majabenik
XXX.XXX.67.66
Dobrý den chtěla bych se zeptat srihala sem samici králíka drapy smikala se mi v ruce a jak se jí položila přestala chodit na zadní a teď je tahá za sebou čím to bude děkuji za odpověď.
Souhlas. Králík je zvíře křehké, stačí ho víc "blbě" zmáčknout a je to... Já stříhám drápy buď tak, že mám králíka na stolku, přitlačeného "na sebe" a jen zvednu packu kousek nad stůl a stříhám a nebo ve dvou, kdy ten druhý ho má na klíně, přidržuje za kůži na hřbetě a já stříhám. Otázka minuty.
rapotacka11
napsal(a):
Co zvířat tady zařve...
No právě a od toho by měla být iFauna aby se to stávalo co nejméně. Je třeba poradit jak na to jako třeba xchipsy a né hned peskovat že udělal tazatel něco blbě. Ta rada je i pro jiné co čtou příspěvky, ale netrofnou si zeptat se.
Já si dám králika na stůl a někdy na běhy ani nesahám. Jak má pacičku na stole ustříhnu drápek v obrysu packy. Mladým chovným ustříhávám jenom špičky. Jsem diabetik a tak se škrabance špatně hojí. Ve dvou je to samozřejmě lepší, jeden králika přidržuje a druhý stříhá. To stačí pacičku jenom trochu nadzvednout pro snažší stříhání. Nejlepší je nechat si to ukázat od nějakého zkušeného chovatele.
Nejlepší je nechat si to ukázat od nějakého zkušeného chovatele.
""""""""""""""""""
Proč ?
Pár jich doramtám, pak se tady zeptám, proč ten mrzák nechodí
a jednou na to snad přijdu...
Promiňte Horale, chybí mi trpělivost.
Oni se ptají až když vše zprasí,
ale najdou se tu lidé jemní a vlídní, kteří jim to korektně vysvětlí.
Já bych s nimi zatřásla a houkla bych: probuď se, mysli ty... neználečku !
Trpělivost přichází s věkem. (promiňte že je to mimo téma) a vnoučaty. Já jich mám devět a když máte odpovídat na milión otázek a to ještě devětkrát kolem dokola tak se člověk trpělivosti naučí. Bez trpělivosti se neobějdete ani v chovu. Musíte čekat jestli králice zabřezla, pak na porod kolik bude mldých. U kuřat kolik je vajíček oplozenych, kolik se jich vylíhne. Život je relatývně krátký, tak proč si ho spěchem zkracovat.
No ale věřte, že i mne vytočí když čtu takové dotazy a právě proto je třaba ho poučit aby nezmrzačil i dalšího králika.