu drápek v obrysu packy. Mladým chovným ustříhávám jenom špičky. Jsem diabetik a tak se škrabance špatně hojí. Ve dvou je to samozřejmě lepší, jeden králika přidržuje a druhý stříhá. To stačí pacičku jenom trochu nadzvednout pro snažší stříhání. Nejlepší je nechat si to ukázat od nějakého zkušeného chovatele.

20.7.2017 13:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.130

Nejlepší je nechat si to ukázat od nějakého zkušeného chovatele.
""""""""""""""""""
Proč ?
Pár jich doramtám, pak se tady zeptám, proč ten mrzák nechodí
a jednou na to snad přijdu...

Promiňte Horale, chybí mi trpělivost.
Oni se ptají až když vše zprasí,
ale najdou se tu lidé jemní a vlídní, kteří jim to korektně vysvětlí.
Já bych s nimi zatřásla a houkla bych: probuď se, mysli ty... neználečku !

20.7.2017 15:40
horal

XXX.XXX.202.176

Trpělivost přichází s věkem. (promiňte že je to mimo téma) a vnoučaty. Já jich mám devět a když máte odpovídat na milión otázek a to ještě devětkrát kolem dokola tak se člověk trpělivosti naučí. Bez trpělivosti se neobějdete ani v chovu. Musíte čekat jestli králice zabřezla, pak na porod kolik bude mldých. U kuřat kolik je vajíček oplozenych, kolik se jich vylíhne. Život je relatývně krátký, tak proč si ho spěchem zkracovat.
No ale věřte, že i mne vytočí když čtu takové dotazy a právě proto je třaba ho poučit aby nezmrzačil i dalšího králika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík