Krmení jenom senem - mýtus?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2017 19:18
Nicoleta

XXX.XXX.209.57

Potkala jsem spoustu hobby chovatelů, kteří mi řekli, že bych měla králíky krmit jenom senem, jak zakrslíky, tak masňáky. Viděla jsem králíky toho jednoho a přijdou mi jak kost a kůže, je možné, že pak může králík co jí jen seno umřít hlady? Neb je to pravda, že můžou jíst pouze seno a budou nabírat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2017 19:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, už jsem taky takový chovy viděla, hlady neumřou, ale rozhodně neprosperujou. On na jednu stranu králík hladu vydrží dost, ale hraničí to s týráním.

21.7.2017 19:49
jardagin

XXX.XXX.25.15

Nicoleta napsal(a):
Potkala jsem spoustu hobby chovatelů, kteří mi řekli, že bych měla králíky krmit jenom senem, jak zakrslíky, tak masňáky. Viděla jsem králíky toho jednoho a přijdou mi jak kost a kůže, je možné, že pak může králík co jí jen seno umřít hlady? Neb je to pravda, že můžou jíst pouze seno a budou nabírat?

Pokud vam někdo daval takove to informace, tak to museli byt totalní retardi. Takovy by vubec neměli chovat nic.Jeste rok jen zeleninu a uvidíte jak budete vypadat a za další rok by vam mohli začít zdravotní problemi.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2017 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.28

jardagin napsal(a):
Pokud vam někdo daval takove to informace, tak to museli byt totalní retardi. Takovy by vubec neměli chovat nic.Jeste rok jen zeleninu a uvidíte jak budete vypadat a za další rok by vam mohli začít zdravotní problemi.

Doporučujem prečítať pár staršich publikácii kde je popísané zloženie krmnej dávky pre každú vivinovu fázu králika, nie je to až tak zložité. Tieto zvieratá toho znesú veľa no nakoniec už sa zosypú. Základ všetkého je správne a vyvážene krmenie, netreba to podceňovať! Jardagin má pravdu, ak to nezvládate dajte od králikov ruky preč !

22.7.2017 12:19
Nicoleta

XXX.XXX.158.132

Děkuji za vaše názory, neřekla jsem, že jsem na radu dala, spíš naopak mě to pobouřilo. Já krmím ovsem a mrkví ještě k senu.
Chtěla jsem jen vědět, co si kdo myslí, nevěřila jsem totiž, že by králík mohl žít jen ze sena.

24.7.2017 09:11
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A tak..žít.. Může žít jen ze sena (nějakou dobu), co by nemohl? Ale od králíků, které chováme, očekáváme nějakou produkci - ať jsou to mláďata od samic (včetně všeho, co s tím souvisí, tj. bezproblémový průběh březosti a porodu, životaschopná mláďata, dostatečná laktace samice atd..), přírůstky u králíků ve výkrmu atd atd.. A to už JEN ze sena nelze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík