Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Krásný den "králikáři"

jdu za Vámi s dotazem, jelikož jsem začátečník, tak mě tady asi budete mít často mám možnost (snad ještě) koupit jetelinové seno, je tam 90% jeteliny a pak zbytek nějaká trává, zajímá mě zda to můžu koupit pro králíky, jestli je to vhodné, když je to téměř jen jetelina.
Děkuji za odpověď.
Eva.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2017 11:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Krásný den "králikáři"

jdu za Vámi s dotazem, jelikož jsem začátečník, tak mě tady asi budete mít často mám možnost (snad ještě) koupit jetelinové seno, je tam 90% jeteliny a pak zbytek nějaká trává, zajímá mě zda to můžu koupit pro králíky, jestli je to vhodné, když je to téměř jen jetelina.
Děkuji za odpověď.
Eva.

Koupit můžete, ale důležitá je jedna věc: jetelové seno nelze použít místo lučního sena. není jedno, jaké seno je v jeslích:D prostě jetelové seno je něco jiného, jiná krmná komponenta.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koupit můžete, ale důležitá je jedna věc: jetelové seno nelze použít místo lučního sena. není jedno, jaké seno je v jeslích:D prostě jetelové seno je něco jiného, jiná krmná komponenta.

To si taky myslím... tak já ho radši brát nebudu...

8.9.2017 11:30

Ale tak v pohodě, akorát kromě toho musíte koupit i luční seno. jetelové a vojtěškové seno je na půl cesty jádro.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Ak to bude v balíku, tak to bude viacmenej iba slama, inak ako bodlinka,

8.9.2017 12:12

Ak to bude v balíku, tak to bude viacmenej iba slama, inak ako bodlinka,

To je tak věc. seno z jetelovin je třeba před nákupem vidět a pečlivě prohlídnout. nejcennější jsou na něm drobné lístky. jakmile se odrolí, tak jsou to jen bezcenné stonky.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

To je tak věc. seno z jetelovin je třeba před nákupem vidět a pečlivě prohlídnout. nejcennější jsou na něm drobné lístky. jakmile se odrolí, tak jsou to jen bezcenné stonky.

Tak, ak vtom traktore sedí chytrolín a nastaví to tak na 400 kilo je to akurát do hnoja?

8.9.2017 12:29

Tak, ak vtom traktore sedí chytrolín a nastaví to tak na 400 kilo je to akurát do hnoja?

Nebo mulč, nebo tak. taky by se v tom dala pěstovat hlíva.

ale to je asi obecný problém nákupu sena. to máte tohle, pak fakt, že spoustu producentů sena vůbec nerozlišuje vhodnou dobu sklizně, a v balíku máte divnou odkvetlou buřinu a tak. seno chce vždycky vidět a odsouhlasit, že teda tohle berete. a i tam člověk nemá 100% jistotu.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Ja si osobne robím vlastné, ručne sušené a volňe ložené na seníku, no pre istotu mám v zálohe 1 balík z JZD! Ak neminiem v lete používam na podstielku, namiesto slamy

8.9.2017 12:44

Ja si osobne robím vlastné, ručne sušené a volňe ložené na seníku, no pre istotu mám v zálohe 1 balík z JZD! Ak neminiem v lete používam na podstielku, namiesto slamy

Hnusný seno se nehodí ani na tu podestýlku :D protože nesaje a rychle smrdí.

já ho dávám k bramborům.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Hnusný seno se nehodí ani na tu podestýlku :D protože nesaje a rychle smrdí.

já ho dávám k bramborům.

Tak to je jasné, hnoj je hnoj a také by som ani nenaložil na vlečku, v dnešnej dobe treba všetko ísť osobne pozrieť a neveriť!

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tak já mám kolem baráku cca 20 m okruh zahrady a to je vše, nemám kde si držet valstní seno, musím kupovat, bohužel...ale to jetelinové brát nebudu, zkusím se domluvit s jednou místní holčinou co má koně a bere ty obrovské balíky, že bych si od ní vždy do pár pytlů seno odkoupila...

8.9.2017 19:43

Ono to jetelové nebo vojtěškové seno, když je dobře udělané, je vynikající zdroj živin a když ho nakombinujete s normálním lučním senem je to bez problémů. Ale musíte na něj králíky navyknout, ne jim hned nacpat plné jesle.

8.9.2017 19:50
jardagin

XXX.XXX.25.15

Ono to jetelové nebo vojtěškové seno, když je dobře udělané, je vynikající zdroj živin a když ho nakombinujete s normálním lučním senem je to bez problémů. Ale musíte na něj králíky navyknout, ne jim hned nacpat plné jesle.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.210

Tak já mám kolem baráku cca 20 m okruh zahrady a to je vše, nemám kde si držet valstní seno, musím kupovat, bohužel...ale to jetelinové brát nebudu, zkusím se domluvit s jednou místní holčinou co má koně a bere ty obrovské balíky, že bych si od ní vždy do pár pytlů seno odkoupila...

Pre vás a vašich 2+1 si dohodnite 1 celý balík= Veľký a do jara ste za vodou

tisek11

9.9.2017 23:22
tisek11

XXX.XXX.224.157

Ahoj měl jsem opačný problém, koupil jsem balíkovanou slámu na podestýlku ale byla s příměsí vojtěšky /slámu jinou jsem nesehnal/ byla sice stará ale od pohledu celkem ok, králíci ji žrali více jak seno a to bylo nezmoklé usušené v aktuálním roce z louky z chráněné oblasti.Tak nevím.Králíci ok a vůbec jim to nevadilo, jen já se trochu stresoval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík