Do jakého věku je samice plodná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

krakík

30.8.2017 13:33
krakík

XXX.XXX.249.91

Dobrý den, chci se zeptat mam samici 2,5 roku starou kterou jsem daval 3 x k samcovi a vysledek po měsíci je nuloví dekuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2017 14:17

Pokud nemá samice nějaký zdravotní problém, je plodná do smrti.Měla jsem i 9ti letou samici která bez problémů měla 2 vrhy ročně.Běžně mám v chovu samice 6-7 let.
Záleží na tom, jestli jste ji dával k samcovi v říji, jestli ji samec vůbec připustil.Touto dobou králíci dost línají, a tak se samice moc neremlují a dokonce se udává, že samec při línání může být i dočasně neplodný.Také záleží v jaké je samice a samec kondici a jak a čím jsou krmeni.

30.8.2017 14:27
karo2702

XXX.XXX.172.116

A taky je otázka, zda už samice mladé měla? Stejně jak u ostatních zvířat mohou mít prvorodičky ve vyšším věku srůsty nebo mají mnohem nižší šanci zabřeznout a i často potratí.

30.8.2017 18:22

Tazatel nepíše, co je to za plemeno, ale střední i malé plemeno jsem už mockrát připouštěla poprvé po druhém roce, hlavně výstavně úspěšné samice, a nikdy jsem nezaznamenala jediný problém.Nevím jak třeba u zakrslíků.Ty nechovám.

krakík

30.8.2017 19:55
krakík

XXX.XXX.249.91

Samec poušti hodne chlupu, jinak mam plemeno samec je burgunec a samice 2 jsou mix a 1 je kastorex, ktera je hodne ostřejši na dotek, (kouše a skače po rukou)zda to neni duvod k připušteni, dekuji za odpovedi.

31.8.2017 21:56
awake

XXX.XXX.115.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tazatel nepíše, co je to za plemeno, ale střední i malé plemeno jsem už mockrát připouštěla poprvé po druhém roce, hlavně výstavně úspěšné samice, a nikdy jsem nezaznamenala jediný problém.Nevím jak třeba u zakrslíků.Ty nechovám.

Letos jsem připouštěla dvě dvou leté zakrslice a v pohodě (normálně připouštím poprvé do roku). Prvničku jsem měla letos i roční střeďačku a ta měla komplikovaný porod.
Takže je to spíš o kusu než o velikosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík