Ahojte tak som porozmyslal pocital a zakladam novu temu uz len o Nb. Vybral som si okom je to proste spomienka z minulosti ked som ho videl prvy krat nazivo strasne sa mi pacil.
Kraliky sa malo na nete rozoberaju ako ine zvery. Teda darmo citam nasiel som malo o Nb.
Chcem sa teda poradit ak spravne chapem v CR a SR klub Nb nie je v Sr kanino v Cr masna plemena.
Z hist.sa pise ze sa opravovali po krizeni ces.albinom pouzitim importu, ale na zahranicnych vyzera uplne inak, vzdy ked hladam anglicky nazov Nb tak su typom uplne vzdialeny Cr Sr.
Preco je to tak? Ako sa robi zmena krvi alebo odkial sa robi import?
Tu je priklad:
http://www.raising-rabbits.com/new-zealand-rabbits.html
V nemecku je to uz lepsie:
http://www.kaninchenrassen.info/kaninchen/grossemittelgrosse-rassen/weisse-neuseelaender.php
Takisto by ma zaujimalo ako sa kluby alebo teda ZO zmenili za cc15 rokov :)
Choval som kraliky davno bol som clenom szch ako mlady, bol klub v meste. Teraz uz nie je ziadny u nas a ked pozriem sr szch tak je klub Kanino s Nb ale do neho mozes vstupit az ked uz mas vystavnu cinnost a preukazany chov. Ako sa vlastne zacina dnes?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.184.125
Odpoviem veľmi stručne čo ja viem sú na slovensku dve línie a jedna je viac mäsová, ak vás to zaujíma obrátte sa na p Gazdíka s Kanina, on je poradca chovu NO. No a ako sa začína dnes presne tak ako aj prv, nákupom kvalitných zvierat, ak máte chuť a čas a kopu Eur dá sato trochu urýchliť.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.154.42
janoch
napsal(a):
Dakujem, tym ako sa zacina dnes som myslel zakladne organizacie szch, ktore boli v mestach do ktorych sa dalo prihlasit.
Teraz su len kluby a tamvsu podmienky ako 3 roky chovu atd... tak to som myslel ze ako mam zacat s tromi rokmi praxe,
Ale, prd sú aj ZO zväzu chovaťeľov, ak nie je u vás, = v okolí treba nájsť nejakú. Ak uhradíte členské radi vás zoberú Chce sa vám do toho investovať, stále budete v strate, chovajte si tak ako veľa z nás pre svoje potešenie, Chovám si čo sa mi páči a nemám potrebu sa nejako výstavne prezentovať.
Tak či chce to neviem :D Ale chovám aj iné zvery v szch, lebo bez členstva by som sa nedostal ani k chovným kusom :(
A zase ak kúpim Nb inde nebude to Nb :) ale bez istého pôvodu...
Skúsim nájsť niekoho v okolí a poinformujem sa tak.. Myslel, som, že sem chodí niekto z tých čo chovajú Nb a vystavujú, že by som si dopredu niečo zistil.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.154.42
Ak sú Euráče chuť a čas, nevidím jediný problém doviezť kvalitné kusy z Nemecka či Rakúska ? Mám skúsenosť osobnú na Slovensku vám nikto nepredá niečo kvalitné, logicky sa každý zbavuje toho čo nepotrebuje, alebo to má nejaký problém... Ak chcete čisté 95 b =tak jedine Import, tak nech sa darí
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.154.42
janoch
napsal(a):
Ďakujem :).
v pohode, a ani dve dokonalé zvieratá nie sú 100% záruka kvalitného potomstva ?