Dobrý den, právě stojím před rozhodnutím jestli jsi vzít dvě zakrslé sestřičky nebo jednu. Sice mám volné dva kotce ale ráda bych je ponechala spolu. Jen pro info minimum prostoru pro zakrslého Králíčka je 2400m2 a já mám 7800m4. Tak co myslíte, jaká je šance že se budou nadále snášet? A když se budou snášet je ten kotec dostatečný? Ráda bych jsi totiž na jaře pořídila dalšího Králíčka. Moc děkuju.
bum
XXX.XXX.113.189
Tam se ani nepotkají.
Pokud to jsou samička a navíc sestry, tak jsem se nesetkala s nesnášenlivým chováním. Maximalně v období řije naskakuje jedna na druhou, lítalo pár chlupů, ale do krve se nikdy nekousli. Mam takhle 3 dospělé samice kastorexe a i francouzské berany (FB). Na začátku jse takhle chovala i FB vykastrovaného samce a samici. Také to byli sourozenci a původně to meli byt 2 samice a byli to původně mazlíci). Na samici z tohoto paru jsem pak chovala a po odchovu mladých se vklidu znovu snesla se svým vykastrovanym bráškou. Ten byl o poznání veselejší když se k němu jeho kamarádka vrátila a s láskou jí vždy čistil uši olizováním.
Co se týká rozměrů, které jste uvedla, pak asi měly být v jiných jednotkách než v metrech, které jste napsala.
Já měla ty dva FB v kotci o rozměrech 150x85 cm, výška kotce 65 cm + přes léto chodili občas do venkovního výběhu.
Jinak pro trochu šikovného člověka by neměl být problém udělat si potřebně velký kotec třeba z OSB desek. Já jsem si taky kotec dělala podle potřeby i když klasický venkovní.
Ono se to možná nezdá, ale takový OSB kotec se nechá umístit i do paneláku a udělat na míru. Hlavně je možné ho udělat větší (a vyšší) než klasické klece a často i levněji, když vidím ty ceny za klece v hobymarketech.