Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2017 09:50
kačule

XXX.XXX.109.1

Dobrý den, mám dotaz smajlík kolik šancí dáváte chovným samičkám? mám krásnou velkou BOA, u nas měla 2x mladé (křížence s MM) potom jsem ji připustila BOA samcem mladé měla, ale hned je zadupala, to samé se mě stalo podruhé a od te doby ( už rok) ji nemůžu zapustit.Kotec má velký, krmim, granule, ječmen, pečivo a seno luční s vojtěškou.Zatučnělá není, zkoušela jsem i dietu, za samcem ji dávám obden.Tak já nevím, je mě ji lito zabit, tak stále dávám šance, ale...

1.9.2017 10:37
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Teď na podzim se připouštění některým chovatelům daří hůř.
Proč krmíte chovnou samici granulemi a ječmenem (pečivo snad ani no comment...)? Podle čeho soudíte, že není zatučnělá? Dovnitř těžko uvidíte...

1.9.2017 10:59
kačule

XXX.XXX.109.1

Granule s ječmenem mícham, je tam vic ječmene.Pečivo dávám jen chleba a to jednou za 14 dní smajlík nemyslela jsem tím, že dávam každý den.Je fakt, že si myslím, že není zatučněla je fakt, že do ní nevidim-máte pravdu.

1.9.2017 11:17
kačule

XXX.XXX.109.1

Můžete mě poradit jak ji krmit?

1.9.2017 12:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Osobně krmím samice a samce pouze ovsem ("klasický" i nahý). Až od poloviny březosti přidávám k ovsu granule, množství následně upravuji (nejprve jen trošku granulí, později 1:1, celkové množství pár dní před porodem snížím, postupně pak navyšuji, později přidávám ovesné vločky, mléčné granule atd atd). Nechovám tedy velká plemena, ale střední, ale myslím si, že rozdíl bude pouze v množství, nikoli složení krmení
Jaké máte ty granule? Jinak ječmen nekrmím vůbec (tedy ano, ale prasatům za cca 10 let chovu jsem na něm nenašla nic tak zázračně pozitivního, aby mě to přimělo jej králíkům zkrmovat. Pokud už ho někdo mermomocí chce krmit, pak je vhodnější pro samice kojící a pak pro výkrm.

1.9.2017 12:02
karo2702

XXX.XXX.172.116

Já krmím od jara do konce podzimu ovsem, na zimu ječmen, aby měli trošku tukové zásoby. Přidáváme zeleninu, kopřivy, hlavně hodně sena a trávu, bylinky. Chleba občas maminka hodí, protože se to tak přece vždycky dělalo, ale zuby si o to neobrousí a ve velkém množství jim z toho může být blbě.
Granule jsme dávali s kokcidiotiky akorát králíčatům po rodičích všeho možného mixu, aby byli ve 4 měsících vykrmení. Ale od doby, co křížíme jen 2 plemena, tak je to zbytečné vyhazování peněz, stihnou to i bez nich

1.9.2017 17:11
kačule

XXX.XXX.109.1

Granule mám energys bez léku, ječmen máme svůj tak krmím našim smajlík dávám ho všem, jen obrům přimíchávám granule, mladým dávám občas vločky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2017 17:22

Oni se ti mladí mohli i narodit mrtví a samice může mít nějaký zdravotní problém.Také bych zkusila krmit oves, případně s granulemi pro chovné králíky.Někreří chovatelé doporučují třeba Rabitin, či jiný vitamínový doplněk.Sama přidávám nutrimix, s jiným zkušenost nemám.Kolik samice váží?

1.9.2017 19:36
kačule

XXX.XXX.109.1

Má tak kolem 6,5-7 kg, tak vyzkouším oves, mám ho pro koně tak dám i králičkům.

1.9.2017 20:02

kačule napsal(a):
Má tak kolem 6,5-7 kg, tak vyzkouším oves, mám ho pro koně tak dám i králičkům.

Tak to má standartní váhu.Krmím sice směsí zrní a granulí, ale ovsa je tam asi polovina.Pokud mám mladé samice, mají váhu, ale ještě je nechci připouštět, tak také krmím ovsem.

1.9.2017 20:36
kačule

XXX.XXX.109.1

Přimíchám tam oves, děkuji za radu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík