Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Zdravím,
jsem začátečník a pátrám, mám v plánu mít střední plemena, Bu a Kal. Popravdě nevynikám ani já, ani manžel stolařinou, takže kdybychom stavěli králikárnu bůh ví jak by to dopadlo, a jestli bych se vůbec dočkala, navíc materiál bychom asi kupovali např. Dřevotrust atd... takže finančně taky nic moc. Objevila jsem tuto králikárnu, líbí se mi, ale mám pocit že velikost kotce 70x60x50 cm (dxhxv) jsou prostě málo, hledala jsem na netu a všude píšou že rozměr by měl být 80x70x60 cm, ovšem inzerent mi napsal, že králíky chová sám a že to bohatě stačí, tak nevím. Samozřejmě je mi jasné, že prodat chce každý... proto se ptám Vás zkušených, šli byste do něčeho takového? Nebo je to celé na prd?
Děkuji za slušné odpovědi.
přikládám odkaz na inzerát králikárny
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77552197/Kralikarna-6-kotcu.php.
Podle mého názoru je to malé. Jako žít tam budou moci určitě, otázka je, jak jim tam bude. Mám pro chovné samice kotce 80 x 160, výška 70 a klidně bych jim dopřála i víc. Jsou směska statného vzrůstu, okolo 6 kg určitě. Jinak mám králíky ve voliérách cca 140 x 140 x 140 (pořízeno levně z vyřazených kovových dílců), Kaliforňák samec má kotec 80 x 120 x 80 výšky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Hmmm tak to je hodně blbé, když se někdo nebojí tvrdit že to bohatě stačí, samozřejmě že v tom přežijí, protože jim nic jiného nezbyde, ale nechi být chovatel/trapitel, králikárnu kupovat tedy nebudu a budu trvat na tom, aby byli kotce minimálně těch 80x70x60 pro jednoho, pro samici s maldými samozřejmě 1x větší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
ovcezkopce
napsal(a):
Podle mého názoru je to malé. Jako žít tam budou moci určitě, otázka je, jak jim tam bude. Mám pro chovné samice kotce 80 x 160, výška 70 a klidně bych jim dopřála i víc. Jsou směska statného vzrůstu, okolo 6 kg určitě. Jinak mám králíky ve voliérách cca 140 x 140 x 140 (pořízeno levně z vyřazených kovových dílců), Kaliforňák samec má kotec 80 x 120 x 80 výšky.
Tak jsem objevila asi schůdnější rozměr, vzala bych tu s největšími rozměry. to si myslím, že už by mohlo být lepší.
http://zvirata.hyperinzerce.cz/kralikarny/inzerat/5836349-kralikarna-nabidka-kladno/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za tyhle peníze si raděj kupte materiál a udělejte králíkárnu sami z pořádného dřeva. Tyhle z palubek jsou moc hezké na obrázcích, ale nic nevydrží, králík je prokouše raz dva. Navíc jsou poměrně lehké, vzpomínám si, jak tu někdo psal, že se mu pak králíkárna při bouřce převrátila i s králíky. Navíc ty rozměry jsou směšně malé. Napsat do inzerátu - vhodné pro střední a velká plemena, je troufalost.
Nebojte se toho, že to nezvládnete, nejhorší je začít a pak už to jde samo, třeba nebude na pohled tak hezká, jaké se tu někdy objevují, ale určitě bude lepší a funkčnější než tahleta hračka.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem objevila asi schůdnější rozměr, vzala bych tu s největšími rozměry. to si myslím, že už by mohlo být lepší.
http://zvirata.hyperinzerce.cz/kralikarny/inzerat/5836349-kralikarna-nabidka-kladno/.
Ta vypadá dobře.

Osobně bych protáhla zpředu střechu, mohl by vám tam vítr zanášet déš´t a taky kvůli stínu je lepší větší přesah střechy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ta vypadá dobře.
Takže tuhle bych vzít mohla, samozřejmě půlku toho pletiva ve dvířkách mohu na zimu něčím zadělat aby tam šlo světlo, vzduch ale bylo to více chráněné, já vím, že většina z vás si králikárny dělá samo, my jednou zkoušeli kurník a to prostě byl fakt masakr a je to masakr stále, jako jo funkčně je ok ale kdybyste viděli jak vypadá, tak byste mi řekli ať tu králikárnu radši neděláme
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
jsem začátečník a pátrám, mám v plánu mít střední plemena, Bu a Kal. Popravdě nevynikám ani já, ani manžel stolařinou, takže kdybychom stavěli králikárnu bůh ví jak by to dopadlo, a jestli bych se vůbec dočkala, navíc materiál bychom asi kupovali např. Dřevotrust atd... takže finančně taky nic moc. Objevila jsem tuto králikárnu, líbí se mi, ale mám pocit že velikost kotce 70x60x50 cm (dxhxv) jsou prostě málo, hledala jsem na netu a všude píšou že rozměr by měl být 80x70x60 cm, ovšem inzerent mi napsal, že králíky chová sám a že to bohatě stačí, tak nevím. Samozřejmě je mi jasné, že prodat chce každý... proto se ptám Vás zkušených, šli byste do něčeho takového? Nebo je to celé na prd?
Děkuji za slušné odpovědi.
přikládám odkaz na inzerát králikárny
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77552197/Kralikarna-6-kotcu.php.
Na střední plemeno mám kotec 100x80 a stačí to.Postavte si králíkárnu sami.Určitě to zvládnete.Doporučuju stavět tříkotcovou, opravdu to není tak složité.Je to praktičtější než šestikotcová, v případě, že ji budete muset přesunout, tak to zvládnete ve dvou lidech.Koupit čtyři trámky, pár desek a latí zas není taková položka.Rozhodně z ní budete mít větší radost než z kupované.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
rapotacka11
napsal(a):
Hexa - Souhlas.
Mám raději střechu s přesahem a sklopenou dopředu.
Taky je dobré mít buď trochu užší dvířka nebo je nemít
na prostředku, aby tam měli za prknem trochu závětří, v zimě.
Co se týká střechy tak tu si protáhneme aspoň o půl etru a skoln bude dopředu jak říkáte, pro mě i pro ušáky to bude lepší, sice budu mít králikárnu v takovým L mezi dílnou a barákem a otočenou dvířkama na sever do zahrady mezi jabloňe takže pražit slunko jim tam nebude a fouká většinou u nás od východu nebo západu a to bude v tom L takže chráněné.

Jestli vám můžu poradit, ještě přiděletje na trámky za dvířka takové jako kolejničky a dejte jim tam tak 10cm vysoké prkýnko. Nebudou vám padat ven mláďata a taky destrukční aktivity se většinou soustředí na tohle prkno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak, bohužel ale ta z Kladna nebude, kvůli dopravě mají to k nám 260km pak jsem našla tohle, ale ta překližka se mi teda moc nezdá, ikdyž recenze mají dobré.
http://kralikarny.dbs-prusinovice.cz/cz/reference.html.
Sice se mi nelíbila ani jedna ale jinak bych tu první až tak nezatracovala (myšleno kvůli velikosti). Jednotlivé kotce nejsou sice nijak extra velké, ale jednak pro samotného králíka (např. samice, samec) to vcelku stačí a druhak je tam psáno, že kotce se dají zvětšit (nejspíš je tam nějaká vyndavací stěna), takže vznikne 140x60, což už není úplně nejmíň.
Ta druhá "největší" má sice na první pohled velké rozměry, ale ve finále kotec 80x85 je pro samotného chovného králíka luxus, ale pro odchov je to malé.
Ty z třetího odkazu mají sice na výběr nejlepší rozměry, ale katastrofální materiál.15mm stěny, to je fakt hodně málo. No a ty nožky přišroubované vraťákama snad radši no comment
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Xchipsy nakonec jsme objednala králikárnu z tyrawood z Třince od pana Bezruče, byla jsem s ním v kontaktu už na jaře, ajo má kotce metrxmetr, ale mě neva že králíci budou mít dost místa, aspoň nebudou furt jen ležet jak placky...teď spíš řeším jaká plemena křížit, dočetla jsem se, že maso mají vynikající malá plemena, tak pátrám, zda mohu křížit samce malého plemene se samicí středního plemene.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak, bohužel ale ta z Kladna nebude, kvůli dopravě mají to k nám 260km pak jsem našla tohle, ale ta překližka se mi teda moc nezdá, ikdyž recenze mají dobré.
http://kralikarny.dbs-prusinovice.cz/cz/reference.html.
Tohle mám já a je to pecka.
Materiál fakt není problém, slouží to už čtvrtý rok.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Xchipsy nakonec jsme objednala králikárnu z tyrawood z Třince od pana Bezruče, byla jsem s ním v kontaktu už na jaře, ajo má kotce metrxmetr, ale mě neva že králíci budou mít dost místa, aspoň nebudou furt jen ležet jak placky...teď spíš řeším jaká plemena křížit, dočetla jsem se, že maso mají vynikající malá plemena, tak pátrám, zda mohu křížit samce malého plemene se samicí středního plemene.
Vynikající maso malých plemen vychází z krátkých vláken a vlákna jsou krátká, protože králík je malý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Tohle mám já a je to pecka.
Materiál fakt není problém, slouží to už čtvrtý rok.
Fááákt no tak třeba někdy příště, já teď objednala tyto dvě, tzn.6 kotců.
http://www.tyrawood.cz/kralikarny/
Bodlinko, já právě měla takový blbý pocit z té překližky no
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Vynikající maso malých plemen vychází z krátkých vláken a vlákna jsou krátká, protože králík je malý.
Takže když skřížím malého se středním a ti mladí budou velcí, tak vlastně příjdu o to dobré maso, protože už nebudou vlákna krátká ale delší...hm to mě nenapadlo, díky za postřeh.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, nechci vám kazit radost, ale...
185cm výška králíkárny a kotec hluboký 95...to do toho horního nedosáhnete ani kdybyste se sebevíc snažila (pokud králík odskočí dozadu)
Ta dvířka jsou úplná katastrofa Zbytečně široký rám, králíkům zbývá hooodně malé pletivové "okno"... A ještě ta svisle našroubovaná prkna (12 vrutů ...to bude otázkou týdne, než to začnou ohryzávat...

xchipsy
napsal(a):
Mě by tedy dost vadily ty kýble s močkou před králíkárnou
(vycházím z fotek, co má výrobce na webu od zákazníků...).
Překližka fakt nevadí. Nekroutí se, je to normálně omyvatelný a to já jsem dezinfekční magor a několikrát do roka vnitřek vezmu hadicí. Na dně je výborně řešená polyuretanová folie, co je přilištičkovaná a zabezpečená koupelnovým silikonem, takže dno je neustále v suchu.
A kýble s močkou nevedu. Možná, kdybych je potřebovala, kdybych byla jak někteří lidé co šoupnou králíkovi do kotce hrst slámy a hotovo. Ale já mám morčata na slaměných peletách a z králíkárny nic neteče. Okapy se hodí při mém stříkání hadicí, to je super. Dna jsou vyspádovaná, takže všechna odpadní voda steče pěkně do kbelíku.

Jo, taky mi to morčata nekoušou. Nikde. Je to udělaný tak, že se vlastně do ničeho zakousnout nemůžou. Jediný, co okousali, byly volitelné přepážky na rozdělení kotců. Takže kousat to umí, ale zbytek kotců je i po letech netknutý.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na můj vkus má tohle strašně, ale strašně malá okýnka. Vždyť to zvíře potřebuje, aby mělo světlo a aby mu to luftovalo, jinak se upeče vlastním teplem a smrádkem.
napsal(a):
Překližka fakt nevadí. Nekroutí se, je to normálně omyvatelný a to já jsem dezinfekční magor a několikrát do roka vnitřek vezmu hadicí. Na dně je výborně řešená polyuretanová folie, co je přilištičkovaná a zabezpečená koupelnovým silikonem, takže dno je neustále v suchu.
A kýble s močkou nevedu. Možná, kdybych je potřebovala, kdybych byla jak někteří lidé co šoupnou králíkovi do kotce hrst slámy a hotovo. Ale já mám morčata na slaměných peletách a z králíkárny nic neteče. Okapy se hodí při mém stříkání hadicí, to je super. Dna jsou vyspádovaná, takže všechna odpadní voda steče pěkně do kbelíku.
Jasně, však jsem nemyslela vás, jak jsem psala, na webu jsou fotky od lidí, co si králíkárny koupili a když jsem viděla ty kbelíky, jímala mě hrůza, v létě to musí být super, nejen pro lidi, ale i pro králíky ve spodním patře... Ale na druhou stranu, třeba do těch kýblů sypou písek nebo piliny a denně to umývají...
Taky používám podestýlku (ne tedy pro morčata, mám králíky) a právě proto jsem u králíkárny nedělala ani spád ani škvíry ani okapy ani nic - to podle mě má totiž význam právě při chovu bez podestýlky, event. bez a ještě na roštu (a nebo pro to umývání . Jinak si neumím představit, jak by přes vrstvu hoblin a slámy mohlo něco někam dotéct...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Jeee holky neděste mě, psal mi jeden chovatel že tu králikárnu od tyrawood má a je s ní spokojen, víte co já prostě musím něco zkusit a pro příště už budu vědět co je na prd, nebo co je dobré. já nic moc honit nebudu, honit to bude manžel já jen budu krmit a uklízet a toho se nebojím. ale já si fakt nebyla schopna vybrat a na stavbu jsem si netroufla, kdybych věděla že tu překližkovou má bodlinka, tak bych do toho asi šla, ale objednávku už rušit nebudu. okýnka má sice malé ale zas je taková bytelná, nebo bitelná teď si nejsem jistá při nejhorším ty dvířka můžu udělat jiné, s větší plochou pletiva... aby tam bylo víc vzduchu a světla.
Pecus

XXX.XXX.32.98
Zkus se podivat na: www.kralikarny.eu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Pecus
napsal(a):
Zkus se podivat na: www.kralikarny.eu.
To mi příjde strašně takové laboratorní neútulné...
Je fakt, že ohledně čištění je to výborné - člověk to vystěhuje, vezme vapkou a finito Ale neumím si to představit někde venku - je to samý plech a v létě v tom musí být jak v peci...
Ale každopádně seníky s bočním plnění od této firmy vřele doporučuji - mám je a jsou výborné, ty co se prodávají různě v eshopech mají mnohem širší mezery a králíci během chvilky všechno vytahají. Tady z těch to u mě umí jen činčila sedne si k tomu a předníma zuřivě hrabe, až se jí to podaří. Ostatní v pohodě.
Moris01

XXX.XXX.139.44
Vrátím se na původní dotaz. První jistě nekupujte, je malá. Druhá je lepší, ale... Před par lety jsem řešil stejný problém, chtěl jsem také kupovat králíkarnu za bůhví jaké peníze. Predtim jsem ale kontaktoval bývalého truhlare. Chtěl si přivydělat a tak mi ji postavil. Mohl jsem si vše určit sám, jak chci. Proto doporučuji kontaktovat truhlare v okolí a uvidíte. Čermák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Moris01, děkuji, to jsem udělala, ale jaksi nikdo neměl na mě čas samozřejmě jsem oslovila ty co znám aspoň od vidění...nakonec si nechávám dělat tu od Tyrawood, Rabbit je s ní spokojený, tak snad budu taky. Tento pátek nám ji dovezou, jsme zvědavá, ale první nájemníci budou určitě psi ti jak to uvidí tak se tam nastelou, namačkaj a nevylezou
Králikárnu, kterou uvádíte jako první v pořadí, jsem zakoupil vloni na podzim, a jsem s ní velice spokojen.Již předem jsem věděl, že kotce spojím, tedy odstraním přepážky, takže mě vznikla tříkotcová králikárna.Navíc má dvojitou podlahu.tedy v kotci jsou jen bobky a opravdu minimum moči.Moč protéká mezi prkny jako na roštu na šikmou spodní podlahu a vytéká za králikárnu.Velice praktické. Vyjmuté přepážky jsem použil k zakrytí dvířek na jedné straně kotce a to vždy, má li se samice kotit.Tam vrhne mladé, v klidu a přítmí.Navíc se tyto přepážky dají znovu použít na rozdělení kotců, bylo li by to nezbytně třeba.Tuto králikárnu obývají samice VSS. Myslím, že by každý ocenil i praktické zásobníky na seno, které jsou z venku, tedy nezabírají vnitřní prostor ! Krmítka jsem vyrobil z CD profilu na sádrokarton, připevněných na boční stěně, tedy další zásadní úspora místa.Napaječky jsou umístěny na dvířkách, tedy zase žádný zásah do prostoru pro králíky.Mnoho chovatelů má kotce relativně prostorné, ovšem již nebere v potaz úbytek místa zapříčiněn napájecími miskami, krmítky, anebo jeslemi umístěnými uvnitř kotce a podobně.Další králikárny jsem si zhotovil z palet a OSB desek.Náklady byly opravdu nízké, náročnost minimální.Např.výroby dvířek se nemusíte vůbec bát, dají se zakoupit hotové kovové i s panty, a jak už jsem tady někde psal, přijdou vás asi o 30 korun levněji, nežli domácí výroba plus nákup materiálu.Budete li mít zájem, přiložím fotodokumentaci i s komentářem a výpočtem nákladů.Králíky jsem choval mnoho let, nyní po pětileté nechtěné přestávce začínám, nebo spíše pokračuji dále.Tak ať se daří, Víťa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já mám teď tuto od tyrawood, včera jsem ji ještě natírala a dneska budu dělat vnitřky... pán je z Třince, k nám je vezl cca 100 km jedna cesta.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Amiš je to tří kotcová, jsou to dvě vedle sebe, rozměr kotce je metr x metr takže pro střední a zakrslíky luxus bejvák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Pro mě jsou akorát, já jsem zas nechtěla vitrínu, v zimě to stejně hromada lidí nějak zakrývá kvůli sněhu, větru, zimě a v létě tam "oknem" tolik nebude pražit slunko, ukáže se vše až časem, a používáním.
Tak já nikdy dvířka ničím nezakrývám (krom období, kdy se mají samice kotit, což je cca 2 dny před a dva tři dny po). Teď jak byly ty vedra, králíci leželi nalepení u dvířek, aby byli co nejvíc "na vzduchu" (bez ohledu na to, jestli šlo o samotnou samici nebo tři čtyři výkrmáky).
Králíkárna vypadá celkem dobře, ale ta výška kotců se mi zdá dost málo - 45cm, když vezmu +- 5cm podestýlky (a to dávám i víc, hobliny + sláma), připadá mi to celkem nízké. Ony ty dvířka jsou celkově taková divná - máte-li v okolí šikovného truhláře, doporučuji předělat Neumím si představit na to pověsit třeba napaječku... Já mám kotce 55 a dnes už vím, že mohly být vyšší - právě proto, že když zavěsím litrovou napaječku, větší králíci se musí hodně "nahnout k zemi", aby se napili...

Pro mě jsou také kotce nízké a málo vzdušné.Mám nejnižší kotce 70 cm a nižší bych už nechtěla.Spíš raději 80cm.V létě tam mají králíci více vzduchu a v zimě je mohu víc podestlat.Dvířka ničím nezakrývám.Vyjímečně u samic když mají mít mladé a jsou velké mrazy.Víc jak -15°C, tak jim dvířka zakryji těsně před porodem.Samice dostávají kotiště a všechny na něm lehají než na něj vyskočí mladý, tak tam mají od nich klid.Dříve jsme králíkárny dělali doma, ale nyní jsme si je nechali udělat podle našich rozměrů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
No, tak mám nižší kotce, momentálně to tak bude, a nejspíš dalších několik let taky, protože jaksi nemám finance na to abych tuhle komplet novou prodala pod cenou a nechala si vyrobit další, manžel by mě asi nakopal... a mám pocit že kotce jsou 55cm včera jsem tam byla vlezená v jednom kotci celá, čouhali mi akorát nohy, jsem prostorově výraznější, rozhodně ne hubená a i přes své větší boky jsem se v králikárně otočila z polohy na břichu na záda. nebyla jsem tam kvůli zkoušce ale protože jsem na zadní hranolky dávala pletivo proti okusu. je to moje první králikárna a je to takový pokus, ať pak pro příště vím, jak to přesně chci. posílám fotky, dnes dovezených bobanů.

Osobně dávám přednost vyšším kotcům, ale ta vaše králíkárna mi vůbec špatná nepřpadá, naopak. Králíci jsou pěkní, tak ať se daří.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, tak mám nižší kotce, momentálně to tak bude, a nejspíš dalších několik let taky, protože jaksi nemám finance na to abych tuhle komplet novou prodala pod cenou a nechala si vyrobit další, manžel by mě asi nakopal... a mám pocit že kotce jsou 55cm včera jsem tam byla vlezená v jednom kotci celá, čouhali mi akorát nohy, jsem prostorově výraznější, rozhodně ne hubená a i přes své větší boky jsem se v králikárně otočila z polohy na břichu na záda. nebyla jsem tam kvůli zkoušce ale protože jsem na zadní hranolky dávala pletivo proti okusu. je to moje první králikárna a je to takový pokus, ať pak pro příště vím, jak to přesně chci. posílám fotky, dnes dovezených bobanů.
Myslím že na svých stránkách uvádějí, že horní patro je 50, prostřední a spodní 45. Uvidíte, jak se osvědčí. Vypadá pěkně, je prostorná (ikdyž uvidíte, jak se vám "poleze" do toho horního patra, já mám hloubku 80 a bez podesty pod nohy na králíka zaboha nedosáhnu pokud se rozhodne zrovna dřepět u zadní stěny - a to nejsem zrovna prcek, měřím 172...), králíci jsou očividně spokojení, a to je hlavní Tak ať se daří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Mám schůdky, do horní králikárny bych dozadu nedosáhla ikdybych chtěla, manžel jo, já ne, mám 165 cm takže jsem prďola...já chtěla 6 kotcovou ale na výšku, vím že se to dá udělat že má králikárna jen dvě patra ale kvůli místu jsem brala tuto volbu.snad bude sloužit dlouho, králící jsiou zatím vyděšení teda aspoň ty dvě Bu samice, Bob se chodí mazlit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Králikarna luxusných rozmerov , králici tiež a miesto perfektné Trošku bude problém pri čistení= ta podlaha je utopená a doska sa asi nedá vyberať. Osobne si robím vyberaťeľnú zábranu do dvierok, napájačky by som tiež zmenil, inak paráda
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám schůdky, do horní králikárny bych dozadu nedosáhla ikdybych chtěla, manžel jo, já ne, mám 165 cm takže jsem prďola...já chtěla 6 kotcovou ale na výšku, vím že se to dá udělat že má králikárna jen dvě patra ale kvůli místu jsem brala tuto volbu.snad bude sloužit dlouho, králící jsiou zatím vyděšení teda aspoň ty dvě Bu samice, Bob se chodí mazlit
No, počkejte za pár dní Když jsem přivezla svou samici Bu - vyplašený tříměsíční bobíček... Za týden už to byla uvrčená vzteklá saň
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Dedko edko, s tou zábranou máte pravdu! Úpravy časem nějak můžu vymyslet i ty dvířka, třeba pak udělat větší, napáječky jsem měla doma, ale mám v plánu koupit přímo napáječky králičí.
x chipsy, nestrašte mě večer už si všichni brali z ruky listy pampelišky. ale Bu jsou hodně opatrné, samec se suverénně dere z dvířek ven a jedna dělá pěkný bugr, hrabe, poskakuje, okusuje co jde, jestli to náhodou na ni už nejde, když třeba vedle sebe cítí v kotci samce, ovšem si holka bude muset ještě nějakou dobu počkat, než dospěje
No uvidíte Já mám každého králíka povahově jiného. Samec Vss je od začátku plachý. Samice Čv naopak mazlík, jediné, kdy občas zavrčí, je když je březí (což je zase fajn, protože to aspoň hned vím, že se to povedlo Jinak po okocení je milionová. Kříženka je plachá, ale když má mladé, je klidnější a nechá na sebe i sáhnout. No a Bu, to je zabiják Vrčí, tiskne uši na hřbet a sem tam udělá "výpad" - zatím nekousla, spíš straší nebo drápne. Jediné období, kdy se zklidní, je v říji a pak když jsou mladí venku z hnízda. Jakmile ale odstavím, vše se vrací do "starých kolejí" - vzteklá Bu, plachá X...
Spousta chovatelů má zkušenost, že se zlé samice po prvních mladých staly hodnými a mazlivými... No, jen já zas musím mít to "štěstí", že to u nás neplatí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
No mě paní chovatelka řekla, že ty dvě samice (jsou to sestry) mají zlou matku když má mladé, jinak je celkem v pohodě ale prej ostřejší, ovšem mi říkala, že pokud je samice v době kdy má mladé ostrá je to taková značka toho že je to dobrá matka...že si prostě hlídá a brání ty svoje mimina a nejsou jí jedno. ale taky ji prej nikdy nekousla ale simuluje útok prej velmi dobře. uvidím v tu neděli ta jedna samice na mě dupla a zavrčela ale včera se nechala uplatit tou pampeliškou
emim

XXX.XXX.205.74
Dobrý den,
prosím můžete mi poradit, které napáječky máte. A jak jste udělal ta krmítka na granule? Mám stejnou králíkárnu.
MOC DĚKUJI
Emi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
To je otázka na mě? napáječky mám klasické 600ml pro hlodavce a misky mám plastové závěsné s oplechováním, posílám odkaz, zítra vám můžu udělat foto jak to mám zavěšené.
http://m.krmivaprerov.cz/products/zavesna-miska-s-nerezovou-hranou-600ml-hneda/.